Ημερήσια Διάταξη Ολομέλειας Δημοβουλίου Πολιτών 31/10/2013.

Σας προσκαλούμε στην Ανοικτή Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας του Δημοβουλίου Πολιτών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 και από ώρα 16:00 έως 19:00 στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, Αχαιού 16 στο Κολωνάκι, με τα εξής θέματα:

  1. Ενημέρωση για τις εκδηλώσεις, δράσεις και Παρεμβάσεις του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ τον Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2013 (Ε΄ Κλεισθένεια, δικαστικές διεκδικήσεις για χαράτσι ΔΕΗ / Νομικό ακτιβισμό, αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ και για τις εκδηλώσεις μας 12 και 14/10/13 στη Θεσσαλονίκη) από τον Συντονιστή Εργασιών Γιώργο Κόκκα ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση ψηφίσματα ΔΗΜΟΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.
  2. Παρουσίαση της πλατφόρμας Οργάνωση 2.0 από την διδακτορική φοιτήτρια του ΕΚΠΑ Ελένη – Ρεβέκκα Στάιου και λήψη αποφάσεων για συνέργειες του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ.
  3. Παρουσίαση της κίνησης «Αγροζεύξη» από τον Δημοβουλευτή Κωνσταντίνο Λουκίσσα. και λήψη αποφάσεων για συνέργειες του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ. Αξιοποίηση από Ομάδα Εργασίας Π.ΟΙ.Α. ( Περιφερειακής Οικολογικής Ανάπτυξης) της Διαρκούς Συνέλευσης για το μέλλον της Ελλάδας.
  4. Ενημέρωση για το πολιτικό σύστημα της Ελβετίας και για τον τρόπο διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων από την Ελβετή δικηγόρο Denise Martig και λήψη αποφάσεων για ενσωμάτωση ελβετικών πρακτικών στο προτεινόμενο από τη Διαρκή Συνέλευση για το μέλλον της Ελλάδας Σύνταγμα Ελλήνων Πολιτών.
  5. Παρουσίαση προσεχών εκδηλώσεων ενδιαφέςροντος από την Γραμματέα του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ Ιωάννα Σκόνδρα και αποφάσεις για συμμετοχή μας.
  6. Απολογισμός των δράσεων του Δημοβουλίου Πολιτών και προτάσεις για ψηφίσματα και νέες δράσεις αυτοοργάνωσης και αύξησης του αριθμού των ενεργών Δημοβουλευτών.

Ομιλία του Γεν. Συντονιστή του Ε.Κ.Α.Δ. Γιώργου Λ. Κόκκα στη Θεσ/νίκη 14/10/2013.

Oμιλία του Γενικού Συντονιστή του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας Γιώργου Λ. Κόκκα στην εκδήλωση “Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ”, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 14-10-2013 από την “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” σε συνεργασία με το “Ίδρυμα Δελιβάνη”.

Ήρθε η ώρα του λαού!

prwtothema_areiospagos_xaratsi

άρθρο του ενός αγωνιστή της λευτεριάς
στο “Triklopodia.gr” της 20/10/2013

Δε φέραμε στον κόσμο τα παιδιά μας, για να τα κάνουμε δούλους διεστραμμένων ανθρωποειδών, που ζουν από το αίμα, τον πόνο και το δάκρυ ενός πολύπαθου λαού! Τα παιδιά μας ζουν την έσχατη ταπείνωση, την απαξίωση της ύπαρξής τους, την απελπισία, την οργή, τον πόνο. Τους αφαιρείται το δικαίωμα να ζουν σαν άνθρωποι με αξιοπρέπεια… Αυτό το νέο παιδί, που έπεσε από τη γέφυρα, αναζήτησε την ηρεμία… Δεν άντεξε τον κανιβαλισμό, το φασισμό, την ωμή βία ενός καθεστώτος, που κάθε μέρα βιάζει και εκβιάζει τις ψυχές μας… Δεν άντεξε τη δυστυχία, τη θλίψη, τη μοναξιά, την ανασφάλεια και το θάνατο, που γεννούν οι πολιτικές αυτές της φρίκης…

Εμείς τι κάνουμε για να αναπαυτεί η ψυχή του και οι ψυχές των παιδιών μας, που νεκροζώντανα παλεύουν για το μεροκάματο του τρόμου, χωρίς ούτε κι αυτό να το έχουν τις πιο πολλές φορές; Εμείς οι πιο μεγάλοι πρέπει να βγούμε μπροστά, γιατί εμείς θρέψαμε αυτά τα «παράσιτα», που τώρα μας πεθαίνουν! Πότε επιτέλους θα οργανωθούμε σε κοινό αγώνα και μέτωπο αντίστασης για να επιβάλλουμε τη δική μας κυριαρχία; Ως πότε θα σκοτώνουν με την απελπισία και τη ντροπή τα παιδιά μας;

Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να πάψουμε να παραδίνουμε τη ζωή μας σε αλλότρια συμφέροντα. Αν δεν αντιπαλέψουμε την κόλαση αυτή, είμαστε κι εμείς μέρος της, είμαστε κι εμείς υπαίτιοι . Ο φόβος και οι αυταπάτες δε μας πρέπουν. Είναι μέρος του εικονικού κόσμου που μας παρουσιάζουν, για να μας χειραγωγούν .Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο «λούκι»… κι όταν ενώσουμε δυνάμεις θα γίνουμε μυθικοί «γίγαντες», που θα σαρώσουν ό,τι βδελυρό, μαύρο και σάπιο υπάρχει. Θα ζωντανέψουμε την ελπίδα στα μάτια των παιδιών μας, θα ανοίξουμε το δρόμο για την ευημερία και τη γαλήνη, που αναζήτησε ο νέος με τη φυγή του, γιατί η ζωή έγινε χειρότερη από την κόλαση, έγινε χειρότερη κι από τον ίδιο θάνατο…

Ναι, κάναμε κι εμείς τα λάθη μας. Δεν είχαμε τις αντιστάσεις που έπρεπε, και χάσαμε το μέτρο. Κάποιοι εκμαυλιστήκαμε εν πολλοίς από τον φιλοτομαρισμό, την αναζήτηση του κέρδους, από την απάτη του καταναλωτισμού… Αδιαφορήσαμε για το κοινό μας καλό, προκρίναμε την ποσότητα σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας. Ξεχάσαμε αρχές και παραδόσεις αιώνων, που μας στήριξαν ηθικά και ουσιαστικά και νοηματοδοτούσαν κάποτε τη ζωή …

Και τώρα ψάχνουμε το νήμα που μας συνδέει με ένα ένδοξο, ξεχασμένο παρελθόν. Ψάχνουμε την ταυτότητά μας στις ματωμένες και λαμπρές σελίδες μιας ιστορίας, που ποτέ δεν μας άφησαν να εννοήσουμε, που ποτέ δεν μας έμαθαν σωστά. Καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, και να αναλάβουμε την ευθύνη που ο καθένας μας έχει . Ας πάψουμε να βλέπουμε την εικονική πραγματικότητα, που μας πλασάρουν..Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι παρά άνθρωποι της διπλανής πόρτας, απλοί και σαστισμένοι από όσα φρικτά παρουσιάζουν τα ΜΜΕ…Η Χρυσή αυγή έγινε το σκιάχτρο που τρομοκρατεί, για να ελέγχεται η οργή, για να πνίγεται το δίκιο και να μη ξεσπά το εν δυνάμει ενιαίο παλλαικό μέτωπο, που διαμορφώνεται έτσι κι αλλιώς στην κοινωνία.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να σταθούμε όρθιοι, αντάξιοι προγόνων και αγώνων ανεκτίμητων. Κάτι μεγάλο καταστρέψαμε, κάτι μεγάλο αναζητούμε, για να «ψηλώσει» η

ψυχή μας, που άδειασε στη θέα τόσης φρίκης… Κάτι αρχίζει να σαλεύει μέσα μας και δυναμώνει τους χτύπους της καρδιάς! Είναι η Ελληνική ψυχή που ξεχάσαμε, είναι η αξιοπρέπεια, που μας στέρησαν, είναι η ανάγκη της υπέρβασης και το άγγιγμα του ονείρου. Είναι όλα αυτά μαζί, που μας «ψηλώνουν», που μας δυναμώνουν, που νιώθουμε πως είμαστε ικανοί και θαύματα να κάνουμε για το δίκιο και τη λευτεριά, όταν γίνουμε μια γροθιά…

Ναι, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε το χαμένο μας εαυτό και τη δύναμη της ελπίδας, γιατί είναι πια θέμα επιβίωσης!

Έχουμε βαρύ χρέος να αποδώσουμε τιμή στη μνήμη των πατεράδων μας, των αδικοχαμένων αδερφών μας, που ποτέ δεν δικαιώθηκαν, που ποτέ δε λευτερώθηκαν. Δήμιοι και προδότες κράτησαν στα χέρια τους τόσο πολύ καιρό αυτή την πατρίδα και τη λεηλάτησαν, την εκχυδάισαν, την ξεπούλησαν, μαζί με την τιμή μας! Καιρός πια να την πάρουμε πίσω με γενικό ξεσηκωμό, γενική πολιτική απεργία. Γυρίζουμε την πλάτη μας σε όλους τους καραγκιόζηδες της επικοινωνιακής τους φιέστας, κλείνουμε τις στρόφιγγες εκροής χρήματος προς τους κερδοσκόπους δανειστές και επανιδρύουμε το κράτος μας με το λαό και τη δημοκρατία νικητές…

Ένα είναι το δίλημμα, ή ο λαός ή το «συνταγματικό τους τόξο», που άμεσα ελέγχεται από τους επικυρίαρχους. Ή το προδοτικό και διεφθαρμένο πολιτικό τους σύστημα, με τους επικεφαλής επικυρίαρχους –ευρωμαφιόζους των αγορών τους -ή εμείς, ο πολύπαθος Ελληνικός λαός! Τα άλλα διλήμματα, που βάζουν τα ΜΜΕ τους, είναι πλαστά κι αποπροσανατολιστικά!

Ήρθε η ώρα η πιο μεγάλη και λαμπρή σελίδα της ιστορίας μας να γραφτεί κι η επανάσταση αξιοπρέπειας κι ελπίδας να σβήσει το σκοτάδι! Ήρθε η ώρα οι έντιμοι και οι σεμνοί, οι άνθρωποι του μέτρου και του αγώνα να πάρουν πίσω τη ζωή και το αίμα τους … ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

15 Οκτωβρίου η Γιορτή της Τοπικής Δημοκρατίας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα εδραιώνουν περισσότερο τις ενσωματωμένες κοινότητες».

Οι τοπικές κοινότητες που συμμετέχουν στην ΕΕΤΔ αποτελούν τους «συνεργάτες της Εβδομάδας». Όσες κοινότητες επιθυμούν να δώσουν μία ιδιαίτερη έμφαση στον εορτασμό προβάλλοντας έτσι και την συμμετοχή τους συμμετέχουν με την ιδιότητα τους ως «Πόλης 12 Αστέρων». Τον τίτλο αυτό κατέχουν τιμητικά εφέτος ο δήμος Διονύσου, o Δήμος Χανίων και ο δήμος Φαιστού, ενώ οι συνεργαζόμενοι δήμοι στην Ελλάδα που στηρίζουν την πρωτοβουλία είναι ο δήμος Σκύδρας, ο δήμος Δομοκού. Την Αθήνα εκπροσωπεί στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας ο Συμπαραστάτης του Δημότη που αποτελεί μια σημαντική πρακτική της τοπικής δημοκρατίας.

Η 15η Οκτωβρίου, ημερομηνία-ορόσημο για την υπογραφή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, μας υπενθυμίζει τη σημασία της τοπικής δημοκρατίας και τον ενεργό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι πολίτες στη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας.

Το Δημοβούλιο Πολιτών στηρίζει και προβάλλει ανάλογες πρωτοβουλίες επισημαίνοντας πως η λύση στην πολιτική και θεσμική κρίση μπορεί να δοθεί μέσω της δημιουργίας εναλλακτικών θεσμών δημοκρατίας που εφαρμόζονται σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο.

Γιατί το μέλλον της χώρας μας είναι στα χέρια μας!

Γιατί η Τοπική Δημοκρατία είναι η λύση στα καθημερινά προβλήματα της Κοινωνίας των Πολιτών!