Πρόσκληση Τακτικής Ολομέλειας Δημοβουλίου Πολιτών Οκτωβρίου.

dimovoulio_ellinesapofasizoume

Αγαπητοί Δημοβουλευτές,

Αγαπητοί Φίλοι,

Το Δημοβούλιο Πολιτών, εγκαινιάζοντας, μετά τις αλλαγές δημοκρατικής λειτουργίας του που αποφασίστηκαν στη τακτική συνεδρία του Μαΐου 2014, μια νέα μορφή περιφερειακών τακτικών Συνεδριάσεων της Ολομελείας του, σας προσκαλεί στην τακτική Ολομέλεια του Δημοβουλίου Πολιτών την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 και ώρες 19:00 – 22:00 στο στέκι του «Έργου Λόγου Αγάπης – ΕΛΑ» (Ηνιόχου οργάνωσης για το μήνα Οκτώβριο), που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αχαρνών 61 και Φερών, στο κέντρο της Αθήνας Βλέπε Χάρτη ΕΔΩ.

Η ημερήσια διάταξη της ολομέλειας συμπεριλαμβάνει εισηγήσεις για ψηφίσματα που αφορούν:

Α) Την πρωτογενή παραγωγή και γεωργία στην Ελλάδα. Εισηγητής η επικεφαλής της τριμελούς Συντονιστικής επιτροπής του Δημοβουλίου Πολιτών για τον μήνα Οκτώβριο 2014, κ. Βίκυ Κολόζη.

Β) Τις εναλλακτικές θεραπείες και την εναλλακτική ιατρική. Εισηγητής, το μέλος της τριμελούς Συντονιστικής επιτροπής του Δημοβουλίου Πολιτών για τον μήνα Οκτώβριο 2014, κ. Νικόλ Καρέλα.

Γ) Προγραμματισμός του διήμερου εορτασμού (Σαββατοκύριακο 15/16 Νοεμβρίου 2014) των τριών χρόνων λειτουργίας του Δημοβουλίου Πολιτών με κεντρικό θέμα: «Σύγχρονες τάσεις των Δημοψηφισμάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο-Σχέσεις Δημοψηφίσματος με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών» με ευρεία συμμετοχή κοινωνικών και πολιτειακών φορέων.

Δ) Προγραμματισμός των εκδηλώσεων του Δημοβουλίου Πολιτών στα πλαίσια του Συνεδρίου Money Show στο ξενοδοχείο Hilton.

Στο τελευταίο μέρος της Συνεδρίασης θα ασχοληθούμε με την ανάδειξη του θεσμικού ρόλου του Δημοβουλίου Πολιτών στις διαδικασίες αναθεώρησης ή Δημιουργίας του νέου Συντάγματος, με εισήγηση του Συντονιστή Επιτροπής Εποπτείας του Δημοβουλίου Πολιτών, δικηγόρου κ. Γιώργου Λ. Κόκκα.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γιατί το μέλλον της χώρας μας είναι στα χέρια μας!

Η ανάγκη του ρόλου και της διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων σήμερα.

Αποσπάσματα από τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις του Γενικού Συντονιστή του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας δικηγόρου Γιώργου Λ. Κόκκα στο πάνελ του βραδυνού δελτίου ειδήσεων του Extra channel της 20/10/2014.

Μεγάλη δικαστική επιτυχία Έλληνα Συμπολίτη μας!

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τον δικαίωσε επιτρέποντας να λάβει φορολογική ενημερότητα, παρά το ότι από πρόδηλες ανάγκες δεν καταβάλλει φόρους!

Μια σύνοψη του σκεπτικού του συμπολίτη μας Ιωάννη Μανώλη, Δημοβουλευτή και Συντονιστή του Δημοβουλίου Πιερίας, που έκανε δεκτό το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης παρατίθεται ΕΔΩ!

Στη βάση αυτής της απόφασης, που θα υποστηριχτεί για όλους τους ενδιαφερόμενους Έλληνες στη βάση των δυνατοτήτων τους από το νεοσύστατο ΕΛληνικό ΤΑμείο Δικαστικής Αρωγής (ΕΛ.ΤΑ.Δ.Α.), παρέχονται σχετικές διευκρινίσεις από το Συνεργατικό Δικηγορικό Γραφείο του ακτιβιστή δικηγόρου Γιώργου Λ. Κόκκα, (τηλ. 2103632000, φαξ: 2103610882, ηλ. διεύθ. geoko@otenet.gr).

Δείτε τα 14 Άρθρα του Συντάγματος που καταπατά η Κυβέρνηση! Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα τότε τι είναι;

Επειδή ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους όπου το τοπίο είναι θολό προκαλώντας σύγχυση παρά κατανόηση, παρουσιάζονται με κοινό νου και απλή λογική, τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία η Κυβέρνηση είτε παραβαίνει ή αγνοεί επιδεικτικά.

Άρθρο 1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού…

Οι συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων αγαθών σε ιδιωτικές εταιρίες, βλ. διόδια, θα έπρεπε να εξασφαλίζουν ότι η τιμολογιακή τους πολιτική δεν θα λειτουργεί εις βάρος του Λαού. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις χωρίς εξασφάλιση της προστασίας του Λαού, σημαίνει ότι έχουν παραχωρηθεί κρατικές εξουσίες εις βάρος κι όχι υπέρ του Λαού.

Άρθρο 4 παρ. 5 Οι (…) πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Η μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με αυξήσεις ΦΠΑ σε βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, ρεύμα, θέρμανση, βενζίνη με ανυπαρξία ελέγχου των τιμών τους, αυξάνουν το κόστος ζωής δυσανάλογα. Οριζόντια τέλη επιτηδεύματος, και οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποτελούν ευθεία παράβαση αυτού του Άρθρου.

Άρθρο 5 παρ.1 μη αναθεωρητέο: Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική (…) ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων…

Η συνεχής μείωση της αγοραστικής δύναμης με παράλληλη μείωση των πηγών εισοδήματος δεν επιτρέπει στους πολίτες, που μετά βίας Συνέχεια ανάγνωσης Δείτε τα 14 Άρθρα του Συντάγματος που καταπατά η Κυβέρνηση! Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα τότε τι είναι;

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΕΛΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. …η μάχη συνεχίζεται…

dikastiki-epityxia-101014-1

Στις 31/7/14, έλαβα μια ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών μου προς την εφορία, προερχόμενων από φορολογικές επιβαρύνσεις του κράτους που δεν προκύπτουν από το εισόδημα, που δεν συμφωνούν με το Σύνταγμα και υπερβαίνουν τη φοροδοτική μου ικανότητα. ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελούς διαβίωσης λόγω κατοχής αυτοκινήτου, φόρος αξιοπρεπούς διαβίωσης, φόρος αναπνοής και φόρος ύπαρξης. Η ειδοποίηση απειλούσε με κατάσχεση, κινητής και ακίνητης περιουσίας, που λόγω του μικρού μεγέθους της, ισοδυναμεί Συνέχεια ανάγνωσης ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΕΛΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. …η μάχη συνεχίζεται…