Πενταπλό Δημοψήφισμα στις 18 Μαΐου 2014! – Η επίσημη πρόταση του Ε.Κ.Α.Δ.

protok-protasi-dimopsifisma

Πνύκα, 25η Μαρτίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

(Κατά το άρθρο 44 παρ.2, εδάφιο Α του Συντάγματος)

ΠΡΟΣ

1. Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά

2. Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου κ.Π. Μπαλτάκο

3. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Β. Μεϊμαράκη

Κοινοποιούμενη:

1. κ. Πρόεδρο της «Δημοκρατίας» Κ. Παπούλια

2. κ.κ. Προέδρους Πολιτικών Κομμάτων

3. Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

Την 25η Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκαν στην Πνύκα οι τελικές θέσεις του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας για στήριξη στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου σε όλη την χώρα όσων Πατριωτικών – Δημοκρατικών σχημάτων έχουν χαρακτηριστικά των Σ.Ε.Δ. (Σωμάτων Ενεργών Δημοτών, που προοπτικά θέλουν να μετεξελιχτούν σε Σύγχρονες Εκκλησίες του Δήμου), τα οποία και θα διοικούν τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, κυρίως με δημοψηφίσματα, ασκώντας πρωτίστως θεσμούς και εφαρμογές Άμεσης Δημοκρατίας.

Από κοινού εκτέθηκαν δημόσια οι θέσεις του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας για να διεξαχθεί ταυτόχρονα στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 σε ένα ψηφοδέλτιο, αξιοποιώντας τον ίδιο κρατικό μηχανισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ κατ’ άρθρο 44. παρ. 2, εδάφιο Α του Συντάγματος για κρίσιμα εθνικά θέματα που ενδεικτικά αναφέρουμε και παρακαλούμε να κινήσετε τις σχετικές διαδικασίες του Συντάγματος μέσω του Υπουργικού σας Συμβουλίου.

Με το παρόν έγγραφο προτείνεται κατ’ αρχήν από το Κίνημά μας, στα πλαίσια των αρχικών προβλέψεων του Συντάγματος, ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία, η οποία κατ’ εξοχήν πρέπει να ασκείται με την διεξαγωγή πολυθεματικού δημοψηφίσματος κατ’ άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος με τα εξής κρίσιμα εθνικά θέματα:

 1. Κατάργηση συμβάσεων διοδίων με ιδιώτες για ελεύθερη χρήση εθνικών οδών.
  Ναι X
  Όχι X
 2. Απαγόρευση ιδιωτικοποιήσεων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας, όπως ενδεικτικά νερό και ενέργεια.
  Ναι X
  Όχι X
 3. Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική Εθνοσυνέλευση αντί του ισχύοντος με αναθεώρηση από τη Βουλή.
  Ναι X
  Όχι X
 4. Καθιέρωση από την πολιτεία κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες.
  Ναι X
  Όχι X
 5. Απόσβεση (σεισάχθεια) των οφειλόμενων από τους πολίτες χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες, λόγω πραγματικής αδυναμίας αποπληρωμής τους.
  Ναι X
  Όχι X

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimovoulio@dimovoulio.gr μέχρι την 8η Απριλίου 2014 για το αίτημα του πενταπλού δημοψηφίσματος, ακόμη δε και σε άλλα κρίσιμα κατά την κρίση σας θέματα, άλλως θα κηρυχθεί η Θεσμική Πρωτοβουλία Πολιτών για διοργάνωση ατύπως του Δημοψηφίσματος αυτού, έξω από κάθε εκλογικό Κέντρο της χώρας, από Λαϊκές Επιτροπές Δημοψηφίσματος και με τους ίδιους προσελθόντες εκλογείς, μόλις ψηφίσουν την 18η Μαΐου 2014.

 

Με την οφειλόμενη τιμή

Ο συντονιστής και νόμιμος εκπρόσωπος του

Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας

 

Γιώργος Κόκκας

Συνέλευση για μια Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με (Άμεση) Δημοκρατία.

Η (Άμεση) Δημοκρατία στην πράξη!

ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

Ιπποκράτους 125

www.dimopolis.gr

τηλ.: 210-3648300 / fax: 210-3610882

ekad@dimopolis.gr

Δελτίο Τύπου

Το Σαββατοκύριακο της εαρινής ισημερίας (22 και 23 Μάρτη) ολοκληρώθηκαν με πολύ περιεκτικό τρόπο οι εργασίες της Συνέλευσης για μια Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με (Άμεση) Δημοκρατία, που συνδιοργάνωσε το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και το Δημοβούλιο Πολιτών εν όψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014.

Στην πρώτη ενότητα αναπτύχθηκε η κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά και τα τελευταία γεγονότα της Ουκρανίας μετά από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις του δικηγόρου Πέτρου Χασάπη και του συγγραφέα και πρώην Βουλευτή Ι. Καρακώστα, του οποίου η εισήγηση για ένα άλλο Ευρωσύνταγμα μιας Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας υιοθετήθηκε και ενσωματώθηκε στις αρχές που το ομώνυμο εκλογικό σχήμα των Ευρωεκλογών 2004 είχε από τότε υιοθετήσει.

Στη δεύτερη ενότητα αναπτύχθηκαν οι καμπάνιες της πλατφόρμας Πολιτεία 2.0 για εκπόνηση θεσμικών συνταγματικών αλλαγών από την αρχιτέκτονα Μαίρη Καρατζά και προσδιορίστηκε η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας με αντίστοιχες πρακτικές που χρησιμοποιούνται για τη δημοκρατική κατάθεσης γνώμης πλήθους, ώστε να καλύπτονται οι πολίτες που με ήθος έχουν δημιουργική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες της Ελλάδας.

Στην Τρίτη ενότητα έγινε ευρεία αυτοκριτική για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και τις πρακτικές που ακολουθεί για την ενσωμάτωση αμεσοδημοκρατικών θεσμών στην ελληνική κοινωνία και οι εργασίες κατέληξαν στην τέταρτη ενότητα με την τελική διαμόρφωση των πέντε δημοψηφισμάτων που προτάθηκαν για να πραγματοποιηθούν από λαϊκές επιτροπές δημοψηφίσματος που θα αυτοοργανωθούν με ευθύνη της θεσμικής πρωτοβουλίας πολιτών για το δημοψήφισμα και έχουν ως εξής:

1. Κατάργηση συμβάσεων διοδίων με ιδιώτες για ελεύθερη χρήση εθνικών οδών.

Ναι X
Όχι X

2. Απαγόρευση ιδιωτικοποιήσεων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας, όπως ενδεικτικά νερό και ενέργεια.

Ναι X
Όχι X

3. Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική Εθνοσυνέλευση αντί του ισχύοντος με αναθεώρηση από τη Βουλή.

Ναι X
Όχι X

4. Καθιέρωση από την πολιτεία κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες.

Ναι X
Όχι X

5. Απόσβεση (σεισάχθεια) των οφειλόμενων από τους πολίτες χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες, λόγω πραγματικής αδυναμίας αποπληρωμής τους.

Ναι X
Όχι X

 

Τετραπλό Δημοψήφισμα μαζί με τις Δημοτικές και Ευρωεκλογές 2014!

Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

www.dimopolis.gr

(Άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη

Ιπποκράτους 125

τηλ.: 2103648300 – fax:2103610882

ekad@dimopolis.gr / geoko@otenet.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, που σήμερα 16/03/2014 στη Συνέλευση του Αιγίου/Βοστίτσας* διευρύνεται με τη Συμμαχία Ελλήνων Αμεσοδημοκρατών, ολοκληρώνει κατά την Διημερίδα της φετινής Εαρινής Ισημερίας ( Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Μάρτη 2014, βλ. εδώ) την ήδη δεκαετή του σημαντική ενασχόληση με τα θέματα της θέσης μιας αυθεντικά δημοκρατικής Ελλάδας σε μια Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με Άμεση Δημοκρατία και προσκαλεί όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες να συμμετάσχουν στις εργασίες της.

Το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου 2014 θα ανακοινωθούν στην Πνύκα ( στο Στέκι της Άμεσης Δημοκρατίας δίπλα στον Λουμπαδιάρη) οι τελικές του θέσεις για στήριξη στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου σε όλη την χώρα όσων σχημάτων έχουν χαρακτηριστικά των Σ.Ε.Δ. ( Σωμάτων Ενεργών Δημοτών, που προοπτικά θέλουν να μετεξελιχτούν σε Σύγχρονες Εκκλησίες του Δήμου ).

Από κοινού θα εκτεθούν δημόσια οι θέσεις του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας για να διεξαχθεί ταυτόχρονα σε δεύτερη κάλπη στις ίδιες εκλογές ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ κατ’ άρθρο 44. παρ. 2 του Συντάγματος, για τα εξής θέματα:

Α) Κατάργηση ή όχι όλων των συμβάσεων του Δημοσίου με ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρίες των Εθνικών οδών και απόδοση της χρήσης τους στους Έλληνες χωρίς Διόδια.

Β) Απαγόρευση ή όχι όλων των ιδιωτικοποιήσεων πλουτοπαραγωγικών πόρων της Ελληνικής γης ( ενδεικτικά νερό, ενεργειακοί πόροι)

Γ) Σεισάχθεια ή Όχι με συμψηφισμό των άμεσων φόρων που κατέβαλε από το 2010 στο Δημόσιο κάθε δανειολήπτης Ελληνικής Τράπεζας με τις οφειλόμενες δόσεις δανείων του, εξαιτίας των ανακεφαλαιοποιήσεων Τραπεζών, που έγιναν με τη στυγνή φορολόγηση του Ελληνικού λαού έκτοτε.

Δ) Συγκρότηση ή όχι Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης το 2015 για άμεση δημοκρατική εκπόνηση ΑΛΛΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ αντί της όποιας Αναθεώρησης του ισχύοντος.


Την επομένη εργάσιμο θα κατατεθεί στη Βουλή η σχετική πρότασή μας προς 120 βουλευτές (όλων των κομμάτων και ανεξάρτητους), για να κινήσουν τη σχετική τυπική διαδικασία, άλλως θα κηρυχθεί η Επαναστατική Πρωτοβουλία Πολιτών για διοργάνωση ατύπως του Δημοψηφίσματος αυτού, έξω από κάθε εκλογικό Κέντρο της χώρας, από Λαϊκές Επιτροπές Δημοψηφίσματος και με τους ίδιους προσελθόντες εκλογείς, μόλις ψηφίσουν την 18η Μαΐου 2014.

 

Θα ακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Hayat την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 δύο σημαντικές εκδηλώσεις Επιμόρφωσης των Ελλήνων για τις Αμεσοδημοκρατικές Πρωτοβουλίες μας.

 

Σας προσκαλούμε στις 18:00 – 20:00 στην παρουσίαση για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη του νέου θεσμού που έχει εισάγει το «ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» (www.dimovoulio.gr) του «Σχολείου Άμεσης Δημοκρατίας», με τις σχετικές εισηγήσεις του πρ. βουλευτή του ΔΗ.Κ.ΚΙ κ. Ιωάννη Καρακώστα, πολιτικού επιστήμονα και συγγραφέα του βιβλίου με τίτλο «Κριτική του φιλοσοφικού και πολιτικού λόγου», που θα το παρουσιάσει ο Συντονιστής και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας δικηγόρος κ. Γιώργος Κόκκας, ως βιβλίο – Βίβλο για την Άμεση Περιφερειακή Δημοκρατία.

 

Οι εκδηλώσεις μας θα κλείσουν πανηγυρικά στη μεγάλη αίθουσα του ίδιου ξενοδοχείου και ώρες 20:00-22:00 με την παρουσίαση του επίσημου προγράμματος του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές, ώστε να γίνει κατανοητό το Αμεσοδημοκρατικό Όραμα Ευρώπης (Direct Democratic Euro-Vision), που θα προβάλει τις θέσεις του Πανευρωπαϊκού αυτού Δικτύου και θα ανακοινωθεί η διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιό του για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, οπότε θα τιμηθούν πολίτες που διακρίθηκαν για το ήθος και την προσφορά τους στην κοινωνία.

Σας περιμένουμε όλους εκεί !

ΕΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ !

Γιατί το μέλλον της χώρας μας είναι στα χέρια μας!

(*) Βοστίτσα ήταν η ονομασία του Αιγίου το 1821 και εκεί οργανώθηκε η πρώτη σύναξη Ελλήνων με τον Παπαφλέσσα που προετοίμασε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στη Αγία λαύρα την 25η Μαρτίου 1821.

Πρόσκληση και Πρόγραμμα της Διημερίδας «Συνέλευση για μια Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με (Άμεση) Δημοκρατία».

Η (Άμεση) Δημοκρατία στην πράξη!

Ιπποκράτους 125

www.dimopolis.gr / www.dimovoulio.gr

τηλ.: 210-3648300 / fax: 210-3610882

ekad@dimopolis.gr / dimovoulio@dimovoulio.gr

 

Το Δημοβούλιο Πολιτών

& το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

σας προσκαλούν στην διημερίδα,

«Συνέλευση για μια Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με (Άμεση) Δημοκρατία».

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του

Δήμου Παπάγου –Χολαργού

στη Συμβολή των οδών Κύπρου και Ελ. Βενιζέλου

(στάση μετρό Εθνική Άμυνα). Βλέπε Χάρτη ΕΔΩ

Πρόγραμμα διημερίδας:

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014:

10:00-14:00
Έναρξη της εκδήλωσης με εισηγήσεις και στη συνέχεια με τη διεργασία σύνταξης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος Άμεσης Δημοκρατίας.

17:00-21:00
Σύνθεση του Ευρωψηφοδελτίου του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και Συμμαχίας Αμεσοδημοκρατών, με χάραξη της κεντρικής επικοινωνιακής του πολιτικής.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014:

10:00-14:00
Αυτοκριτική, παρελθόν, παρόν, μέλλον του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και αποφάσεις για την βέλτιστή του πορεία.

17:00-21:00
Διοργάνωση δημοψηφισμάτων λαϊκής πρωτοβουλίας για την πραγμάτωσή τους ταυτόχρονα με τις πρώτες Δημοτικές εκλογές στις 18 Μαΐου 2014.

Δελτίου Τύπου 07/03/2014 για τη δίκη της ΕΡΤ.

Νέα Ηλιαία

www.heliaea.gr

Ιπποκράτους 125

τηλ.: 2103648300/ fax: 2103610882

geoko@otenet.gr / ekad@dimopolis.gr

diki-ert-07032014-kokkas

Συζητήθηκε σήμερα 7-3-2014 η υπόθεση της αντισυνταγματικής κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε. στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από εκδίκαση της αίτησης Ακύρωσης του δικηγόρου της ΕΡΤ Α.Ε. Γιώργου Κόκκα, που εκπροσώπησε και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας. Για τον ίδιο και την ακύρωση της απόλυσης των εργαζομένων της ΕΡΤ Α.Ε. συμπαραστάθηκαν οι δικηγόροι Γιάννης Μυταλούλης και Ιωάννης Φιλιώτης.

Χαρακτηριστική ήταν η πρωτοφανής επί μιάμιση ώρα καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας, ενδεχόμενα εξαιτίας της αίτησης εξαίρεσης και της αγωγής κακοδικίας που υποβλήθηκε από το δικηγόρο Γιώργο Κόκκα με αφορμή την κατ’ αυτόν μεροληπτική στάση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτ. Ρίζου κατά της ΕΡΤ Α.Ε.. Τελικά ο ίδιος αυτοεξαιρέθηκε και με προεδρεύοντα τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ν. Σακελλαρίου δικάστηκε με άνεση χρόνου η υπόθεση μετά από δύο αναβολές.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας στην αγόρευσή του τόνισε τον κίνδυνο δημιουργίας προηγούμενου όχι μόνο για την ΕΡΤ, αν απορριφθεί η αίτηση ακυρώσεως, αλλά για τη συνεχή δυνατότητα δημιουργίας από την εκτελεστική εξουσία νομοθετημάτων χωρίς να κυρώνονται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην προκείμενη υπόθεση καυτηριάστηκε το γεγονός ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία βασίστηκαν η κατάργηση της ΕΡΤ, οι προσλήψεις στη δημόσια τηλεόραση, ο ορισμός του ειδικού διαχειριστή κλπ, ούτε είχε την έγκριση του συνόλου του Υπουργικού Συμβουλίου και συνεπώς δεν είχε τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής και του Λαού ούτε κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή όπως έπρεπε. Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης υποστήριξε ότι η ΕΡΤ δεν προκύπτει ότι η ΕΡΤ επιβάρυνε σε οτιδήποτε τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού είχε δικά της έσοδα και το ανταποδοτικό τέλος και τόνισε ότι μόνο το Δικαστικό Σώμα μπορεί να περιορίσει την παρά φύσιν νομοθέτηση από την Κυβέρνηση, η οποία ανοίγει την κερκόπορτα της κατάλυσης του Πολιτεύματος.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό περιορίστηκαν στα κλασικά επιχειρήματα για την κατάσταση της ΕΡΤ Α.Ε. και αμφισβήτησαν τη δυνατότητα των πολιτικών κομμάτων αλλά ούτε και του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας να ζητούν δικαστική κρίση για ανάλογα ζητήματα, ενώ παραδέχτηκαν ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση που κατάργησε την ΕΡΤ δεν μπόρεσε να προσδιορίσει το ύψος της δαπάνης εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού εν όψει της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα.

Αποκλειστικό άρθρο από:
thryallis_logo

Έκτακτο Δελτίο Τύπου.

Νέα Ηλιαία

www.heliaea.gr

Ιπποκράτους 125

τηλ.: 2103648300/ fax: 2103610882

geoko@otenet.gr / ekad@dimopolis.gr

Συζητείται μεθαύριο στις 09:30 στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του δικηγόρου της ΕΡΤ Α.Ε., Γιώργου Κόκκα και οι πρόσθετοι λόγοι αυτής (19 λόγοι ακυρώσεως) για όλες τις αρχικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που κατάργησαν την ΕΡΤ Α.Ε. και θεμελίωσαν τη Δημόσια Τηλεόραση. Θα προηγηθεί η εκδίκαση της αίτησης εξαιρέσεως κατά του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήρη Ρίζου, που υπέβαλε την 10η Ιανουαρίου 2014 ο ίδιος ως άνω δικηγόρος, ημέρα της 2ης αναβολής εκδικάσεως της υπόθεσης, για λόγους μεροληψίας του εις βάρος της ΕΡΤ Α.Ε.

Είναι σημαντικό να παρευρίσκονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ενεργοί πολίτες και εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ Α.Ε. κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Υπενθυμίζουμε ,δε, ότι κατά τη δικάσιμο της 10ης Ιανουαρίου 2014 ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας αποπέμθηκε βίαια με αστυνομική δύναμη από το κτίριο του ΣτΕ, προτού του επιτραπεί να εκφράσει την εναντίωσή του στη νέα αναβολή. Ο ίδιος επεδίωκε να αναδείξει τα τετελεσμένα που δημιουργούνται με τη συνέχιση της δήθεν προσωρινής λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης (Δ.Τ.) και της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. εις βάρος της ΕΡΤ Α.Ε., που έκλεισε παράνομα και αντισυνταγματικά, όπως θα αποδειχθεί στο ακροατήριο και με την παρατεινόμενη διατήρηση της προσωρινότητας της Δ.Τ. και την κατασπατάληση των πόρων της ΔΕΝ θα μπορέσει να λειτουργήσει η ΕΡΤ Α.Ε., ούτε να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση ακόμη κι αν δικαιωθεί από το ΣτΕ.

Σημειωτέον ότι το μείζον διακύβευμα της ίδιας δίκης είναι η δυνατότητα της Κυβέρνησης να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και μάλιστα χωρίς να τις υπογράφουν όλοι οι Υπουργοί αυτής και χωρίς να επικυρώνονται από τη Βουλή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Δηλαδή, κρίνεται αν θα μπορεί στο μέλλον οποιαδήποτε Κυβέρνηση να νομοθετεί αυθαίρετα χωρίς τη Βουλή για να «κουρεύουν» π.χ. τις καταθέσεις των Ελλήνων Πολιτών από τις τράπεζες ή οτιδήποτε άλλο απαιτούν οι ξένοι δανειστές στο προτεκτοράτο τους «(Δήθεν) Ελληνική Δημοκρατία». Το γεγονός αυτό ξεπερνά κατά πολύ την ίδια την υπόθεση της ΕΡΤ Α.Ε. και θα θιγεί ευθέως στη δικάσιμο της 7/03/2014 η κατάλυση του ελληνικού πολιτεύματος, που επιχειρείται ακόμη και με πράξεις εσχάτης προδοσίας, όπως ισχυρίζεται το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, που επίσης εκπροσωπεί ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας στη δίκη αυτή. Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας είχε εκπροσωπηθεί από τον ίδιο δικηγόρο και στην πρόσφατη μεγάλη δικαστική επιτυχία ενώπιον του Δ’ τμήματος του Αρείου Πάγου που έκρινε αντισυνταγματικό το χαράτσι της ΔΕΗ «ΕΕΤΗΔΕ», αντίθετα από ό,τι είχε κρίνει προηγούμενα το Συμβούλιο της Επικρατείας.