Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι εδώ με προτάσεις και λύσεις! Ας βοηθήσουμε όλοι να αναδειχτεί επιτέλους!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πολιτικοί συνηθίζουν να λένε ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όμως σήμερα το ισχύον πολιτικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με δεκάδες αδιέξοδα, ανίκανο να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές προκλήσεις και τα προβλήματα που δημιούργησε το πελατειακό, αναξιοκρατικό, παλαιοκομματικό καθεστώς του.

Σήμερα οι πολίτες δεν εμπιστεύονται, δεν ακολουθούν αυτούς που πρόδωσαν την ψήφο, την εμπιστοσύνη του και τον καταδίκασαν στην μιζέρια και την απελπισία.

Σήμερα οι πολίτες παίρνουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους και προτείνουν μέσω του Ελληνικού Κινήματος της Άμεσης Δημοκρατίας εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Χθες Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Ε΄ Κλεισθενίων, της ετήσιας εκδήλωσης του Κινήματος της Άμεσης Δημοκρατίας, όπου αποφασίστηκαν ομόφωνα :

Α) Η δημιουργία Σώματος Ενεργών Δημοτών στις δημοτικές Κοινότητες (πρώην Καποδιστριακούς Δήμους) της Ελλάδας.
Το Σώμα αυτό αποτελούμενο από ενεργούς πολίτες θα συγκαλείται τακτικά, θα συζητά, θα αποφασίζει για τρέχοντα θέματα της περιοχής του και θα εισηγείται στα αρμόδια όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης την εφαρμογή τους.

Β) Την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την κεντρική πολιτική εξουσία τα (μέσα από ένα νέο Σύνταγμα), τη στιγμή που το κράτος εγκαταλείπει βασικούς τομείς όπως κοινωνική πρόνοια, παιδεία, φύλαξη με παράλληλη ανάληψη αυτών των τομέων από οργανώσεις ενεργών πολιτών σε κάθε δημοτική Κοινότητα και αντίστοιχη μείωση της φορολογίας.

Γ) Η άμεση και ενεργή συμμετοχή και συνεργασία με φορείς ανεξάρτητων παραγωγών αγροτικών προϊόντων, όπως η Αγροζεύξη, με στόχο την διάθεση σε πολίτες αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, σε τακτική και όχι περιστασιακή βάση.

Δ) Την δημιουργία μιας ευρείας διαδικτυακής κοινότητας που θα συμπεριλαμβάνει ομοειδή κινήματα και πρωτοβουλίες πολιτών με στόχο την διοργάνωση κοινών δράσεων και δραστηριοτήτων.

Ε) Την δημιουργία μέσα στον επόμενο χρόνο μιας συνεταιριστικής επιχείρησης εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα για Έλληνες και ξένους σε διάφορα σημεία της χώρας, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Βασικός στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για άνεργους νέους και νέες.

Οι ενεργοί πολίτες της χώρας στέλνουν ένα ξεκάθαρο αμεσοδημοκρατικό μήνυμα προς όλους!

Το μέλλον της χώρας μας είναι στα χέρια μας, πρέπει επιτέλους να λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, για να μην εισπράττει την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος και της αντιπροσώπευσης πολιτών από πολιτικούς το ναζιστικό Κόμμα, ας τολμήσουν επιτέλους οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να συμπεριλάβουν στα πραγματικά «γκάλλοπς» και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, που συμμετείχε στις Ευρωεκλογές του 2004 και του 2009, αλλά σκόπιμα το αποσιωπούν για τις Ευρωεκλογές 2014, που θα συμμετάσχουμε κι ελπίζουμε στη κρίση και διάκριση των συνελλήνων, που θα αναδείξει τη μόνη πραγματική διέξοδο στα αδιέξοδα του Κοινοβουλευτισμού. Την πραγματική Δημοκρατία ! Γιατί εμείς πια καθορίζουμε την πορεία της Ελλάδας, γιατί πονάμε και νοιαζόμαστε πραγματικά γι΄ αυτή την πατρίδα, την πατρίδα των ένδοξων προγόνων και των πολλά υποσχόμενων απογόνων.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

H ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

του Γιώργου Λ. Κόκκα

Ένας απρόκλητος φόνος, μια από τις στημένες ενέδρες, πολλά ψέματα, ύβρεις, προκλήσεις, προπηλακισμοί, τάγματα εφόδου. Αυτή είναι μία από τις χαρακτηριστικές εικόνες ενός κόμματος που βρίσκεται σήμερα στη Βουλή, εξαιτίας της Φαυλότητας μιας πολιτικής εξουσίας, που προτιμά να αναδεικνύεται αυτό ως δήθεν αντισυστημικό μόρφωμα, ενώ παραβλέπεται συστηματικά η ήδη 18ετής συνεχής παρουσία και με διάφορες μορφές θεωρητική αντισυστημική άποψη του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας-www.dimopolis.gr

Μιας πολιτικής εξουσίας, που περιλαμβάνει ως πολιτικό ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ σύστημα και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όσο κι αν ακούγονται αποπροσανατολιστικά φληναφήματα για δήθεν συνταγματικό τόξο, που υποτίθεται ότι διαφέρει από αυτήν και που έφερε μια ολόκληρη χώρα μέσα στον δυτικοευρωπαϊκό γκρεμό, που εμπαίζει τους πολίτες του και τους έχει οδηγήσει στην απελπισία, μια απελπισία και ένα αδιέξοδο που τους οδήγησε στην εκλογή ενός νεοναζιστικού κόμματος με άδηλους αρχικούς πόρους και την κατάλληλη στιγμή εκμεταλλεύθηκε την απουσία και χρεωκοπία του κράτους, παριστάνοντας τον σωτήρα του έθνους.

Όλα ανεξαίρετα τα σημερινά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους φέρουν ακέραια την ευθύνη της ανάδειξης σε κόμμα ανάμεσά τους της Χρυσής Αυγής, θεωρώντας προφανώς ότι αποτελεί μικρότερη απειλή για την αφαίμαξη των Ελλήνων, που όλοι τους επί δεκαετίες αρμέγουν ασύστολα, από την διαφανή πρόταση για Άμεση Δημοκρατία, με κύριο σημείο αναφοράς το ελβετικό πολιτικό σύστημα, που προβάλλει το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας. Όλα τα κόμματα , οι δημοσιογράφοι και το ισχύον πολιτικό σύστημα αποσιωπά την εντελώς αντίθετη στάση μας στη προσέγγιση της Χρυσής Αυγής, δηλαδή της θεσμικής αντιπαράθεσης με αντισυστημικούς όρους, που έχουν κρατήσει απέναντι στους Χρυσαυγίτες όλοι οι θιασώτες του Κινήματος της Αμεσης Δημοκρατίας, πιστεύοντας ότι η ανόθευτη και γνήσια φωνή των πολιτών, όπως εκφράζεται επί τρία ήδη χρόνια από το Δημοβούλιο Πολιτών (www.dimovoulio.gr) αποτελεί την κύρια πραγματική βάση και στήριγμα του ενός αυθεντικά δημοκρατικού πολιτεύματος.

Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η προβολή των πραγματικά αμεσοδημοκρατικών πρακτικών και εφαρμογών, στις οποίες είναι αφιερωμένες οι ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ τελούμενες φέτος γιορτές άμεσης Δημοκρατίας «ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ» (διαβάστε το πρόγραμμα ΕΔΩ) αποτελεί την μόνη απειλή για το πολιτικό μας σύστημα, που έχει ευτελίσει κάθε έννοια εθνικής αξιοπρέπειας, απαξιώνοντας την ψήφο αυτών που τους εμπιστεύθηκαν τις τύχες αυτής της χώρας.

Όμως το Κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας δίνει εδώ το παρόν στους αγώνες για ανατροπή της σημερινής πολιτικής κατάστασης και επιχειρεί να δώσει μια πραγματική και ρεαλιστική διέξοδο με βάση την πραγματική και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βούλησης, μιας βούλησης που θα εκφράζεται πραγματικά δημοκρατικά κι ελεύθερα και θα ελέγχει τους κρατούντες, χωρίς να αφήνει περιθώρια δημιουργίας ακραίων και επικίνδυνων φαινομένων.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

άρθρο του Συλλόγου προάσπισης της Αυθεντικής Δημοκρατίας
«ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Το ζήτημα της εθνικής διακυβέρνησης των δημοκρατικών πόλεων είναι πολύ σημαντικό για να αφεθεί στην άκρη διότι επεισέρχεται η βασική αντίρρηση της λειτουργικότητας ή καλύτερα της βιωσιμότητος της δημοκρατίας στην σημερινή εποχή των εθνικών κρατών και υπερεθνικών οργανισμών. Το παράδειγμα της Ελβετίας δεν θα ήταν αρκετό για να υποστηριχθεί η βιωσιμότητά του αλλά και θα ήταν επιπόλαιο αν δεν στοιχειοθετούσαμε σε βασικές γραμμές το μοντέλο των πόλεων κρατών σε εθνικό επίπεδο τουλάχιστον στον Ελληνικό χώρο.

Είναι πολλοί αυτοί που όταν αντιμετωπίζουν την πολιτική λύση της δημοκρατίας εγείρουν τις αντιρρήσεις πως αυτά δεν γίνονται σήμερα θέτοντας ορθώς την οικονομική βιωσιμότητα του έθνους, που απαιτεί επαρκείς ζωτικούς χώρους, την στρατιωτική ασφάλεια, τους φόβους νέων τοπικών ρήξεων αλλά ακόμα και την ίδια την συνοχή μια τέτοιας δομής.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι προγονοί μας αντιμετώπισαν αυτό το ζήτημα στην κλασσική εποχή και ήδη πριν την Ρωμαϊκή κατοχή στο καθεστώς των επαρχιών, με επιτυχία συνένωσαν τις Πόλεις σε Αμφικτυονίες με πολιτιστικό και θρησκευτικό περιεχόμενο αλλά και τα Κοινά με οικονομικό ρόλο όπου παρατηρήθηκε κοινό νόμισμα και ισοτιμίες συναλλαγών. Ίσως λοιπόν η διαδρομή μας θα ήτο πολύ διαφορετική αν η Ιστορία δεν αποφάσιζε διαφορετικά.

Θα ήταν επίσης τουλάχιστον αστείο και γραφικό να μιλούσαμε σε μια πραγματικότητα όπου τα εθνικά κράτη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Κίνα έχουν σήμερα το μέγεθος ηπείρων και όταν οι χώρες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής οδηγούνται προς αυτήν την κατεύθυνση να ομιλούμε για Ομοσπονδία ή Συμπολιτεία πολιτικά αυτόνομων και οικονομικά αυταρκών Πόλεων κρατών. Οι αποστάσεις στην εποχή της κλασσικής εποχής μεταξύ των Δήμων μιας πόλεως φάνταζαν εξίσου τεράστιες με τις αποστάσεις σήμερα μεταξύ χωρών και το ίδιο οι αποστάσεις των πόλεων κρατών με τις αποστάσεις σήμερα μεταξύ των ηπείρων. Το αυτό ισχύει και με τις επικοινωνίες.

Θα ήταν επίσης ρομαντικό και εξίσου επικίνδυνο να στήναμε στα χαρτιά αυτόνομες πόλεις κράτη και να περιμέναμε την εθελούσια ομοσπονδοποίηση τους σε βάθος ενός αόριστου χρόνου μια εξέλιξη που απαιτεί αιώνες δίχως εξωτερική στρατιωτική προσβολή η άλλη πολιτική παρεμπόδιση.
Εξίσου ανόητο όμως είναι να περιμένουμε από τα εθνικά κράτη που στο διάβα αιώνων αγωνίστηκαν με τόση βία και σπουδή να συσταθούν, καταλύοντας κάθε τοπικότητα κάθε αυτονομία και κάθε διαφορετικότητα να επιδιώξουν την αποκέντρωση του συγκεντρωτισμού που επέτυχαν με σκοπό την ευημερία των πολιτών τους την ώρα που παραχωρούν την εξουσία σε υπερεθνικούς χωροφύλακες οργανισμούς της νέας τάξης πραγμάτων.

Όταν επιλέξαμε να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία δεν είχαμε κατά νου την υπεράσπιση ενός παρελθόντος που δεν μπορεί να υπάρξει ξανά αλλά την βεβαιότητα πως είναι το μόνο βιώσιμο και ρεαλιστικό μοντέλο πολιτεύματος για ελεύθερη ειρηνική και αξιοπρεπή διαβίωση όλων των λαών του κόσμου και μόνη σωτηρία για την παραμονή του ανθρώπου σε αυτόν τον πλανήτη.

Ως εκ των άνω μια τοπική επανάσταση ακόμα και αν συνεπικουρηθεί από άλλες στην ίδια χώρα ή σε άλλες είναι καταδικασμένη όπως αναπτύξαμε στο «Πολιτειακή μεταβολή ή επανάσταση», ακόμα και αν δεν δεχθεί στρατιωτική εισβολή από ξένες ολιγαρχίες αφού ο ζωτικός της χώρος δεν θα είναι επαρκής για την αυτάρκεια των πολιτών της και ο αριθμός των πολιτών της δεν θα είναι ικανός να προσεταιριστεί άλλα εδάφη απέναντι σε άλλα έθνη κράτη, εδάφη απαραίτητα για την ύπαρξή του πέραν των αυτονομημένων γαιών. Είναι απαραίτητη λοιπόν η κατάληψη της εξουσίας σε τουλάχιστον εθνικό επίπεδο όπως αναπτύξαμε στο «η επαναστατική προοπτική της δημοκρατίας» για να είναι βιώσιμη με την παράλληλη και συμπλεκόμενη δράση ενεργής εκκλησίας του δήμου και πολιτικής εταιρείας-κόμματος που θα καταλάβει με όρους κοινοβουλευτικούς την πολιτική εξουσία ώστε με συνταγματική αναθεώρηση να επιτύχει την πολιτειακή μεταβολή όπως αναπτύξαμε στο «η δική μας επανάσταση η λύση στο εκλογικό αδιέξοδο» που παραπέμπουμε τους αναγνώστες.

Με αυτό σαν αφετηρία μπαίνουμε στο κυρίως θέμα μας. Με την διοικητική μεταρρύθμιση του Κλεισθένους επετεύχθη η λύση στο πρόβλημα του τοπικισμού και του φατριασμού που διατάρασσαν τότε την Αθήνα. Η διοικητική ένταξη των δήμων σε δέκα νέες φυλές που απλώνονται και στις τρείς γεωγραφικές περιφέρειες της Αττικής , Παραλία- Μεσόγεια-Κέντρο επέτυχε την ενότητα και ομόνοια στην εύρυθμη λειτουργία της Εκκλησίας του Δήμου και της Βουλής.

Σε απόλυτη αντιστοιχία οι σημερινοί Νομοί της χώρας μπορούν να αποτελέσουν ικανό διοικητικά χώρο για την σύσταση Πόλης με δική της βουλή, εκκλησία του δήμου και δικαστήριο για τις υποθέσεις της επιτυγχάνοντας το αυτοδιοίκητο με τους όρους της ζωής που επιθυμούν και νόμους που οι πολίτες της αποφασίζουν. Άλλωστε η τοπική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλύτερα τις ανάγκες της και μπορεί αν έχει την πολιτική δύναμη να τις επιλύει ικανότερα και καταλληλότερα από την όποια κεντρική διοίκηση που τις αντιμετωπίζει περισσότερο ώς ένα πρόβλημα που θέλει να ξεμπερδέψει το ταχύτερον. Ασφαλώς και οι κάτοικοι του τόπου τον πονούν περισσότερο από τους άλλους και είναι αυτοί που θα προστατεύσουν με την πολιτική δύναμη τις τοπικές παραδόσεις τους και τον χαρακτήρα του τόπου από ένα συγκεντρωτικό κράτος που εκτοξεύει αβίαστα άστοχα διατάγματα και καταστροφικές νομοθεσίες.

…………………………

Διαβάστε ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον άρθρο πατώντας ΕΔΩ.

ΛΥΣΗ, ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ!

του ΓΙΩΡΓΟΥ Λ. ΚΟΚΚΑ δικηγόρου ΕΡΤ Α.Ε.,
συντονιστή του Ελληνικού Κινήματος Αμεσης Δημοκρατίας,

στην Ελευθεροτυπία 13/09/2013.

article_glk_enet_13092013

Ολοκληρώνονται τρεις μήνες από την αυθαίρετη και αποτυχημένη κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε., ως ενιαίου φορέα δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, που προέκυψε με το νόμο 1730/87, ο οποίος ενοποίησε τις δύο τότε υπάρχουσες κρατικές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες της ΕΡΤ-1 (πρώην ΕΙΡΤ) και της ΕΡΤ-2 (πρώην ΥΕΝΕΔ) στην ΕΡΤ Α.Ε.

Τότε θεωρήθηκε ότι η ενοποίηση των υπηρεσιών αυτών θα λειτουργούσε προς το συμφέρον όλων και θα είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους λειτουργίας και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών τους, πάντα κάτω από έναν ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο της μονοπωλιακής τότε ΕΡΤ. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα την αυθαίρετη και άναρχη εγκαθίδρυση πρώτα των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και μετά της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης.

Πλέον, σήμερα, δεν υφίστανται οι λόγοι που προκάλεσαν τον ενιαίο φορέα της ΕΡΤ Α.Ε., αλλά αντίθετα η σαφής διάσταση μεταξύ της κυβερνητικής-τροϊκανής κυβέρνησης και της κοινωνίας των Ελλήνων πολιτών επιβάλλει την επαναδιαμόρφωση των όρων λειτουργίας του δημόσιου χώρου γενικότερα και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ειδικότερα.

Στη σημερινή Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως εκφράζεται και εποπτεύεται από την κυβέρνηση, που διόρισε ακόμη και το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων τηλεθεατών και ακροατών και είναι φανερή η μικρή απήχηση του εγχειρήματος της λεγόμενης Δημόσιας Τηλεόρασης στην Ελλάδα, που απεμπολεί τις δυνατότητες της κοινωνίας να εκφραστεί ελεύθερα.

Οπως είναι γνωστό, αμέσως μετά την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. παρέμειναν στο Ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι, αρνούμενοι να αποδεχθούν την αδικαιολόγητη και αναίτια κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. Εκτοτε, ανελλιπώς παράγεται και αναμεταδίδεται, τουλάχιστον μέσω Διαδικτύου, το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα σε εικοσιτετράωρη βάση επί τρεις μήνες, με πολύ μεγαλύτερη τηλεθέαση και ακροαματικότητα απ’ ό,τι το εγχείρημα της δήθεν Δημόσιας Τηλεόρασης.

Οι καιροί ωρίμασαν για να διεκδικηθεί ίσως η νομιμοποίηση αυτού του προγράμματος των εργαζομένων, μέσα από ένα διαπραγματευτικό συμβιβασμό μεταξύ αυτών και του Ελληνικού Δημοσίου, ως προς τη δυνατότητα να εκπέμπουν ταυτόχρονα δύο δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις στην Ελλάδα, η μία από τους εργαζομένους και τους λοιπούς αλληλέγγυους πολίτες, ώστε να λυθούν και τα προβλήματα που προκύπτουν από την παραμονή των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας που άσκησε μαζί με τον υπογράφοντα νόμιμο εκπρόσωπό του και επί 27 χρόνια δικηγόρο της ΕΡΤ Α.Ε. αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για όλες τις κοινές υπουργικές αποφάσεις που προέκυψαν μετά την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε., προτείνει να λυθεί το ζήτημα που προκύπτει από το διάλογο κωφών μεταξύ υφυπουργού Ραδιοτηλεόρασης κ. Καψή και συνδικαλιστών εκπροσώπων των εργαζομένων της ΕΡΤ Α.Ε., με μια συμβιβαστική επίλυση των διαφορών, που θα επιτρέπει τη νόμιμη λειτουργία και μετάδοση από διαφορετικές ψηφιακές συχνότητες του προγράμματος των εργαζομένων, τόσο του ραδιοφωνικού όσο και του τηλεοπτικού, κατά τρόπο που θα επιτρέπει τη λειτουργία του Ραδιομεγάρου για τις ανάγκες της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και την ταυτόχρονη εγκατάσταση του νομικού προσώπου των εργαζομένων και των αλληλέγγυων σε αυτούς πολιτών στο κτήριο της Κατεχάκη.

Ηδη έχει κυκλοφορήσει από την άτυπη Επιτροπή Πρωτοβουλίας για Ανάπτυξη και Νομιμοποίηση της ΕΡΤ (ΕΠΑΝΕΡΤ) και είναι αναρτημένο στο Διαδίκτυο (www.dimovoulio.gr) ένα σχέδιο καταστατικού μιας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, που συνέταξε ο υπογράφων μαζί με εργαζομένους της ΕΡΤ, συνταξιούχους της και απλούς πολίτες, συμβατό και με τις νομοθετικές ρυθμίσεις περί ΝΕΡΙΤ Α.Ε., έχοντας στόχο τη λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με την ανάθεση των αρμοδιοτήτων του Εποπτικού Συμβουλίου σε εκπροσώπους οργανώσεων της κοινωνίας των Ελλήνων πολιτών.

Θεωρούμε ότι αυτή η βάση διαπραγμάτευσης μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα που υφίσταται και να δώσει και μια δυνατότητα λογικής διεξόδου στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τη δίκαιη ακύρωση της πραξικοπηματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δικαίωμα όσων εργαζομένων παρέμειναν στην ΕΡΤ Α.Ε. και δεν προσλήφθηκαν στη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν νόμιμα μια δεύτερη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ανοιχτή πραγματικά στην κοινωνία.

Μια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και προσβάσιμη στην κοινωνία δεν μπορεί κανείς πια να ισχυριστεί ότι είναι μια ουτοπία. Η συνεχής εδώ και τρεις μήνες λειτουργία της, η πρωτοφανής συμπαράσταση και αλληλεγγύη των πολιτών και των απόδημων Ελλήνων που τη στηρίζουν, αποτελεί μια γνήσια έκφραση της λαϊκής βούλησης, ένα γνήσιο δημοψήφισμα, που καμιά δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αγνοήσει.-