ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΔΗΜΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 2012.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ

ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

«ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ  ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ του ΔΗΜΟΥ»


     Στην ιδρυτική  Διακήρυξη του Κινήματός μας τον Μάιο του 2009, είχαμε καταγγείλει την έλλειψη αρχών και προσανατολισμού στην διακυβέρνηση της σύγχρονης Ελλάδας και τις ευθύνες από παραλείψεις όσων αποφάσιζαν για εμάς, χωρίς να μας αντιπροσωπεύουν. Ιδρύσαμε τότε το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» για την συγκρότηση μιας πλατιάς μαχητικής δράσης και έκφρασης των συνειδητοποιημένων πολιτών, πέρα από παρωχημένους κομματικούς διαχωρισμούς και δογματισμούς, ώστε εμπνεόμενοι από το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού να αγωνισθούμε για την επαναφορά και δημιουργική ενσωμάτωση αυθεντικών δημοκρατικών θεσμών για να εξαλειφθούν όλες οι μορφές εξουσίας που αυθαίρετα μας επιβλήθηκαν, χωρίς να τις ελέγχει η κοινωνία των Ελλήνων Πολιτών.

vgdp-logo_animationΓια να διαβάσετε όλο το διάγγελμα πατήστε εδώ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΑΠ’ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ξημέρωμα Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2012 και συγκεκριμένα στις   00:15 πμ, πράξη αντίστασης στο ειδεχθές μνημόνιο εκφράστηκε από το θεωρείο της ευτελισμένης ελληνικής βουλής.

Ο Δικηγόρος Γιώργος Κόκκας και ο νομικός και μουσικός Δημήτριος-Αλέξανδρος Μιχάκης,  μαζί  με άλλους κοινωνικούς  ακτιβιστές, που τα δακρυγόνα και η καθεστωτική  βία δεν τους  επέτρεψαν, κατάφεραν να φτάσουν ως την είσοδο της  «Βουλής των Ελλήνων» και  επεχείρησαν να μπουν νομίμως (με ειδικές προσκλήσεις) στη Βουλή για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Στον δεύτερο απαγορεύτηκε η είσοδος γιατί….. κρατούσε την ελληνική σημαία!!!!

Ο Γιώργος Κόκκας, Εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών “Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία, Άμεση Δημοκρατία” και του “Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας” (Ε.Κ.Α.Δ.) εισήλθε τελικώς στη Βουλή και από τα θεωρεία των πολιτών ζήτησε να μιλήσει εκ μέρους του Δημοβουλίου Πολιτών και του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας. Προσπάθησε να ενημερώσει το «Κ0ιυνοβούλιο» για εναλλακτικό σχέδιο πολιτών για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας εν γένει, όπως ζήτησε  να ακούσει στην καταληκτική του ομιλία  ο  «πρωθυπουργός», ενώ αντίστοιχα  είχε ζητήσει  ο  πολύς κ. Βενιζέλος  κατά  την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου το καλοκαίρι να έρθει κάποιος  από την πλατεία  για  να  τους  μιλήσει  στη Βουλή !!!!. Παρά τις προσχηματικές αυτές προσκλήσεις στους πολίτες «δεν ίδρωσε το αυτί»  του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ώστε  να του δώσει το λόγο . Αλλά το χειρότερο είναι πως προπηλακίστηκε βίαια από ομάδα αστυνομικών που τον είχαν περικυκλώσει, όπως φαίνεται και στις  φωτογραφίες, σαν να επρόκειτο για εγκληματία επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Μεταφέρθηκε βιαίως έξω από τα θεωρεία της Βουλής και κρατήθηκε από τους αστυνομικούς για αρκετό χρονικό διάστημα, μέχρι που δόθηκε η εντολή να μην σταλεί αυτόφωρο, γιατί θα ήταν τελείως ασύμφορη  για το πολιτικό μας  σύστημα  μια τέτοιου είδους δημοσιότητα.

Να θυμίσουμε πως στο πολύ πρόσφατο παρελθόν δόθηκε Βήμα αγόρευσης από τη Βουλή σε μη Έλληνες πολίτες, όπως ο Σαρκοζί και ο Στρος Καν.

Μέσα στο καθεστώς πλήρους κατάλυσης των θεσμών και μετατροπής του ναού της δημοκρατίας σε βιοτεχνία  ΥΠΟνόμων και ενώ έξω στους δρόμους της Αθήνας κάθε φωνή αντίστασης και αντίδρασης καταπνιγόταν μέσα σε φωτιές, δακρυγόνα και γκλομπς, θεωρούμε πως είναι αληθινά ηρωικό ένας και μοναδικός πολίτης να μπορέσει να μπει στη Βουλή, να ορθώσει το ανάστημά του και να αρθρώσει λόγο αληθινής δημοκρατίας. Οι καιροί ου μενετοί αλλά οι αληθινοί Έλληνες μπορούμε και οφείλουμε να ακολουθήσουμε τέτοια παραδείγματα και να κρατήσουμε ψηλά τα λάβαρα!

Γιώργος Λ. Κόκκας

Βήμα για Δημοκρατία Πολιτών

Ιπποκράτους 42  – Τ.Κ. 10680 Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τηλ.: 2103648300 – Fax: 2103610882

geoko@otenet.gr

www.dimopolis.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν της χτεσινής τηλεδιάσκεψης της Συντονιστικής Γραμματείας της  «Συσπείρωσης για τη Δημοκρατία», που πραγματοποιήθηκε μετά από αρκετό καιρό και όσων αναπτύχτηκαν προς ενημέρωση κυρίως των στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και  των τρεχουσών σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και αναγκών για ενωτικές μας δράσεις  στη μέγιστη δυνατή έκταση και αποτελεσματικότητα, το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ  ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ανακοινώνει τα ακόλουθα:

vgdp-logo_animationπερισσότερα (ολόκληρη η ανακοίνωση)