Περί συνταγματικής αναθεώρησης.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-1Η πρόταση του ΕΑΜ. Β΄

…Μια πρόταση, την οποία δεν θα ήθελαν να δουν να εφαρμόζεται – ούτε στους εφιάλτες τους – οι δωσίλογοι και τα ξένα αφεντικά τους.

…Μια πρόταση, η οποία επαναφέρει την αρχαία ελληνική “ρύθμιση” της πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και στέλνει στα “σκουπίδια” της ιστορίας τη “ρύθμιση” της αγγλοσαξονικής Democracy.

…Μια πρόταση, η οποία μπορεί να απειλήσει την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

…Μια πρόταση, η οποία μπορεί να γίνει ένας κοινός “άξονας” συνεννόησης μεταξύ των λαών του ευρωπαϊκού Νότου.

Οι συνταγματικές αλλαγές δεν γίνονται άνευ λόγου και σκοπού, απλά για να “συμβολίσουν” ή να “σηματοδοτήσουν” κάποιου είδους εξέλιξη. Το Σύνταγμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να χρησιμοποιούνται οι αλλαγές του για συμβολικούς ή “εκπαιδευτικούς” λόγους …Το Σύνταγμα είναι το “λειτουργικό” της Δημοκρατίας και ο απόλυτος “εγγυητής” της ασφάλειας του λαού και του κράτους. Ο Συνταγματικός Νόμος μέσα από τις διατάξεις του εκφράζει την ταυτότητα, τον πολιτισμό και την ευαισθησία ενός λαού. Εκφράζει όμως και την ευφυΐα του, καθώς αποτελεί το βασικό αμυντικό μέσο για την ασφάλεια της Δημοκρατίας και του πολιτισμού του. Ως εκ τούτου, οι αλλαγές σ’ αυτό είναι πολύ σημαντική υπόθεση και γίνονται μόνον όταν αποκαλύπτεται πρόβλημα στη λειτουργία της Δημοκρατίας …Γίνονται, για να απαλειφθεί ο κίνδυνος του φασισμού. Απώτατος στόχος των όποιων αλλαγών επιχειρούνται είναι πάντα ο τέλειος νόμος, ο οποίος θα είναι παντοτινός και δεν θα επιδέχεται καμία αλλαγή μέσα στους αιώνες.

Μακάρι να είχαμε τον τέλειο συνταγματικό νόμο, ώστε να μην είχαμε ποτέ την ανάγκη να προτείνουμε αλλαγές. Όμως, από τη στιγμή που δεν έχουμε τέτοιον νόμο και ταυτόχρονα ο φασισμός μας απειλεί σήμερα περισσότερο από ποτέ, είμαστε υποχρεωμένοι να “θωρακίσουμε” το Σύνταγμα. Η αδυναμία του Συνταγματικού Νόμου μάς οδήγησε στο Μνημόνιο, εφόσον δεν μπόρεσε να σταματήσει τους προδότες. Η αδυναμία του Συνταγματικού Νόμου επέτρεψε σε επίορκους δικαστικούς να μην σταματήσουν τους προδότες πολιτικούς. Η αδυναμία του Συνταγματικού Νόμου επέτρεψε στους διεφθαρμένους πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες να “ξεκοκαλίζουν” τη “λεία” τους, εξασφαλίζοντας την ασυλία τους μέσω “παραγραφών” των αδικημάτων τους. Αν η χώρα διέθετε καλό Συνταγματικό Νόμο, σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-2Αν είχαμε καλό Συνταγματικό Νόμο, σήμερα οι προδότες θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση στη φυλακή και η χώρα δεν θα τελούσε υπό την κηδεμονία τής Τρόικας. Οι διεθνείς τοκογλύφοι όχι μόνον δεν θα είχαν επωφεληθεί από τις παρανομίες τους, αλλά θα είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές από τη νόμιμη αντίδραση του ελληνικού κράτους. Θα είχαν μπει σε περιπέτειες για τις απάτες που είχαν δοκιμάσει εις βάρος ενός ελεύθερου κράτους, το οποίο φόρτωναν ερήμην του λαού του με χρέη. Θα είχε αναλάβει η Δικαιοσύνη να βρει τους υπεύθυνους της υπερχρέωσης της χώρας και θα τους είχε συνδέσει εύκολα με τους διεθνείς τοκογλύφους. Οι τοκογλύφοι όχι μόνον δεν θα μας κουνούσαν το “δάκτυλο”, αλλά τώρα θα ήταν υπόλογοι στα διεθνή δικαστήρια για απρόκλητη επίθεση και συνωμοσία εις βάρος του ελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού.

Αυτή η τεράστια απάτη, την οποία δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε, είχε για τον λαό μας απώλειες πολέμου. Καταστράφηκε η οικονομία και η καταστροφή αυτή έπληξε το σύνολο σχεδόν του λαού. Οι οικονομίες των νοικοκυριών κατέρρευσαν και το κράτος καθημερινά λεηλατείται από τους “επενδυτές”, οι οποίοι είναι οι ίδιοι που μας κατέστρεψαν. Τέσσερις χιλιάδες Έλληνες αυτοκτόνησαν εξαιτίας της κρίσης, την οποία προκάλεσαν τεχνητά οι τοκογλύφοι. Τέσσερις χιλιάδες συνάνθρωποί μας θα ήταν σήμερα κοντά μας και δεν θα μιλούσαμε για ανθρωπιστική κρίση στην αυγή της τρίτης χιλιετίας. Τέσσερις χιλιάδες νεκροί ζητούν δικαίωση και αυτή δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Τέσσερις χιλιάδες νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν από τις συνωμοσίες των διεθνών τοκογλύφων και των τοπικών χαφιέδων τους και οι οποίοι είναι αρκετοί για να κατηγορηθούν κάποιοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όλα αυτά όμως δεν έγιναν ποτέ, γιατί απλούστατα ο λαός δεν μπορεί να αντιδράσει …Δεν μπορεί να ξεφύγει από τους “μονόδρομους” και τα “αδιέξοδα” στα οποία τον έχουν καθηλώσει οι δωσίλογοι …Δεν μπορεί να αντιδράσει, γιατί ο υπάρχων Συνταγματικός Νόμος είναι ένας παντελώς ανεπαρκής νόμος, ο οποίος επιτρέπει στον κάθε Βενιζέλο να τον καταλύει κατά το δοκούν. Ο φασισμός σήμερα είναι ορατός στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Γιατί ειδικά σήμερα; …Γιατί, αν μέχρι τώρα οι φασίστες κρύβονταν πίσω από μια δήθεν “δημοφιλία” των “εθναρχών”, σήμερα δεν έχουν αυτό το πρόσχημα.

Κάποτε, δηλαδή, ο “καρκίνος” της Δημοκρατίας μας, είτε λεγόταν Καραμανλήδες είτε Παπανδρέου είτε Μητσοτάκηδες, αντιμετωπίζονταν ως αναγκαίο κακό, γιατί απλούστατα τους “επέβαλε” ο “κυρίαρχος” λαός στο πολιτικό προσκήνιο. Ακόμα κι όταν δεν τους έφτανε η “συμπάθεια” των οπαδών τους, τους “περίσσευε” δύναμη από την αντιπάθεια αυτών που τους μισούσαν. Με τον τρόπο αυτόν συντηρούνταν ο φασισμός στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Όμως, ακόμα κι αυτό σήμερα “χάθηκε”. Με τις μνημονιακές τους πολιτικές έχασαν και τα πλέον φανατικά κομματόσκυλα. Παρ’ όλα αυτά, όμως, τίποτε δεν αλλάζει και παραμένουν πανίσχυροι στις θέσεις τους.

Τώρα φαίνεται πλέον η αδυναμία του Συνταγματικού Νόμου να προστατεύσει τον πολίτη. Τώρα φαίνεται πως δεν είναι η κουτοπονηριά των κομματικοποιημένων οπαδών εκείνη, η οποία ήταν το πραγματικό πρόβλημα της “άρρωστης” Μεταπολίτευσης. Η κουτοπονηριά, η οποία όντως υπήρχε, ήταν απλά ένα “κάλυμμα” ενός πονηρού φασιστικού σχεδιασμού. Αποδεικνύεται πλέον πως …και να θέλουμε, δεν μπορούμε να τους “ξεφορτωθούμε” όσο εύκολα νομίζαμε, ή τουλάχιστον όσο εύκολα μας “υπόσχεται” ο Συνταγματικός Νόμος ότι μπορούμε να το κάνουμε μέσω των εκλογών. Τα λεγόμενα “τζάκια” εξακολουθούν να κυριαρχούν σε ένα σύστημα στο οποίο θεωρητικά “κυρίαρχος” είναι ο λαός. Άνθρωποι “βασιλεύουν”, χωρίς να επηρεάζονται από κανένα Σύνταγμα και κανέναν νόμο. Πρόσωπα μισητά πλέον όπως, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου ή η Ντόρα Μητσοτάκη εξακολουθούν να ελέγχουν το πολιτικό σκηνικό και να “πληρώνονται” από το κράτος γι′ αυτήν τους την αθλιότητα.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-3Ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η “υπόσχεση-απειλή” της Ντόρας ότι, σε περίπτωση που ο κόσμος δεν θα ψήφιζε το κόμμα της, θα αποχωρούσε από την πολιτική …Αποχώρησε; …Όχι βέβαια. Ο κόσμος την έδιωξε πομπωδώς από την “πόρτα” της Βουλής και αυτή ξαναμπήκε μέσα από το “παράθυρο”. Το ίδιο συμβαίνει και με τον καταστροφέα Καραμανλή, ο οποίος μας οδήγησε στο Μνημόνιο και τώρα τον “ανασύρουν” σαν “καθαρή” δύναμη, που αποτελεί “εγγύηση” για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Παραμένει ατιμώρητος για τα εγκλήματά του και απολαμβάνει των προνομίων του Βουλευτή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον μισητό εκλεκτό τής Goldman Sachs Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ξεπούλησε τη χώρα, για να θησαυρίσουν οι τοκογλύφοι χορηγοί της οικογένειάς του. Ως “ξεπλυμένος” σε κάποια μυστηριώδη κολυμπήθρα του Σιλωάμ, “επέστρεψε”, για να διεκδικήσει ξανά το κόμμα “του” και να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ζωή του τόπου.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-4Το “είδος” των “τζακιών” ξέρει να προστατεύει τα μέλη του και δεν τα αφήνει να χαθούν. Ο Παπανδρέου έσωσε τον Καραμανλή, ο οποίος είχε προηγουμένως σώσει τον Σαμαρά, ο οποίος με τη σειρά του έσωσε τον Παπανδρέου και βέβαια τη Ντόρα. Ο ένας προστατεύει τον άλλο και δεν τον αφήνει να χαθεί. “Εχθροί” για τα μάτια του κόσμου, ο οποίος αρέσκεται να βλέπει “ντέρμπι” και φίλοι σε όλες τις “υπόγειες” διασυνδέσεις. Με αυτόν τον τρόπο ποτέ και κανείς τους δεν μένει απροστάτευτος. Πάντα – έστω και την τελευταία στιγμή – καταφέρνουν και σώζονται, “τρυπώνοντας” μέσα στη Βουλή τής ασυλίας και της ασυδοσίας, μετατρέποντάς την στο μεγαλύτερο “πλυντήριο” φασιστών και προδοτών. Δεν χάνουν ποτέ μισθούς, δικαιώματα και βεβαίως ασυλία. Δεν έχουν ζήσει ούτε μία στιγμή της ζωής τους χωρίς την οικονομική και νομική κάλυψη και προστασία του “ιδιόκτητου” κράτους τους.

Στη χώρα, η οποία “εφηύρε” τη Δημοκρατία, αυτοί καταφέρνουν και είναι πιο “ίσοι” απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί και ο πιο φασίστας. Πώς όμως τα καταφέρνουν; …Εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του Συνταγματικού Νόμου …Του Νόμου εκείνου, που, με βάση τον σχεδιασμό του πολιτεύματος, θα έπρεπε να εμποδίζει την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων και όπως βλέπουμε δεν μπορεί να το κάνει …Του Νόμου εκείνου, που τους επιτρέπει να δημιουργούν συνενόχους και να αλληλοπροστατεύονται, “αλώνοντας” τα θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας. Πώς να μην κυριαρχούν οι προδότες, όταν εξασφαλίζουν συνενόχους, οι οποίοι ψηφίζουν υπέρ ασυλιών και παραγραφών; Και μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι ένα μεγάλο ποσοστό τον βουλευτών –οι οποίοι μας κυβερνάνε κι αποφασίζουν για το μέλλον μας – βρίσκεται σήμερα στη Βουλή και όχι στη Φυλακή, εξαιτίας όχι της αθωότητας του αλλά εξαιτίας της παραγραφής των εγκλημάτων τους, αντιλαμβάνεται το επείγον της ανάγκης της αναθεώρησης.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-5Είναι δηλαδή βέβαιο ότι κάποιοι γνωρίζουν εκ των έσω τις αδυναμίες τού Συνταγματικού Νόμου και παίζουν με τη Δημοκρατία μας. Δεν είναι τυχαίο που τα γνωστά ΜΜΕ “παίζουν” όχι μόνον με τα “μονοπώλια” της εξουσίας, αλλά και με τις “εναλλακτικές” λύσεις. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα “Ποτάμια” και “Δράσεις” με πολιτικά “λύματα” όλων των ειδών και αποχρώσεων μας απείλησαν ότι θα “κατακλύσουν” την πολιτική σκηνή. Μετά από τα γνωστά φασιστικά “δεκανίκια” τύπου ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής, τα οποία τοποθέτησαν στη Βουλή, προκειμένου να φαίνεται ο φασισμός τους σαν δημοκρατικό “τόξο”, παίζουν τώρα με όρους “τηλεπαιχνιδιού”, προκειμένου να παρασύρουν τον κόσμο. Κανένας δεν εξυπηρέτησε περισσότερο τους φασίστες τής οικογενειοκρατίας από τους “τσαμπουκάδες” χρυσαυγίτες. Αυτός ήταν ο ρόλος τους …και τον έπαιξαν πολύ καλά …Τόσο καλά, που επέτρεψαν στους Σαμαροβενιζέλους να εμφανίζονται σαν υπερασπιστές της Δημοκρατίας.

Όλα αυτά γίνονται, γιατί απλούστατα ο Συνταγματικός Νόμος δεν μπορεί να αποτρέψει το “βραχυκύκλωμα” τού συστήματος. Δεν υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες, οι οποίες να επιτρέπουν στα ζωτικά “όργανα” τού δημοκρατικού μας συστήματος να λειτουργήσουν. Δεν επιτρέπει στις εξουσίες να παραμένουν μονίμως διαχωρισμένες και απόλυτα διακριτές μεταξύ τους …Ένα τεράστιο “καρκίνωμα”, το οποίο οφείλεται στον κομματισμό, ο οποίος “ενώνει” τα πάντα σαν ρευστή κι ανεξέλεγκτη “χλαπάτσα” και τα μετατρέπει σε μια θεσμική “σούπα”, η οποία γίνεται εύκολη λεία των φασιστών που παριστάνουν τους “Εθνοπατέρες”.

Η ανάγκη …το πρόβλημα …και η λύση.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα όταν πρέπει να ρυθμιστούν και να περιοριστούν τόσο μεγάλα συμφέροντα. Για να προτείνεις αλλαγές στο Σύνταγμα, θα πρέπει κατά πρώτον να κατανοείς τα προβλήματα που απαιτούν λύσεις και άρα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Δεν μπορείς να προτείνεις λύσεις σε προβλήματα τα οποία είτε δεν κατανοείς είτε δεν υπάρχουν. Τα πάντα, δηλαδή, πρέπει να μπουν στη λογική της επίλυσης ενός προβλήματος. Πρέπει να βρεις την “ανάγκη” που εξυπηρετεί ένας Συνταγματικός Νόμος και να εντοπίσεις το πρόβλημα εκείνο, το οποίο κάνει αναγκαστική την αλλαγή τού εκ των δεδομένων ανεπαρκούς σημερινού νόμου.

Η ανάγκη, την οποία καλείται να καλύψει ο Συνταγματικός Νόμος, είναι μία και μοναδική …Να προστατεύσει τα συμφέροντα του λαού …Να προστατεύσει την ανεξαρτησία του κράτους του …Να προστατεύσει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των μελών του …Να προτείνει τους κανόνες εκείνους, οι οποίοι θα δώσουν την ιδανική κοινωνική λειτουργία, ώστε να παραχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η Ανάγκη, δηλαδή, που καλείται να καλύψει ο Συνταγματικός Νόμος, είναι αυτή που περιγράφει το ίδιο στις βασικές του διακηρύξεις. Το σύνολο δηλαδή των Διατάξεων του Συνταγματικού Νόμου έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τις βασικές του διακηρύξεις. Ό,τι περιγράφεται μέσα σε αυτόν ως “κανόνας”, έχει ως στόχο να μπορεί να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και το οποίο είναι αυτό που “αναγγέλλεται” στις βασικές του διατάξεις.

Το πρόβλημα.

Από τη στιγμή λοιπόν που έχουμε μια φλέγουσα ανάγκη, η οποία, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε, δεν ικανοποιείται, είναι δεδομένο ότι υπάρχει ανάλογο πρόβλημα και άρα επίσης φλέγον. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πολιτικός επιστήμονας, για να καταλάβει ότι το Σύνταγμα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και των ατομικών δικαιωμάτων δεν λειτουργεί. Πρέπει να είσαι πολύ βλάκας, για να νομίζεις ότι λειτουργεί. Με έναν Ράιχεμπαχ, ο οποίος λειτουργεί ως προϊστάμενος της ελληνικής Κυβέρνησης, θα πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος, αν νομίζει ότι το ελληνικό κράτος είναι ανεξάρτητο. Με τον Χριστοφοράκο να περιφέρεται ελεύθερος στη Γερμανία και τη μισή Βουλή να τα έχει “πάρει” απ’ αυτόν και να κυκλοφορεί ελεύθερη εξαιτίας των ασυλιών και των παραγραφών, τη στιγμή που φυλακίζονται Έλληνες για ασήμαντα χρέη, θα πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος, για να πιστεύει ότι υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία.

Όταν δηλαδή τα “Θεμελιώδη”, τα οποία υποτίθεται ότι προστατεύει το Σύνταγμα, δεν εξασφαλίζονται και άρα όταν δεν καλύπτεται η βασική ανάγκη που το κάνει απαραίτητο, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα …Πρόβλημα μεγάλο, το οποίο απειλεί την ίδια την ύπαρξη του λαού. Απλά πράγματα …Όταν έχεις μια “κλειδαριά”, που, είτε την κλειδώνεις είτε δεν την κλειδώνεις, η “πόρτα” παραμένει μόνιμα ανοικτή, υπάρχει πρόβλημα. Όταν αυτή η “πόρτα” δεν είναι μια απλή “πόρτα”, αλλά η συνταγματική “κερκόπορτα” της Δημοκρατίας, το πρόβλημα γίνεται ζήτημα επιβίωσης. Το πρόβλημα αυτό, όπως αντιλαμβανόμαστε, έχει να κάνει με την ταυτότητα αυτού, ο οποίος πραγματικά διαχειρίζεται την εξουσία μέσα σε ένα σύστημα και όχι με αυτόν που τυπικά αναγράφεται μέσα στο Σύνταγμα ως “υπεύθυνος” ή “κυρίαρχος”.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα μεγάλο και δεν αφορά μόνον την Ελλάδα. Είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιο και αφορά όλα τα συστήματα, που παριστάνουν τα δημοκρατικά, ενώ δεν είναι τέτοια. Μέχρι και ο Ερντογάν των μεντρεσέδων νομίζει πως είναι δημοκράτης, εφόσον γι′ αυτόν αρκεί μια πλειοψηφία, για να αποδείξει τη δημοκρατική λειτουργία. Αυτό είναι λάθος. Το μυστικό της Δημοκρατίας δεν είναι η πλειοψηφία. Ακόμα και οι αγέλες των ζώων “αποφασίζουν” με τη λογική της πλειοψηφίας. Το γεγονός ότι “σέρνονται” πίσω από τις πλειοψηφίες, δεν τις καθιστά δημοκρατικές και ούτε τις κάνει “όμοιες” με το τεράστιο αρχαιοελληνικό πολιτικό επίτευγμα. Ακόμα και ο Ταμερλάνος κατόρθωνε και έκανε αυτά τα οποία έκανε, γιατί απλούστατα τον ακολουθούσε μια “πλειοψηφία”. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ήταν και δημοκράτης.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-6Αυτό, δηλαδή, το οποίο βλέπουμε να “πουλάνε” οι φασίστες ως Democracy, δεν είναι Δημοκρατία. Αυτό, το οποίο βλέπουμε, είναι φασισμός με ένα όμορφο δημοκρατικό “περίβλημα” και ένα διάσημο “ψευδώνυμο”. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, το οποίο κάποτε οι άνθρωποι πρέπει να λύσουν. για να μην πέφτουν θύματα των φασιστών …Είναι ένα πρόβλημα, το οποίο ξεκίνησε από την ανάγκη των φασιστών της αγγλοσαξονικής βασιλικής εξουσίας να δώσουν ένα άχρηστο “κόκαλο” δημοκρατικής υφής στο πόπολο που τους απειλούσε. Αυτό είναι που κατάφεραν στην Αγγλία με την περίφημη Democracy. Έχοντας οι πονηροί Άγγλοι απέναντί τους έναν αγράμματο και καταπιεσμένο λαό, έκαναν την “πατέντα” των αιώνων:

…Έπαιξαν με τον σχεδιασμό της Δημοκρατίας και παρέδωσαν στον κόσμο μια “βραχυκυκλωμένη” βαρβαρότητα. Παρέδωσαν στους λαούς ένα “όπλο” χωρίς σκανδάλη και χωρίς σφαίρες και τους έκαναν να αισθάνονται ως “οπλοφόροι”, οι οποίοι διατηρούσαν ακόμα και το Παλάτι υπό την “ομηρία” τους. Έδωσαν μια “παράσταση” για ηλίθιους και δυστυχώς για τους λαούς ήταν άκρως πετυχημένη …και με άπειρες επαναλήψεις. Αυτό ακριβώς είναι η Democracy σε σχέση με τη Δημοκρατία …Μια θεατρική παράσταση, όπου οι πραγματικοί εξουσιαστές δήθεν υποτάσσονται στα “καρναβάλια” της εξουσίας …Ένα όπλο χωρίς σκανδάλη και σφαίρες. Γνώριζαν οι Εγγλέζοι πώς λειτουργεί η αρχαία ελληνική Δημοκρατία και την “βραχυκύκλωσαν” πριν τους απειλήσει. Έδωσαν μια “βραχυκυκλωμένη” Δημοκρατία, ενώ στην πραγματικότητα επέβαλαν τον φασισμό με εξωραϊσμένο πρόσωπο.

Εύκολη υπόθεση. Οι Αγγλοσάξονες βασιλείς και μοναρχικοί επιτέθηκαν στους αγράμματους ομοεθνείς τους με τα ελληνικά “πυρηνικά” όπλα της γνώσης. Πριν ανακαλύψουν οι αγράμματοι τη Δημοκρατία και τους ανατρέψουν, τους την “χάρισαν” οι ίδιοι “χαλασμένη” ως Democracy. Ποιος θα τους έκρινε για τις μεθοδεύσεις τους; Εδώ, ακόμα και σήμερα, σε ανεπτυγμένες κοινωνίες, δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί η πολύπλοκη ελληνική Δημοκρατία. Όλη η “μαγεία” της ελληνικής επινόησης στηρίζεται στον ιδανικό τρόπο που οι αρχαίοι Έλληνες χειρίζονταν τις εσωτερικές κοινωνικές συνισταμένες, προκειμένου να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα …Ο ιδανικός τρόπος με τον οποίο “έστρεφαν” τα εσωτερικά συμφέροντα της κοινωνίας εναντίον της αυθαιρεσίας της εξουσίας …Ο ιδανικός τρόπος με τον οποίο χειρίζονταν την έννοια του “τυχαίου” με αυτό της συνειδητής “επιλογής” …Την έννοια του “κληρωτού” με αυτήν του “αιρετού” …Αυτού, που θα παρέδιδαν την επιλογή του στη Θεά “Τύχη” και εκείνου που παραδιδόταν στην κρίση των πολιτών.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-7Γνώριζαν, δηλαδή, πότε τους συνέφερε να είναι κάποιοι αξιωματούχοι Αιρετοί, Κληρωτοί ή κοινοί Επαγγελματίες. Γνώριζαν ποιες θέσεις τού συστήματος εξουσίας δεν θα αποτελούσαν ποτέ απειλή για τη Δημοκρατία, μόνον και μόνον επειδή γνώριζαν πώς να τις στελεχώνουν. Γνώριζαν αυτά, τα οποία – δύο χιλιάδες χρόνια μετά – αγνοούμε εμείς και “καταγγέλλουμε” αιρετούς πολιτικούς που γίνονται επαγγελματίες, ενώ απλά θα έπρεπε να είναι κληρωτοί και να μην μας απασχολούν ποτέ. Για να καταλάβει δηλαδή κάποιος πώς λειτουργούσε η τέλεια Δημοκρατία, την οποία είχαν εφεύρει οι Έλληνες, πρέπει να εστιάσει το ενδιαφέρον του στον τρόπο με τον οποίο επιλέγονταν οι αξιωματούχοι της Δημοκρατίας.

Αυτά τα γνώριζαν οι Αγγλοσάξονες και εκεί “έπαιξαν”, βραχυκυκλώνοντας τα πάντα. Δημιούργησαν ένα ψευδοσκηνικό “δημοκρατίας” και αφού το βάπτισαν Democracy, το “εξουδετέρωσαν”. Δημιούργησαν ιδιόκτητα κόμματα-εκτροφεία δούλων και μέσω αυτών επέλεγαν – χωρίς να φαίνονται οι ίδιοι – ανάμεσα σ’ αυτούς το ποιον θα “επέλεγε” ο λαός με την “κρίση” του …Κόμματα, τα οποία δεν διέφεραν από τους βασιλικούς στάβλους, όπου κάθε φορά εμφάνιζαν κάποιο μεγαλόσωμο και ευπαρουσίαστο “άλογο” να παριστάνει τον μεγάλο πολιτικό άνδρα, ο οποίος ζητούσε την ψήφο του λαού για να τον κυβερνήσει. Δημιούργησαν τα “νόμιμα” κόμματα με τον τρόπο που “προκρίνουν” τα προϊόντα που καταναλώνουν οι ίδιοι. Το γνωστό Royal warrants of appointment. By Appointment to… ήταν τα κόμματα των Συντηρητικών ή των Εργατικών, που μονοπωλούν σχεδόν μονοπωλιακά την “εξουσία” στη Βρετανία.

Όλο το μυστικό της Democracy βρίσκεται στα κόμματα. Αν οι αρχαίοι Έλληνες, δηλαδή, εφεύραν τη Δημοκρατία, οι Αγγλοσάξονες εφεύραν τα κόμματα, τα οποία ακυρώνουν τη Δημοκρατία …Πρώτα «εφεύραν» τα χρήσιμα κόμματα και μετά ασχολήθηκαν με τις «άμυνες» τους και τις «βιτρίνες» τους …Πρώτα επέβαλαν τα κόμματα και μετά, για να τα «θωρακίσουν», αναγκάστηκαν να εφεύρουν και τις ιδεολογίες …και δεν έγινε το αντίθετο όπως θα φαινόταν το πιο φυσικό. Δεν ήταν οι ιδεολογίες αυτές οι οποίες – για να συνυπάρξουν δήθεν – δημιούργησαν τα κόμματα …Τα κόμματα ήταν εξ αρχής η βασική προϋπόθεση, για να «χαρίσουν» οι φασίστες στους λαούς την Democracy. Αν οι λαοί δεν δέχονταν τα κόμματα, απλά δεν θα έπαιρναν και την Democracy. Τα κόμματα ανήκαν ως θεμελιώδη λειτουργικά στοιχεία στην ίδια την Democracy πολύ πριν πάρει το καθένα απ’ αυτά την ιδεολογική του εξειδίκευση, η οποία έγινε εκ των υστέρων και κατά παραγγελία, ώστε τα αφεντικά να πιάσουν τα «άκρα» και να σφραγίσουν το πολιτικό σκηνικό απ’ άκρη σ’ άκρη. Οι κομματικοί «στάβλοι» προϋπήρχαν πριν αρχίσουν κάποιοι να «χρωματίζουν» με ιδεολογίες τα «πρόβατα».

Τα κόμματα, στην ουσία, είναι το αναπόφευκτα ορατό μέρος τού παρακράτους. Αυτά χρησιμοποιούν τα “αφεντικά” των λαών, για να υποτάξουν τους λαούς. Δημιουργούν εσωτερικές αντιπαλότητες και ανταγωνισμούς μεταξύ ομοίων μέσα στην κοινωνία, μετατρέποντάς την σε αγέλες ζώων, οι οποίες κυνηγάνε το “κόκαλο” που θα τους πετάξουν οι ισχυροί. Δίνουν οργανωμένα σε κάποιους φουκαράδες “ψίχουλα” εύνοιας και “καπελώνουν” τα πάντα. Απλά πράγματα. Το αγγλικό Παλάτι παρέδωσε στα κόμματα κάποιες από τις φασιστικές αρμοδιότητές του και τα έκανε συνενόχους του. Τους παρέδωσε τη διαχείριση της αναξιοκρατίας και της ευνοιοκρατίας στο χαμηλό επίπεδο της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού και “ξεφορτώθηκε” τους αντιπάλους του πολύ πριν αυτοί γίνουν απειλητικοί.

Πολύ πριν δηλαδή ο βρετανικός λαός απειλήσει το φασιστικό βασιλικό κράτος, οι βασιλείς ίδρυσαν το “δημοκρατικό” παρακράτος. Αυτή ήταν η “πατέντα” που “μεταφυτεύτηκε” σε όλα τα κράτη του κόσμου, που παριστάνουν τις “Δημοκρατίες”. Με τον τρόπο αυτόν οι φασίστες μονιμοποιούνται στην κορυφή της εξουσίας. Με κρατικές επιχορηγήσεις δίνουν στα ιδιόκτητά τους κόμματα προβολή, που τα μετατρέπει σε μονοπώλια και τους παραδίδουν – ανάλογα με τα ποσοστά τους – τις ανάγκες του κρατικού μηχανισμού στη στελέχωσή του, για να έχουν να μοιράζουν στα κομματόσκυλα βολέματα. Με τον τρόπο αυτόν ο κάθε κομματάρχης είναι εκ των δεδομένων – και με αθέμιτα μέσα – “υπερέχων” μέσα στην κοινωνία.

Όταν κάποιος πολίτης μπορεί να διαχειρίζεται ως “προίκα” μέρος των αναγκών τού κράτους, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πιο “ίσος” από τους υπολοίπους. Όταν αυτή η “προίκα” πάει και στην κορυφή του κρατικού συστήματος, που είναι η στελέχωση των ηγετικών θέσεων των κυρίαρχων εξουσιών, δεν μιλάμε για “ίσους”, αλλά για “δικτάτορες”. Αυτή ήταν η επιλογή των Αγγλοσαξόνων και, όπως αποδείχθηκε στον χρόνο, ήταν επιτυχής. Όλες οι επιλογές εξ’ αρχής “σημαδεμένες” και οι βασιλείς είχαν πάντα στην κορυφή της εξουσίας τα πιστά δουλικά τους …Η τέλεια απάτη, η οποία μιμούνταν την τέλεια Δημοκρατία …Το αγγλοσαξονικό “FOLEX”, το οποίο παρίστανε το ελληνικό “ROLEX.”

peri-syntagmatikis-anatheorisis-8Το σύνολο των Συνταγματικών Νόμων αυτού του κόσμου “μιμείται” εκείνη τη βρετανική πατέντα του “στέμματος”. Αυτήν τη “δημοκρατία” πουλάνε σε ολόκληρο τον κόσμο οι Αγγλοσάξονες. Η Democracy είναι στην πραγματικότητα η προτεσταντική αγγλοσαξονική “Βασιλεία” σ’ αυτόν τον κόσμο. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο τόσο πολύ “ανησυχούνε” για τη Δημοκρατία οι φασίστες. Γι′ αυτόν τον λόγο βομβαρδίζουν στην κυριολεξία τους λαούς, όταν αρνούνται τη “γενναιόδωρη” προσφορά τους. Πάντα την προσφορά τους τη συνοδεύουν “άλογα” από τους δικούς τους “στάβλους” …”Σκουπίδια” δικά τους, που τα έχουν σπουδάσει στα Κολέγιά τους και τα επιβάλλουν ως “κομματάρχες”.

Η μεθοδολογία, η οποία ακολουθείται, είναι πάντα η ίδια. Αφού οι ίδιοι σε βυθίσουν σε μια “κόλαση” – συνήθως εμφυλιοπολεμικού ή χουντικού τύπου – στη συνέχεια σπεύδουν να σε “βοηθήσουν”. Αφού σε “πληγώσουν”, σπεύδουν να σε “θεραπεύσουν”. Σε βάζουν όμως σε μια αναγκαστική “θεραπεία”. Αν αρνηθείς τη “θεραπεία” τους, θα συνεχίσουν να σε “πληγώνουν”, μέχρι να τους δεχθείς σαν σωτήρες. Πάντα, μετά την αιματηρή και αναγκαστική “Σωτηρία”, σου στέλνουν και πάλι αναγκαστικά ως “δώρο” κάποιον “Καραμανλή”, “Παπανδρέου”, “Μπαραντέι”, “Σαακασβίλι” ή “Μπούτο”. Αυτοί, ανάμεσα στα άλλα “φορτία” που παίρνουν από τα αφεντικά, “κουβαλάνε” και το κατά παραγγελία Σύνταγμα της Democracy. Στην περίοδο λοιπόν της παντοκρατορίας των Αγγλοσαξόνων όλοι οι Συνταγματικοί Νόμοι – και άρα και ο ελληνικός – “μιμούνται” τη βρετανική επινόηση. Γιατί; …Γιατί αυτό βολεύει τους ιμπεριαλιστές.

Με αυτήν την “πατέντα” στη Βρετανία οι Αγγλοσάξονες βασιλείς έλεγξαν τον λαό τους και η επιτυχία αυτή έγινε κεντρικό “κεφάλαιο” του δόγματός τους …αν σκεφτεί κάποιος ότι ο Βασιλιάς της Αγγλίας είναι ταυτόχρονα και αρχιερέας τού Προτεσταντισμού. Με την ίδια “πατέντα” Βρετανοί και Αμερικανοί επέβαλαν τη μεταπολεμική παγκόσμια Προτεσταντική Τάξη Πραγμάτων και ελέγχουν όλους τους λαούς. Εκμεταλλευόμενοι την ψευδοϊδεολογική φύση της “πατέντας” τους, μπόρεσαν και “άλωσαν” όλα τα υπόλοιπα θρησκευτικά δόγματα. Εκμεταλλεύτηκαν μεταπολεμικά τις συνθήκες που οι ίδιοι δημιούργησαν με τον πόλεμο και έλεγξαν τους πάντες.

Προτεστάντες ήταν αυτοί, οι οποίοι δημιούργησαν τους ναζιστές δωσίλογους της “κατοχής” και Προτεστάντες ήταν αυτοί, οι οποίοι θα τους “τιμωρούσαν” μετά την “απελευθέρωση”. Αν δηλαδή καθίσεις να σκεφτείς τι “παραμύθι” πουλούσαν στους λαούς, είναι για να γελάς …Όλα ήταν “στημένα” εξ αρχής. Σκοτώθηκαν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι στα πεδία των μαχών και πέθαναν πολλοί περισσότεροι από τις κακουχίες των παγκοσμίων πολέμων, γιατί δεν κατάλαβαν ποτέ ότι οι Προτεστάντες “έπαιζαν” το παιχνίδι του “πολέμου”. Συνέταιροι ήταν μεταξύ τους οι Democrats με τους Ναζί. Ο νικητές Προτεστάντες “κληρονόμησαν” αυτά, τα οποία δημιούργησαν οι ψευδοηττημένοι συνεταίροι τους και πήραν ως “ομήρους” αυτούς, οι οποίοι θα κυβερνούσαν τα κράτη …Με λίγους χαφιέδες ελέγχουν ολόκληρα κράτη…

…Με πέντε χαφιεδοοικογένειες ελέγχουν και το δικό μας κράτος. Τη συνεργασία τού Καραμανλή ή του Παπανδρέου ή του Μητσοτάκη με τους Ναζί τη γνώριζαν οι Εγγλέζοι από πρώτο “χέρι”, γιατί τους ενημέρωναν οι Γερμανοί συνεταίροι τους. Καραμανλήδες, Ράλληδες, Λαμπράκηδες, Αφέρωφ κλπ., οι πάντες είχαν συλληφθεί από τους Άγγλους ως δωσίλογοι και όπως ήταν φυσικό “διαπραγματεύτηκαν” τα πάντα από μηδενική βάση …Κοινώς, υποσχέθηκαν “γη και ύδωρ” στα νέα αφεντικά. Από εκεί και πέρα τα πάντα ήταν εύκολα για τους Προτεστάντες, οι οποίοι θεμελίωναν τη μεταπολεμική Τάξη Πραγμάτων, στην οποία θα ήταν τα απόλυτα “αφεντικά”.

Ελέγχοντας τις χαφιεδοοικογένειες των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου και των Μητσοτάκηδων, έλεγχαν και εξακολουθούν να ελέγχουν απόλυτα ολόκληρη τη χώρα. Οι πρεσβείες τούς δίνουν “χρίσματα” και αυτοί “κυβερνούν”. Τους αναγνωρίζουν σαν “αρχηγούς-ιδιοκτήτες” των κυρίαρχων κομμάτων και ελέγχουν το σύνολο των Κυρίαρχων Εξουσιών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι μονοπωλούν την εκτελεστική εξουσία, κατορθώνουν, μέσω του κόμματος, να ελέγχουν τη Βουλή και μέσω αυτής τη Δικαστική Εξουσία, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να “υπερέχουν” με αθέμιτα μέσα και άρα να μονοπωλούν την εξουσία, κλείνοντας τον “κύκλο” και ξαναρχίζοντας από την αρχή.

Όλα αυτά είναι παράνομα ως προς τη Δημοκρατική νομιμότητα και παράλογα ως προς το πνεύμα του αρχαιοελληνικού δημιουργήματος. Δεν είναι δυνατόν οι “κρινόμενοι – Εκτελεστική Εξουσία” να ανήκουν στον ίδιο κομματικό “στάβλο” με τους “κρίνοντες – Νομοθετική Εξουσία”. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν οι “ελεγχόμενοι – Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία” να ελέγχουν οι ίδιοι τους “ελέγχοντες – Δικαστική Εξουσία”. Δεν είναι δυνατόν να παρέχεται σε μια εξουσία, η οποία πρέπει να είναι υπόλογη στον νόμο, δικαστική αρμοδιότητα, ώστε να αυτοελέγχεται. Παράνομη και παράλογη είναι η “δικαστική” αρμοδιότητα της Βουλής. Παράνομη όμως και παράλογη είναι η ταύτιση της Δικαστικής Εξουσίας με τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες προΐστανται των διωκτικών μηχανισμών.

Ο Ολέθριος ρόλος του ΚΚΕ.

Το θανατηφόρο “εμβόλιο” του φασισμού.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-9Βασική προϋπόθεση, για να λειτουργήσει μια Δημοκρατία, είναι να καταστραφούν όλοι οι μολυσματικοί παράγοντες που την εξουθενώνουν και στο τέλος την σκοτώνουν. Πρέπει να διαλυθούν οι σταλινικού τύπου μηχανισμοί …Να μην χρηματοδοτούνται οι εχθροί της Δημοκρατίας. Στην περίπτωση της Ελλάδας να διαλυθεί το μολυσματικό “εμβόλιο” του φασισμού, που είναι το σταλινικό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη “επένδυση” του ξένου παράγοντα στη χώρα μας. Οι Αγγλοσάξονες και οι σιωνιστές “φύτεψαν” στην κυριολεξία το ξένο προς την ελληνική νοοτροπία ΚΚΕ. Χάρη στην παθογένεια του φασιστικού και χαφιεδίστικου ΚΚΕ μπόρεσαν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα να διατηρούν και τα ίδια μια ανάλογη αντιδημοκρατική παθογένεια. Για να “προστατεύσουν” τη Δημοκρατία, υποτίθεται ότι μιμούνται τον εχθρό της …Το “πατρόν” του εθνοκτόνου κομματισμού είναι το ΚΚΕ.

Τα γνωστά κόλπα των δοσίλογων …Των ίδιων, που μεταπολεμικά κυριάρχησαν …Εκείνων, που, για να “σώσουν” τη Δημοκρατία από τον “κομμουνισμό”, συνεργάστηκαν και βέβαια πλούτισαν από τους ΝΑΖΙ …Για το “καλό” μας έγιναν δωσίλογοι …Για να μας “σώσουν” από τους προλετάριους. Το σύνολο της σημερινής κυρίαρχης οικογενειοκρατίας είναι πρώην και ατιμώρητοι δωσίλογοι. Όλοι τους συνεργάστηκαν με τους ΝΑΖΙ και όλοι τους συνελήφθησαν από τους Αγγλοσάξονες στην απελευθέρωση, για να “διαπραγματευτούν” τη μετέπειτα “ομηρία” τους, η οποία μετατράπηκε σε ομηρία της χώρας.

Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες, Πικραμμένοι, Λαμπράκηδες, Μερκούρηδες, Ράλληδες, Πάγκαλοι, Χριστοφοράκοι, Λάτσηδες κλπ.. …Αυτοί, οι οποίοι αναπαράγονται με απόλυτη πιστότητα στο “εκκολαπτήριο” των γόνων των χαφιέδων του Κολεγίου Αθηνών …Αυτοί είναι που κυβερνάνε τον τόπο ως Δικτάτορες και αυτό το κάνουν με “δεκανίκι” το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ τους “έσωσε” με τον κατά παραγγελία Εμφύλιο και το ίδιο το ΚΚΕ τους “έφτιαξε” με την κατά παραγγελία “απειλή”. Αυτοί οι νικητές Αγγλοσάξονες και οι ατιμώρητοι δωσίλογοι υπήρξαν οι ευεργέτες του ΚΚΕ. Αυτοί το συντήρησαν, το προστάτεψαν και το χρηματοδότησαν, για να φτάσει μέχρι τις ημέρες μας ακόμα και υπό την ηγεσία “Χόμπιτ”, όπως η Παπαρήγα.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-10Από την εποχή που του έριχναν λίρες, για να συνεχίσει τον Εμφύλιο, μέχρι τώρα, που του ρίχνουν ευρουδάκια, για να συνεχίσει και πάλι τον “αγώνα” του, όλα παρέμειναν τα ίδια. Γι′ αυτόν τον λόγο ποτέ και κανένας δεν του στέρησε κρατικά χρήματα και κανένας δεν το έλεγξε στα οικονομικά του. Ακόμα και σήμερα τα οικονομικά τού ΚΚΕ είναι ένα μυστήριο. Πιο εύκολα θα μάθουμε τη μετοχική σύνθεση της Τράπεζας της Ελλάδας παρά τους χρηματοδότες τού ΚΚΕ. Το χαφιεδομάγαζο του Περισσού είναι απευθείας συνδεδεμένο με τις πρεσβείες των ιμπεριαλιστών. Αυτές οι πρεσβείες έβαλαν τον “Εθνάρχη” να το αναγνωρίσει και να το βάλει στη Βουλή με ένα υπογεγραμμένο “μπακαλόχαρτο”. Πρέπει να αποβληθεί το ΚΚΕ από τη Βουλή. Να αποβληθεί, εφόσον το μόνο που καταφέρνει είναι να “κολλάει” τη δική του “άρρωστη” κομματική “παθογένεια” στα κόμματα της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να αποτελεί μόνιμη εστία “μόλυνσης” για την κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Με την αποβολή του ΚΚΕ θα πάψει να υπάρχει και το άλλοθι για τα “δημοκρατικά” κόμματα σ’ ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση. Χωρίς το “απειλητικό” ΚΚΕ δεν υπάρχει δικαιολογία γι′ αυτήν την “αμυντική” χρηματοδότηση. Πρέπει να πάψουν να υπάρχουν οι κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα και αυτό θα γίνει μόνον αν αποβληθεί δια παντός από τη Βουλή το προδοτικό ΚΚΕ των επαγγελματιών προβοκατόρων και χαφιέδων. Το ίδιο ισχύει και για τον επίσης προβοκατόρικο αντίποδά του, που είναι η Χρυσή Αυγή. Πρέπει τα “δεκανίκια” του φασιστικού κομματισμού να φύγουν με τις κλοτσιές από τη Βουλή. Αν τσακιστούν τα σκληρά φασιστικά “δεκανίκια”, καταρρέει και ο άθλιος και “ρευστός” αστικός κομματισμός.

Οι προτάσεις του ΕΑΜ. Β΄ για ένα απολύτως Ελληνικό Σύνταγμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Πρωθυπουργός της απόλυτης πλειοψηφίας του λαού.

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργός σε μια Δημοκρατία θα έπρεπε να εκλέγεται ως ο εκλεκτός της απόλυτης πλειοψηφίας του λαού. Εφόσον, με βάση το Σύνταγμα και τη Λογική, είναι Πρωθυπουργός τού λαού και όχι ο Πρωθυπουργός των δεξιών ή των πασοκατζήδων, θα έπρεπε να είναι εκλεκτός του συνόλου του λαού και όχι εκλεκτός συγκεκριμένων μερίδων του. Άρα, για το αξίωμα του Πρωθυπουργού απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναζήτηση της απόλυτης πλειοψηφίας και όχι της σχετικής. Πρακτικά θα έπρεπε να εκλέγεται με τη λογική που εκλέγονται οι Πρόεδροι στις Προεδρικές Δημοκρατίες. Είτε ως εκπρόσωπος κάποιου οργανωμένου πολιτικού φορέα είτε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, που δεν στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων, να διεκδικεί την Πρωθυπουργία. Όπως ακριβώς γίνεται στις μεγάλες Δημοκρατίες του Δυτικού Κόσμου.

Οι εκλογές θα πρέπει να γίνονται σε δύο Κυριακές, ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία. Την πρώτη Κυριακή να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία όλοι οι διαγωνιζόμενοι μαζί και την δεύτερη Κυριακή μόνον οι δύο Πρώτοι, ώστε ο υποψήφιος Πρωθυπουργός να απολαμβάνει της προτίμησης της πλειοψηφίας του λαού. Από εκεί και πέρα νικητής και ηττημένοι θα συνθέτουν την πολιτική “σκηνή” της χώρας. Αυτοί θα είναι οι μόνοι πολιτικοί άνδρες της χώρας και όχι οι βουλευτές. Αυτοί θα είναι οι δημιουργοί της πολιτικής και οι βουλευτές θα είναι αυτοί που θα τους κρίνουν. Ο νικητής θα ξεκινάει να συνθέτει την Κυβέρνησή του με πρώτη Ψήφο Εμπιστοσύνης αυτήν του λαού, που του δόθηκε ως “εντολή” μετά τις εκλογές.

Οι υπόλοιποι αντίπαλοί του – πάνω από κάποιο προκαθορισμένο ποσοστό – θα λαμβάνουν ως κρατική χορηγία κάποιους δέκα με είκοσι “μισθούς”, για να συντηρούν τα “επιτελεία” τους και η “μάχη” τους θα συνεχίζεται ενώπιον της Βουλής. Αυτοί θα ελέγχουν το Κυβερνητικό Έργο και είτε θα το “στηρίζουν” είτε θα το “καταγγέλλουν” στη Βουλή, η οποία θα καλείται να αποφασίζει με την ψήφο της. Αυτοί οι πολιτικοί δεν θα έχουν καμία άλλη σχέση με τη Βουλή. Ακόμα και για συμβολικούς λόγους θα πρέπει να μπαίνουν από διαφορετική είσοδο από αυτήν που θα μπαίνουν οι βουλευτές. Η σχέση πολιτικών και βουλευτών θα πρέπει ακόμα και να ποινικοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που απαγορεύεται η σχέση των Ενόρκων των αμιγών ορκωτών δικαστηρίων με τους Διάδικους.

Με αυτόν τον σχεδιασμό θα μπορεί ο λαός να “διώχνει” όποιους πολιτικούς δεν τον ενδιαφέρουν. Δεν θα τους επιτρέπει να “ανακυκλώνονται” διαρκώς μέσα στον χρόνο μέσα από ένα πολυτελές stand-by στη Βουλή. Δεν θα τους επιτρέπει να παριστάνουν τους αργόμισθους Βουλευτές μέχρι να τους “ξεχάσει” ο κόσμος και να τον ξαναπαρασύρουν στα ψέματά τους. Οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να βρίσκονται σε απόλυτη εγρήγορση, αν θέλουν να επιβιώσουν. Οι νέες δυνάμεις, οι οποίες θα εμφανίζονται, θα μπαίνουν άμεσα στον “στίβο” των εκλογών και ό,τι δεν θα μπορεί να “επιβιώσει” θα “πεθαίνει” χωρίς δεύτερη κουβέντα. Πολιτικά “τζάκια” δεν μπορούν να επιβιώσουν σε αυτό το δυναμικό και εξαιρετικά ρευστό πολιτικό περιβάλλον.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Η δύναμη της αριθμητικής.

Το Σώμα της Βουλής να συντίθεται από 500 ή ακόμα καλύτερα από 700 βουλευτές.

Και μόνο στο άκουσμα αυτών των αριθμών μπορεί κάποιος να αισθανθεί έναν “ίλιγγο” …Να αισθανθεί την ανάγκη να επαναστατήσει. Βλέποντας πόσο μας κοστίζουν τα τριακόσια ανθρωποειδή τής σημερινής Βουλής, εύκολα θα παρεξηγήσει την πρότασή μας. “Πολλοί είναι” …θα πει ο αδαής …”Ελάχιστοι είναι” …λέμε εμείς …Ελάχιστοι και πολύ φτηνότεροι από τους σημερινούς. Όταν περίπου τόσους μπορούσε να συντηρήσει η Αρχαία Αθήνα, που ήταν μια γειτονιά της σύγχρονης Ελλάδας, αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι παραπάνω θα “ήξεραν” αυτοί που εφεύραν τη Δημοκρατία. Αυτοί οι 500 βουλευτές είναι “λιγότεροι” από τους σημερινούς 300 …Είναι θέμα αριθμητικής και η αριθμητική ποτέ δεν λέει ψέματα.

Τι σημαίνει αυτό το παράδοξο που λέμε; Σήμερα η Βουλή λειτουργεί με 300 βουλευτές, που όμως, εξαιτίας του “λανθασμένου” ρόλου που τους δίνει το “διάτρητο” Σύνταγμά μας, μετατρέπονται σε τουλάχιστον 1800 υψηλόμισθους υπαλλήλους. Γιατί; …Γιατί, αν στον κάθε “σούπερ” αμειβόμενο βουλευτή προσθέσεις κάποιους πέντε έξι υψηλόμισθους επιστημονικούς συνεργάτες, που τους προσφέρει η Βουλή για να φέρουν εις πέρας το “λειτούργημά” τους, αντιλαμβανόμαστε για πόσα χρήματα μιλάμε. Επιπλέον αυτός ο λανθασμένος ρόλος τούς “στοχοποιεί” στα συμφέροντα και αυτό κάνει απαραίτητη και την προστασία τους. Αν βάλει κάποιος και από τρεις – κατά μέσο όρο – αστυνομικούς, που φρουρούν τον κάθε βουλευτή, ας προσθέσει αλλά περίπου χίλια άτομα στους ήδη υπάρχοντες 1800 υψηλόμισθους, που περιβάλλουν το βουλευτικό αξίωμα. Ξαφνικά, δηλαδή, και χωρίς να το καταλαβαίνει κανένας, οι 300 της Βουλής γίνονται τουλάχιστον 2800 άνθρωποι. Η αριθμητική δηλαδή δεν λέει ψέματα. Οι 2800 άνθρωποι είναι περισσότεροι από τους 700.

Μιλάμε για ένα τεράστιο κονδύλιο, το οποίο δεν έχει σχέση με τους υπόλοιπους χιλιάδες υπαλλήλους των υπηρεσιών της ίδιας της Βουλής. Μιλάμε μόνο για τους ανθρώπους που παριστάνουν τους Βουλευτές και τα “παρελκόμενά” τους. Όλα αυτά, όμως, είναι περιττά χρήματα, εφόσον δεν υπηρετούν τη δημοκρατική λειτουργία. Δεν είναι δουλειά των βουλευτών να “παράγουν” νόμους …Το “σώμα” της Βουλής είναι αυτό που “παράγει” τους νόμους με τη λειτουργία του και όχι οι Βουλευτές με τις “προτάσεις” τους. Ο ψήφοι των βουλευτών “παράγουν” τους νόμους και όχι οι ίδιοι οι βουλευτές. Δουλειά της Βουλής είναι να “παράγει” νόμους με την ψήφιση των προτάσεων της Κυβέρνησης ή των πολιτικών και των κοινωνικών φορέων.

Τι προτείνουμε εμείς;

…Αυτό, το οποίο περίπου πρότειναν οι αρχαίοι εφευρέτες της Δημοκρατίας…:

…Κληρωτοί Βουλευτές τετραετούς θητείας…

…Βουλευτές, οι οποίοι θα συνθέτουν ένα Σώμα, το οποίο θα ανανεώνεται κάθε χρόνο σε ποσοστό 25%, ώστε πάντα να υπάρχει η “εμπειρία” και να μην υπάρχει “κενό” στην ασφαλή λειτουργία τής Βουλής. Στη θέση του παλιού και έμπειρου 25% που θα φεύγει, θα εισέρχεται το νέο και άπειρο 25%. Στην ιδανική περίπτωση να “αποτυπωθούν” στη σύνθεση της Βουλής οι κοινωνικές τάξεις και να εισέρχονται στις κληρωτίδες εκπρόσωποί τους σε ανάλογα ποσοστά. Αυτό είναι εύκολο να γίνει, εφόσον υπάρχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και μπορεί κάποιος να βγάζει τα ποσοστά των υποψηφίων της Βουλής ανάλογα με τα ποσοστά των “πληθυσμών” που εκφράζουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία των πολιτών.

Ο μεγάλος αριθμός των βουλευτών και η ελάχιστη επιρροή τους στην “κατασκευή” των νόμων, τους κάνει ιδανικούς για τη δημοκρατική λειτουργία. “Αποτυπώνουν” απόλυτα το κοινωνικό “μωσαϊκό” και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αποφασίζουν με βάση τα συμφέροντά τους ως άτομα και βέβαια ως πολίτες …Τίποτε άλλο. Βρίσκονται στη Βουλή για να “παραστήσουν” τους κοινούς ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ του λαού και όχι τους εξειδικευμένους “ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ” του. Τους εαυτούς τους θα αντιπροσωπεύουν ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί θα εκπροσωπούν τον λαό με τον οποίο ως σύνολο θα είναι “όμοιοι”. Ο πληθυσμός τους θα τους κάνει ασύμφορους για τους δυνάμει διαφθορείς τους. Ο ρόλος τους θα τους κάνει ασήμαντους ως άτομα για να στοχοποιηθούν, ώστε να απολαμβάνουν προνομίων, ασυλιών ή αστυνομικής προστασίας.

Ως εκ τούτου, αυτά, τα οποία προτείνουμε, είναι απολύτως φυσικά:

 • Βουλευτές, χωρίς καμία ΑΣΥΛΙΑ, γιατί απλούστατα δεν θα την απαιτεί ο ρόλος τους.
 • Βουλευτές, χωρίς καμία μισθολογική “εύνοια”, γιατί απλούστατα ο τρόπος επιλογής τους και ο ρόλος τους δεν θα δικαιολογεί καμία τέτοια εύνοια πέραν του γεγονότος ότι θα μπορούν να εξακολουθούν να εργάζονται.
 • Βουλευτές, χωρίς καμία ειδική συνταξιοδοτική παροχή, εφόσον στην καλύτερη περίπτωση η Βουλή θα τους πληρώνει – για το διάστημα της θητείας τους – τα ασφάλιστρα στο ταμείο όπου θα βρίσκονται.
 • Βουλευτές, οι οποίοι θα απασχολούνται μερικώς στη Βουλή, εφόσον θα συμμετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο ως εναλλασσόμενες ομάδες εργασίας και μόνον όταν θα παρίσταται ανάγκη θα συνθέτουν την Ολομέλεια της Βουλής. Με σχετικές πλειοψηφίες θα διεκπεραιώνουν την “καθημερινότητα” του κυβερνητικού ελέγχου και όταν – είτε εξαιτίας της σοβαρότητας ενός θέματος είτε εξαιτίας της μεγάλης έντασης των διαφωνιών των μειοψηφούντων – το απαιτεί η περίσταση, θα συγκαλείται η Ολομέλεια για να αποφασίσει.

Κίνδυνος για τη Δημοκρατία δεν υπάρχει, γιατί αυτό το διασφαλίζει ο σωστός σχεδιασμό της. Απλά πράγματα. Ένας καλός νόμος είναι ό,τι είναι και το οποιοδήποτε πνευματικό έργο. Ένας καλός νόμος δεν διαφέρει από ένα καλό αυτοκίνητο …Για να κατασκευάσεις ένα καλό αυτοκίνητο, ελέγχεσαι για τα πτυχία σου και πρέπει να έχεις άπειρες γνώσεις …Για να το διαλέξεις, πρέπει απλά να σκέφτεσαι ως άνθρωπος. Αν οι πολιτικοί είναι οι “μηχανικοί” για τους οποίους απαιτούνται πτυχία και γνώσεις, ώστε να “παράγουν” ή να αμφισβητήσουν νόμους και νομοθετικές προτάσεις, για τους βουλευτές αρκεί να έχουν τη στοιχειώδη γνώση να επιλέγουν τις καλύτερες …ΑΚΟΥΣ και ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ό,τι σε συμφέρει. Αυτή είναι η δουλειά του Βουλευτή …και αυτήν είναι μια εύκολη δουλειά.

Το Προεδρείο της Βουλής μπορεί να συντίθεται από επαγγελματίες νομομαθείς –αποσπασμένους, και άρα εν ενεργεία Ανώτατους Δικαστικούς, για μία και μοναδική θητεία—, οι οποίοι, όμως, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Συντονιστές της διαδικασίας και γνώστες των νόμων θα “προεδρεύουν”, όπως προεδρεύουν οι Δικαστές στα αμιγώς ορκωτά Δικαστήρια.

Ας προσπαθήσει κάποιος να σκεφτεί πώς θα ήταν η Ελλάδα σήμερα, αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές …Βουλευτές, οι οποίοι με τις ψήφους τους θα “εξέφραζαν” τη βούληση της Ελληνικής Βουλής:

 • Αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές στη συνεδρίαση της Βουλής, που μας έβαλε στο Μνημόνιο, δεν θα μπαίναμε ποτέ σ’ αυτό.
 • Αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές, κανένας Σανιδάς και καμία Γκοτζαμάνη δεν θα πήγαιναν από το γραφείο του Μητσοτάκη κατευθείαν στην ηγεσία τής Δικαιοσύνης.
 • Αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές, δεν θα είχαμε κανέναν νόμο περί ευθύνης Υπουργών.
 • Αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές, οι υπεύθυνοι του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων, που ήταν η αρχή όλων των κακών που μας βρήκαν, θα ήταν σήμερα στη φυλακή.
 • Αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές, οι υπεύθυνοι της SIEMENS θα ήταν σήμερα στη φυλακή και η άθλια Γερμανία θα ήταν στη θέση του κατηγορουμένου και όχι του ηθικολόγου κατήγορου και τιμητή.
 • Αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές, η Ελλάδα σήμερα θα είχε εξασφαλίσει τις γερμανικές αποζημιώσεις.
 • Αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές, δεν θα ιδρυόταν ποτέ ένα προδοτικό ΤΑΙΠΕΔ …Δεν θα δινόταν ποτέ τα δισεκατομμύρια στις τράπεζες των τοκογλύφων …Δεν θα γινόταν ποτέ Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ο Προβόπουλος ή ο Στουρνάρας.
 • Αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές, δεν θα έμπαινε ποτέ κανένα “χαράτσι” στον λογαριασμό της ΔΕΗ και δεν θα έμπαινε ποτέ ο εξοντωτικός ΕΝΦΙΑ στην πρώτη κατοικία ή ακόμα και στα ακίνητα που δεν παράγουν κανένα κέρδος.
 • Αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές, ο “να’ούμε” Παπούλιας ούτε απ’ έξω από το προεδρικό μέγαρο δεν θα περνούσε.
 • Αν είχαμε 700 Κληρωτούς Βουλευτές, η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική, γιατί στην πραγματικότητα μαζί μ’ αυτούς θα “έμπαινε” ο λαός στη Βουλή. Οι 700, που θα ήταν “μέσα” και θα καλούνταν να κρίνουν Μνημόνια, θα ήταν απολύτως όμοιοι με τους εκατομμύρια πολίτες που βρίσκονται απ’ “έξω” από τη Βουλή και τους οποίους η αδικία τούς μετέτρεψε σε “αγανακτισμένους”.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-11Όλα αυτά όχι μόνον είναι σχεδόν ιδανικά στη λειτουργία τους, αλλά και οριακά οικονομικά. Είναι άλλο πράγμα 700 χαμηλόμισθοι βουλευτές, που – ανεξαρτήτως επαγγέλματος – θα λαμβάνουν μια “αποζημίωση” ίση με τον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα και άλλο πράγμα 3000 υψηλόμισθοι με τους 300 υπεραμειβόμενους “αγάδες”, όπως συμβαίνει σήμερα …Άλλη “επαφή” θα έχουν με τα προβλήματα του κόσμου αυτοί οι χαμηλόμισθοι βουλευτές και άλλη “επαφή” έχουν τώρα οι πολυεκατομμυριούχοι αριστεροδεξιοί επαγγελματίες “πατερούληδες” της Βουλής.

Με μια τέτοια Βουλή δεν θα είχαμε επαγγελματίες και εξασφαλισμένους δια βίου πολιτικούς. Ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης και η Ντορούλα τώρα, αν δεν ήταν στη φυλακή, στην καλύτερη γι′ αυτούς περίπτωση θα ήταν στα σπίτια τους. Δεν θα παρίσταναν τους επαγγελματίες βουλευτές, που δεν ξεχνάνε ποτέ να ψηφίσουν …”ναι σε όλα”.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ο “Γόρδιος Δεσμός” της Δικαιοσύνης.

Αυτό, το οποίο κάνει τη Δημοκρατία το καλύτερο πολίτευμα στον κόσμο, δεν είναι ούτε η αποτελεσματικότητά της στις πολιτικές της ούτε η ταχύτητα των αντιδράσεών της απέναντι σε ό,τι την απειλεί. Υπάρχουν αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στην εφαρμογή των πολιτικών τους και πολύ πιο γρήγορα στις αντιδράσεις τους απ’ ό,τι είναι η Δημοκρατία. Αυτό, το οποίο κάνει τη Δημοκρατία ανυπέρβλητη, είναι η Δικαιοσύνη, που μπορεί να προσφέρει στον λαό. Είναι “χτισμένη” από τη φύση της πάνω σε αυτήν την έννοια. Γιατί; …Γιατί, όταν η ΑΔΙΚΙΑ είναι μαθηματικά βέβαιον ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει – και άρα δεν συμφέρει – τους πολλούς, τότε αποτελεί “μονόδρομο” η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Όταν οι πολλοί – εκ των δεδομένων – δεν μπορούν να επωφεληθούν από την αδικία και την αναξιοκρατία, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα αρκεστούν στη Δικαιοσύνη και τη νομιμοφροσύνη. Αυτή είναι η “μαγεία” της Δημοκρατίας …Κάνει αυτό, που φαίνεται αδύνατο, δυνατό. Δίνει τέτοια απρόσβλητη άμυνα στο ΚΑΛΟ, που στη χειρότερη γι′ αυτό περίπτωση μπορεί να το μετατρέψει ακόμα και σε αναγκαίο “ΚΑΚΟ”. Αναγκάζει, δηλαδή, ακόμα και τους λίγους ισχυρούς, που δεν τους συμφέρει η Δικαιοσύνη και η αξιοκρατία, να την αποδεχθούν ως αναγκαίο “κακό”, γιατί, αν την αμφισβητήσουν, θα βρεθούν σε ακόμα δυσχερέστερη θέση

…Κι όμως, αυτό, το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί το απόλυτο πλεονέκτημα τής Δημοκρατίας, σήμερα φαίνεται να είναι το εγγενές ελάττωμά της. Έχει διαβρωθεί τόσο πολύ από τους άθλιους “αντιπροσώπους” της, που έχει φτάσει στο σημείο ο κόσμος να “νοσταλγεί” φασιστικά καθεστώτα. Φτάσαμε σε σημείο η Δημοκρατία να είναι τόσο άδικη, που να “λαχταρούν” οι λαοί ακόμα και τη φυσική “υποκειμενικότητα” των φασιστικών καθεστώτων. Φτάσαμε στο σημείο να αναζητά ο άνθρωπος ακόμα και την προβλέψιμη αδικία των φασιστών από το απρόβλεπτο χάος της ατιμωρησίας των δημαγωγών. Φτάσαμε στο σημείο να λειτουργεί η Δημοκρατία σαν “προαγωγός” των ναζιστών, των βασιλικών, των σταλινικών και των πάσης φύσεως φασιστών …Η δημόσια “τουαλέτα”, που μέσα της μπορείς να κάνεις ασύδοτα ό,τι θέλεις και μεταξύ των άλλων να αποπατήσεις στα ιερά και τα όσιά της. Γιατί γίνονται όλα αυτά; …Γιατί έχει “αλωθεί” η Δημοκρατία.

Όμως, για να “αλωθεί” η Δημοκρατία, πρέπει να έχει ανοίξει ύπουλα μια “κερκόπορτά” της και αυτή η “κερκόπορτα” είναι πολύ συγκεκριμένη. Για να “αλωθεί” η Δημοκρατία, θα πρέπει να μην λειτουργεί η Δικαιοσύνη …Να μην λειτουργεί εκείνο το όργανο, που καθιστά τη Δημοκρατία το απόλυτα τέλειο πολίτευμα …Να μην λειτουργεί εκείνο το όργανο, το οποίο εξασφαλίζει στη Δημοκρατία το απόλυτο πλεονέκτημα.

Ο βασικοί λόγοι, για τους οποίους δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη,

είναι δύο:

Ο πρώτος λόγος είναι ότι “πληρώνει” τη Διαπλοκή, την οποία επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές που ελέγχουν τη χώρα. Απλά πράγματα. Πώς να λειτουργήσει υπέρ τού πολίτη και του νόμου, όταν είναι “βραχυκυκλωμένη” ανάμεσα σε συμφέροντα; Πώς μπορεί να λειτουργήσει η “τυφλή” Δικαιοσύνη, όταν ο κομματισμός την μετατρέπει σε μια “αλλήθωρη” Μέγαιρα, που βλέπει επιλεκτικά τα πάντα και που εξυπηρετεί συμφέροντα; Πώς μπορεί να λειτουργήσει ως “τυφλή” η Δικαιοσύνη, όταν η ηγεσία της “βλέπει” αφεντικά και τους “εκλεκτούς” τους; Όταν η ηγεσία της βρίσκεται υπό το έλεος της Βουλής, η οποία βρίσκεται υπό το έλεος της Κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται υπό το έλεος του κόμματος, το οποίο βρίσκεται υπό το έλεος του διορισμένου από τις πρεσβείες “ιδιοκτήτη” κομματάρχη. Είναι φύση αδύνατον να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη, όταν ο εκάστοτε Καραμανλής, Παπανδρέου ή Μητσοτάκης ελέγχει την ηγεσία της και άρα τη λειτουργία της.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-12Αυτοί θα εξαιρέσουν από τον έλεγχο τους εαυτούς τους, οι εαυτοί τους τα κομματόσκυλα και τους χορηγούς τους και η βασική προϋπόθεση της Δημοκρατίας, που είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία, θα πάνε περίπατο. Λογικό είναι σε μια χώρα, όπου καθημερινά “Αγιάννηδες” πηγαίνουν φυλακή για ασήμαντη αφορμή, να μην τιμωρούνται ποτέ οι Παπανδρέου με τα CDS, οι Λιάπηδες με τα “μαϊμού” αυτοκίνητα ή οι Μητσοτάκηδες με τα τζάμπα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens. Όταν τα αφεντικά διορίζουν τους παραδικαστικούς Αθανασίου να παριστάνουν τους Δικαστικούς και στη συνέχεια δεν φοβούνται να τους “αποκαλύψουν”, μετατρέποντάς τους σε κομματικούς Υπουργούς, αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ανήκεστο “βλάβη”.

Ο δεύτερος λόγος, για τον οποίο δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη, είναι γιατί δεν υπάρχει ένα “όργανο” να την “πιέζει” προς την κατεύθυνση της απονομής δικαίου. Δεν υπάρχει ένα “όργανο”, το οποίο να την απειλεί, όταν δεν κάνει τη δουλειά της. Δεν αρκεί η καλή “πίστη” ή η αίσθηση περί καθήκοντος των δικαστικών, για να εκτελέσει η Δικαιοσύνη τον ρόλο της. Η Δικαιοσύνη πρέπει και η ίδια να αισθάνεται την απειλή τού Νόμου και να μην τον αντιλαμβάνεται σαν “ιδιοκτησία” της. Αυτό συμβαίνει σήμερα. Η Δικαιοσύνη είναι πρακτικά ανεξέλεγκτη και, αν “αλωθεί”, παραμένει τέτοια ακόμα κι αν όλος ο κόσμος το γνωρίζει, όπως συμβαίνει σήμερα για παράδειγμα. Η Δικαιοσύνη, για να λειτουργήσει, πρέπει να έχει ένα “ελατήριο”, το οποίο ενίοτε να την πιέζει και να την απειλεί και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον σημερινό σχεδιασμό. Ο σημερινός σχεδιασμός έγινε από τους ξένους επικυρίαρχους και από τους ντόπιους δωσίλογους και την έχει εξουδετερώσει.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-13Όπως λοιπόν δεν γίνεται να λειτουργήσει “πιστόλι” χωρίς “ελατήριο” που να κινεί τη σφύρα (κόκορα), έτσι δεν γίνεται να λειτουργήσει Δικαιοσύνη χωρίς να υπάρχει ένα “όργανο”, το οποίο να την πιέζει προς την κατεύθυνση της δίκαιης λειτουργίας …Ένα “όργανο”, το οποίο να εκφράζει τη βούληση των κοινών ανθρώπων και άρα του “κυρίαρχου” λαού για Δικαιοσύνη. Είναι απολύτως δεδομένο ότι υπάρχει αυτή η βούληση για την πλειοψηφία. Από τη στιγμή που η Αδικία δεν συμφέρει τους Πολλούς θα πρέπει οι Πολλοί να βρουν τρόπο να εξασφαλίσουν τη Δικαιοσύνη. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; …Με τον απόλυτο διαχωρισμό μεταξύ των Δικαστικών Αρχών από τις αντίστοιχες Διωκτικές Αρχές. Ο λαός, ακόμα και ως “κυρίαρχος”, δεν είναι δυνατόν να έχει “λόγο” στη στελέχωση της Δικαιοσύνης – που απαιτεί επιστημονική κατάρτιση στον έλεγχό της—, αλλά είναι δυνατόν να έχει “λόγο” στη στελέχωση των Διωκτικών Αρχών.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-14Ως εκ τούτου, ένα τέλειο συνταγματικό πλαίσιο λειτουργίας θα προέβλεπε τον απόλυτο διαχωρισμό μεταξύ Δικαστών και Εισαγγελέων. Δικαστές και Εισαγγελείς πρέπει να είναι από τη φύση τους “απέναντι” ο ένας στον άλλο και ο λαός θα μπορούσε πάντα να έχει στην αρμοδιότητά του την επιλογή των Εισαγγελέων. Αυτό είναι ακίνδυνο για τον λαό, εφόσον οι επιλογές τους κρίνονται μόνον για το “πάθος” τους στην αναζήτηση της Δικαιοσύνης και όχι για την ορθότητα των αποφάσεών τους σ’ ό,τι αφορά την απονομή της. Οι Εισαγγελείς “διώκουν” και δεν “δικάζουν”. Όταν “διώκεις”, αρκούν οι καλές προθέσεις, η καλή αίσθηση περί δικαίου κλπ.. Αυτά είναι αρκετά, για να μπορούν να γίνουν οι Εισαγγελείς ΑΙΡΕΤΟΙ.

Αυτό προτείνουμε κι εμείς στη Συνταγματική Αναθεώρηση:

…ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

…Αιρετούς Εισαγγελείς, οι οποίοι θα εκλέγονται απ’ ευθείας από τον λαό στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα έχουν σταθερή θητεία στον ίδιο “κύκλο” …Εισαγγελείς, οι οποίοι θα εγκαταλείψουν τα δικαστικά μέγαρα όπου σήμερα βρίσκονται παραλόγως και παρανόμως και θα εγκατασταθούν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις …Εισαγγελείς, οι οποίοι θα τίθενται επικεφαλής των Διωκτικών Αρχών, πλαισιωμένοι από εξειδικευμένους στον νόμο υπαλλήλους. Αυτοί οι Εισαγγελείς θα έχουν τα “μάτια” και τα “αυτιά” τους ανοιχτά σε ό,τι απειλεί την κοινωνία …Σε ό,τι απειλεί την κοινωνία και άρα και στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Αυτοί θα είναι τα άγρια “σκυλιά”, τα οποία θα προστατεύουν τον Κυρίαρχο λαό από τους εχθρούς του …Foreign or Domestic, όπως αρέσκονται να λένε οι Αγγλοσάξονες.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια θέση πολύ σημαντική για την άμυνα της Δημοκρατίας, γιατί αποτελεί την τελευταία “άμυνα” που μπορεί να έχει ένας λαός απέναντι στην οποιαδήποτε αυθαιρεσία ή προδοσία των πολιτικών ηγετών …Είναι η τελευταία “υπογραφή” πριν η οποιαδήποτε νομοθετική αυθαιρεσία γίνει επίσημος Νόμος του Κράτους …Η τελευταία ελπίδα πριν η οποιαδήποτε προδοσία βρει την εφαρμογή της. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό πράγμα να μπορεί ο λαός στην οριακή περίπτωση, που θα κληθεί να δώσει τον αγώνα του, να μπορεί να “πιέζει” με τη στάση του έναν Πρόεδρο …Να μπορεί να πιέζει έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει ανάγκη την κοινωνική εκτίμηση και αναγνώριση.

Βολεύει λοιπόν τον λαό ο άνθρωπος, που θα γίνει Πρόεδρος, να έχει πιο πολλά να χάσει, αν αγνοήσει τον λαό, παρά να κερδίσει, υπακούοντας στα όποια εξωθεσμικά αφεντικά του. Αυτό και μόνον είναι αρκετό για έναν πολίτη, για να καταλάβει ποια είναι τα απαραίτητα προσόντα, τα οποία αναζητούνται για τους υποψήφιους Προέδρους. Μια ματιά να ρίξει κάποιος στον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταλαβαίνει αμέσως το πώς ΔΕΝ πρέπει να είναι ένας ιδανικός Πρόεδρος. Τα χαρακτηριστικά του Παπούλια είναι αρκετά, για να δημιουργηθεί το “πατρόν” ενός ιδανικού Προέδρου …Απλά ο άνθρωπος είναι το απόλυτο αντιπρότυπο.

Τι είναι λοιπόν ο Παπούλιας και δεν θα έπρεπε να γίνει ΠΟΤΕ ξανά ένας όμοιός του Πρόεδρος, προκειμένου να μην ξαναϋπάρξει προδοσία του λαού; …Ο Παπούλιας είναι ο χαρακτηριστικός τύπος του κομματικού παρασίτου της Μεταπολίτευσης …Ο τύπος εκείνου του ανθρώπου, ο οποίος διακρινόταν στην κομματική “καμαρίλα” και των δύο γιγάντων του δικομματισμού …Ένας άχρηστος πολιτικός, ένας παντελώς ανυπόληπτος άνθρωπος και θλιβερό κομματόσκυλο …Ένας ασήμαντος, που ανέλαβε το ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα και ως εκ τούτου το μόνο που είχε να κάνει στο σύνολο της θητείας του ήταν να διευθετεί τα “χρέη” του και να εξυπηρετεί τους ευεργέτες του.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-15Αυτός ο ασήμαντος άνθρωπος, που το μόνο που έκανε στη ζωή του ήταν να διασκεδάζει τον Ανδρέα με ανέκδοτα και ενίοτε να του “δανείζει” – όταν έπρεπε να τον σώσει—, ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε την Προεδρεία της Δημοκρατίας και υπέγραψε τα όσα προδοτικά αποφάσισαν τα “αφεντικά” και οι “ευεργέτες” του …Όλοι οι ευεργέτες του και άρα και οι σημερινοί Γερμανοί επικυρίαρχοι …Ο κάτι παραπάνω από γερμανόφιλος Πρόεδρος, ο οποίος ήταν Υπουργός Εξωτερικών όταν έπρεπε να ζητήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και δεν το έκανε ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός …Ο πρώτος Πρόεδρος, ο οποίος καταδέχθηκε να δει “prive” παρέλαση με το θράσος και την αλαζονεία ψευτόμαγκα, που κάθεται μόνος του πρώτη θέση σε επαρχιακό στριπτιζάδικο…

…Ένας αγράμματος άνθρωπος, που το “να’ούμε” θα ενοχλούσε ακόμα και τους “ρήτορες” των καφενείων …Ένας αποτυχημένος, που, μόλις οι συμπολίτες του τον έστειλαν στο σπίτι του, τον πήραν τα “τζάκια” και τον έκαναν Ανώτατο Πολιτειακό Παράγοντα …Ένας ψεύτης, ο οποίος όταν ήταν ανήλικος παρίστανε τον αγωνιστή του ’40 και όταν ήταν μεσήλικας τον αγωνιστή των φοιτητικών εξεγέρσεων …Ένας υποκριτής άνθρωπος, που στα χρόνια της απόλυτης εξαθλίωσης του λαού “θέλει” σαν συμπάσχων να μειώσει τον μισθό του, αλλά “σέβεται” το Σύνταγμα που δεν του το επιτρέπει, άσχετα αν το παραβιάζει καθημερινά με τις υπογραφές του …Ένας άπληστος φραγκοφονιάς, που, προσπαθώντας να αρπάξει ό,τι περισσότερο μπορεί από τη δημόσια τσέπη, “βαπτίζει” τις ιδιωτικές του υποθέσεις και μετακινήσεις σε “Προεδρικές” και δεν πληρώνει ούτε για να επισκεφτεί τα “σοσιαλιστικά” του σπίτια, τα οποία απέκτησε ως απολύτως άεργος και ανεπάγγελτος …Ένας θεατρίνος, που, κάθε φορά που υπογράφει κάποιο αντιλαϊκό και παράνομο “διάταγμα” που παρακάμπτει τη Βουλή, “μαλώνει” τους Τούρκους, για να παραστήσει τον πατριώτη και τον αντιστασιακό.

Ο Παπούλιας είναι η ιδανική περίπτωση, για να γνωρίζει ο πολίτης όχι τι πρέπει να είναι ένας Πρόεδρος αλλά τι ΔΕΝ πρέπει να είναι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

 • ΔΕΝ πρέπει να είναι πολιτικός.
 • ΔΕΝ πρέπει να είναι κομματάνθρωπος.
 • ΔΕΝ πρέπει να είναι ένας ασήμαντος άνθρωπος.
 • Δεν πρέπει να είναι άεργος και ανεπάγγελτος.
 • ΔΕΝ πρέπει να είναι ένας επαγγελματίας κρατικοδίαιτος άνθρωπος, που τη σημαντικότητά του να την οφείλει σε κάποιο δημόσιο πόστο και άρα να “χρωστά” την όποια διασημότητά του στους “ευεργέτες” που τον “έφτιαξαν”.
 • ΔΕΝ πρέπει να είναι ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ.
 • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένας Λαμπρός Έλληνας, ο οποίος διέπρεψε στον όποιον χώρο δραστηριοποιούνταν και έγινε διάσημος για το έργο του.
 • Πρέπει να είναι ένας “αυτόφωτος” πολίτης, ο οποίος “λάμπει” μέσα στην κοινωνία και όχι ένας κακομοίρης, ο οποίος “λάμπει” για πρώτη φορά στη ζωή του μπροστά στις “λάμπες” της Προεδρίας.
 • Πρέπει να είναι ένας καταξιωμένος Έλληνας με μεγάλο έργο και εξασφαλισμένη υστεροφημία, ώστε να τον ανησυχεί πραγματικά η οποιαδήποτε απειλή της.
 • Πρέπει να είναι ένας Έλληνας, ο οποίος έχει πιο πολλά να “χάσει” από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε περίπτωση που δεν σεβαστεί τον νόμο και τον λαό, παρά να κερδίσει από τα “ψευδομεγαλεία” της θέσης.
 • Πρέπει να είναι ένας Έλληνας με προσωπικά επιτεύγματα και όχι ένας κακομοίρης, που η θέση τού Προέδρου να είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής του.
 • peri-syntagmatikis-anatheorisis-16Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να “ευγνωμονεί” αυτούς που τον επέλεξαν ως ευεργέτες του, γιατί τον βόλεψαν στη θέση του …Πρέπει να τους “μισεί”, γιατί τον “εκμεταλλεύονται” υπέρ του λαού …Πρέπει να τους “μισεί”, γιατί του έβαλαν “φορτίο” στις πλάτες …Πρέπει να τους “μισεί”, γιατί θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή μετάβασή του προς την “αθανασία”, που του υπόσχεται το ήδη υπάρχον έργο του.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο άεργος και ανεπάγγελτος Παπούλιας μπορεί πράγματι να πετύχει μια θέση στην ελληνική ιστορία. Μπορεί, με τα χαρακτηριστικά του, να παράγει το απόλυτο “αντιπατρόν” για το μελλοντικό Προεδρικό “κουστούμι”. Μπορεί να γίνει το απόλυτο Αντιπρότυπο Προέδρου …Το “μέτρο”, για να “μετράμε” τις υποψηφιότητες του μέλλοντος …Ο Πρόεδρος της προδοσίας, των Μνημονίων, των εκατοντάδων προεδρικών διαταγμάτων και τον οποίο δεν πρέπει να δει ΠΟΤΕ ξανά καμία γενιά Ελλήνων. Μπορεί σε κάποιο μελλοντικό Σύνταγμα να αναφέρεται και το όνομά του στα προσόντα που θα απαιτούνται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: …”Ο κάθε Έλληνας είναι άξιος να γίνει Πρόεδρος …αρκεί να μην είναι ή να μην έχει πρόθεση να γίνει Παπούλιας” …”Απεταξάμην τον Παπούλια, τα αφεντικά του και τις κομματικές πομπές του”… θα πρέπει να φωνάζουν στις ορκωμοσίες τους οι μελλοντικοί Πρόεδροι.

Περί αναδρομικής απονομής Δικαιοσύνης.

Σε μια χώρα όπου ο “συνταγματολόγος” Βενιζέλος “κατασκευάζει” εκ των υστέρων νόμους, οι οποίοι απαλλάσσουν αναδρομικά ενόχους Protonbankers, καλό είναι τιμωρηθούν αναδρομικά και οι ένοχοι. Σε μια χώρα όπου ο “συνταγματολόγος” Λοβέρδος τιμωρεί αναδρομικά αθώους “αιωνίους”, καλό είναι να τιμωρηθούν αναδρομικά και οι ένοχοι. Σε μια χώρα όπου οι “συνταγματολόγοι” έχουν μετατρέψει τον Συνταγματικό Νόμο σε “πατσαβούρα” για κάθε χρήση, καλό είναι να “καθαρίσουμε” μια για πάντα με τη “βρομιά”:

 • Πρέπει να “δικαστεί” ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών και να δικαστούν αναδρομικά όλοι όσοι έχουν “απαλλαγεί” από τις ευθύνες των εγκλημάτων με τις παραγραφές.
 • Πρέπει να αφαιρεθεί από τη Βουλή ο “δικαστικός” της ρόλος και να επανεξεταστούν από τη Δικαιοσύνη όλοι οι βουλευτές, οι οποίοι εξασφάλισαν το ακαταδίωκτο με τις ψήφους των συνενόχων συμμοριτών της Βουλής.

…Πρέπει η Δικαιοσύνη να δώσει “απαντήσεις” στα “μυστήρια” τού Μνημονίου

 • Να διερευνήσει ΠΟΙΟΙ και με ποιων εντολές δημιούργησαν με παραπλανητικά – και άρα παράνομα – swaps το υπέρογκο δημόσιο χρέος.
 • Να διερευνήσει ΠΟΙΟΙ και με ποιων εντολές ξεκίνησαν το “κόλπο” της μετακύλισης του ιδιωτικού χρέους των τραπεζών στη δημόσια “πλάτη”.
 • Να διερευνήσει ΠΟΙΟΙ και με ποιων εντολές προκάλεσαν την τεχνητή αδυναμία δανεισμού, η οποία μας οδήγησε στα “νύχια” της τοκογλυφίας.
 • Να διερευνήσει ΠΟΙΟΙ και με ποιων εντολές συνυπέγραψαν το προδοτικό Μνημόνιο.
 • Να διερευνήσει ΠΟΙΟΙ και με ποιων εντολές δεν εξαγόρασαν “τζάμπα” ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά και έσπευσαν να πληρώσουν στο ακέραιο τους τοκογλύφους, οι οποίοι θησαύρισαν εις βάρος του ελληνικού λαού.
 • Να διερευνήσει ΠΟΙΟΙ και με ποιων εντολές πούλησαν τζάμπα στους ίδιους τοκογλύφους τα “ασφάλιστρα” των δανείων.
 • Να διερευνήσει ΠΟΙΟΙ και με ποιων εντολές ίδρυσαν το απόλυτα προδοτικό “όργανο” του ΤΑΙΠΕΔ.
 • Να διερευνήσει ΠΟΙΟΙ και με ποιων εντολές απειλούν και εκβιάζουν τον ελληνικό λαό με “αποβολή” του από το ευρώ την ίδια ώρα που ο Ντράγκι απειλεί τους Ιταλούς, οι οποίοι θέλουν να φύγουν μόνοι τους απ’ αυτό, ότι κανείς δεν μπορεί να βγει – χωρίς αίμα – από αυτό.
 • Να διερευνήσει αν όλα αυτά τα πρόσωπα συνδέονται κατά τον οποιονδήποτε τρόπο με την άρνηση της ελληνικής πλευράς να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Αυτά – και άλλα περισσότερα – πρέπει να διερευνήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο, όλα αυτά δεν είναι τόσα “πολλά” όσο φαίνονται …Είναι “πτυχές” του ίδιου εγκλήματος …Στα ίδια πρόσωπα θα καταλήγουν όλες οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα …Μια συγκεκριμένη και ολιγομελής ομάδα προσώπων ήταν αυτή που μας πρόδωσε …Μια ομάδα, που, ακόμα και σήμερα, “κρύβεται” πίσω από βουλευτικές “ασυλίες” και σοσιαλιστικές “διεθνείς” …Μια ομάδα, η οποία μας “θυμίζει” πάντα τον ρόλο της, όταν πρέπει σε κάθε προδοτικό Μνημόνιο να ψηφίσει “…ναι σε όλα”.

Αν διερευνηθούν όλα αυτά, εύκολα θα αποδειχθεί στο παγκόσμιο κοινό ότι η Ελλάδα ήταν το μεγαλύτερο και διασημότερο θύμα συνωμοσίας στην ιστορία του Πλανήτη. Η πατρίδα μας, με τη βοήθεια των διαφθορέων Γερμανών, βρέθηκε υπό την εξουσία των δωσίλογων και προδόθηκε εκ των έσω …Βρέθηκε μόνη και αβοήθητη απέναντι σε μια ύπουλη και απρόκλητη επίθεση των πιο ισχυρών οικονομικών και στρατιωτικών δυνάμεων στον κόσμο …Το τελευταίο θύμα της αμετανόητης Γερμανίας, η οποία πλήγωσε για άλλη μία φορά το ελληνικό “κορμί” …Μια επίθεση μεθοδευμένη από Γερμανούς Πράκτορες και Έλληνες δωσίλογους, μέσω της “γέφυρας” της ναζιστικής SIEMENS.

Όλα αυτά πρέπει κάποτε να αποκαλυφθούν και αυτό είναι δουλειά των επαγγελματιών της Δικαιοσύνης. Να διερευνηθούν όλες οι πιθανές και απίθανες σχέσεις των γνωστών γερμανόφιλων Σημίτηδων, Μητσοτάκηδων, Παπούληδων, Πικραμένων, Κοκκάληδων, Χριστοφοράκων και λοιπών με τον γερμανικό Παράγοντα. Πρέπει να μάθουμε όλοι πότε και με ποιον τρόπο ο φτωχοχαφιές τής Στάζι με το όνομα Κόκκαλης – και την υποστήριξη του χαφιεδοΚΚΕ – “άλωσε” τον ΟΤΕ και μέσω αυτού ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Όλο το “σκουπιδαριό” της Στάζι, το οποίο επιτέθηκε ύπουλα και άλωσε την Ελλάδα, πρέπει να αποκαλυφθεί …Περί αυτού πρόκειται.

Οι τοπικές αντιπροσωπείες των γερμανικών εταιριών στην Ελλάδα ήταν στην πραγματικότητα παραρτήματα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών …Κανονικοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών παρίσταναν τα στελέχη επιχειρήσεων. Οργανωμένο σχέδιο “επίθεσης” υπήρξε από τη Γερμανία …Την Γερμανία, η οποία ακόμα και σήμερα αρπάζει ό,τι πολύτιμο έχει το ελληνικό κράτος και ο ελληνικός λαός …Τη Γερμανία, η οποία αναγκάζει την Ελλάδα να “ιδιωτικοποιήσει” τα αεροδρόμιά της, τα οποία στην πραγματικότητα τα κρατικοποιεί η ίδια για δικό της λογαριασμό. Ούτε ο Χίτλερ δεν τόλμησε να εμφανίσει τις κατακτήσεις του ως “ιδιωτικοποιήσεις” των ηττημένων …Ούτε αυτός δεν τόλμησε να κάνει αυτά, τα οποία κάνει σήμερα η Γερμανία.

4000 Έλληνες αυτόχειρες ζητούν τη δικαίωσή τους απέναντι στην νέα γερμανική κτηνωδία. Πρέπει τα κτήνη τύπου Μέρκελ και Σόιμπλε να καθίσουν στο “σκαμνί” των Διεθνών Δικαστηρίων, γιατί τα θύματά τους είναι πολύ περισσότερα από αυτά όλων των Μιλόσεβιτς και Κάρατζιτζ μαζί. Καλό είναι λοιπόν να αρχίσει το ελληνικό κράτος – και βέβαια και οι Έλληνες πολίτες – να προετοιμάζουν ένα τέτοιο κατηγορητήριο …Να συλλέγουν τις κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις διεθνών οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι μιλούν για οργανωμένο σχέδιο κατά της οικονομίας και της ανεξαρτησίας της χώρας. Δεν είναι δυνατόν απλά ιδιωτικά συμφέροντα να αφεθούν ατιμώρητα να οδηγούν ένα κράτος στην καταστροφή και έναν λαό στον όλεθρο. Η αλήθεια πάντα εκδικείται και η αλήθεια αυτήν τη στιγμή είναι με την πλευρά των Ελλήνων.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-17Η προτεσταντική και ολοκληρωτική Νέα Τάξη Πραγμάτων θα αρχίσει να έχει τα μεγάλα της προβλήματα από τη χώρα στην οποία επιτέθηκε πρώτα, ύπουλα και με τη μεγαλύτερη σφοδρότητα. Τώρα, και μετά από μισό αιώνα, αναγκάζονται οι Προτεστάντες να αποκαλυφθούν, προκειμένου να δρομολογήσουν τα σχέδιά τους. Αποκαλύπτεται τώρα ότι οι Γερμανοί Ναζί και οι σταλινικοί Ανατολικοευρωπαίοι ήταν συνέταιροι με τους Αγγλοσάξονες της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Αποκαλύπτεται ότι οι δωσίλογοι, τους οποίους δημιούργησαν οι ΝΑΖΙ στις ευρωπαϊκές χώρες που κατέκτησαν, ήταν οι “όμηροι” που είχαν ανάγκη οι νικητές, για να ελέγξουν αυτές τις χώρες απόλυτα, αφού θα τις “απελευθέρωναν”.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-18Με αυτήν τη μυστική και συνωμοτική συνεργασία ελέγχουν τα πάντα. Αποδεικνύεται ότι αυτοί, οι οποίοι “εφεύραν” την Democracy, ήταν οι ίδιοι που εφεύραν και τους “στημένους” εχθρούς της, που είναι ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι οι χρηματοδότες αυτών που βομβαρδίζουν τους λαούς, για να τους επιβάλουν την Democracy και οι ίδιοι είναι αυτοί που χρηματοδότησαν και τον Ναζισμό και τον Σταλινισμό. Υπάλληλοι των ίδιων ανθρώπων ήταν όχι μόνον ο Χίτλερ και ο Στάλιν, αλλά και Τσόρτσιλ και ο Ρούζβελτ …Η μεγαλύτερη συνωμοσία όλων των εποχών ήταν οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι, τους οποίους προκάλεσαν μεταξύ τους οι Προτεστάντες, προκειμένου να επιβληθούν σε όλους τους υπόλοιπους.

Γι′ αυτόν τον λόγο οι “οραματιστές” της ενιαίας Ευρώπης ήταν όλοι τους Γερμανοί πρώην ΝΑΖΙ και μεγαλοστελέχη εταιριών – όπως η I.G.Farben – που είχαν δημιουργηθεί από τον Χίτλερ και είχαν κατηγορηθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Γι′ αυτόν τον λόγο ο πρώτος και μεγαλύτερος “ευεργέτης” της Ενιαίας Ευρώπης ήταν ο σταλινικός Γκορμπατσόφ, ο οποίος χάρισε στη ναζιστική Γερμανία το άλλο της μισό. Γι′ αυτόν τον λόγο η ηγεσία του προτεσταντικού “μαγαζιού” τής Ενωμένης Ευρώπης έχει παραδοθεί αποκλειστικά σε δικούς τους ανθρώπους …Σε ναζιστές τύπου Γιουγκέρ και Σόιμπλε, οι οποίοι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με σταλινικούς τύπου Μπαρόζο και Μέρκελ. Γι′ αυτόν τον λόγο ο ναζιστής Μιχαλολιάκος και ο σταλινικός Κουτσούμπας είναι τα καλύτερα “δεκανίκια” των δωσίλογων ιδιοκτητών τού παραπαίοντος ελληνικού δικομματισμού. Αυτοί κάνουν τις “φασαρίες”, για να φαίνονται οι προδότες σαν σοβαροί πολιτικοί και “ειρηνοποιοί”.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-19…Αποτελεί ντροπή για τον οποιονδήποτε Έλληνα να δηλώνει “δεξιός” ή “αριστερός” και να μην γνωρίζει ότι αυτοί είναι οι περιοριστικοί “νάρθηκες”, τους οποίους κατασκεύασαν οι Προτεστάντες, προκειμένου να παγιδεύσουν στην απόλυτη “ακαμψία” τα θύματά τους …Δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα, που έχει διαπαιδαγωγηθεί με την κορωνίδα των πνευματικών “εργαλείων”, όπως είναι τα Ομηρικά Έπη, και να δηλώνεις ως πολιτική “ταυτότητα” κάτι, το οποίο δημιούργησαν κάποιοι ανώνυμοι υπάλληλοι των τοκογλύφων σε κάποια υπόγεια της Πρωσίας και της Βρετανίας

…Δεν μπορείς να είσαι Έλληνας και να παγιδεύεσαι στα τεχνητά “αδιέξοδα” του “τσαντιριού”, που λέγεται Democracy …Δεν μπορείς να είσαι Έλληνας και να κρίνεις τους γύρω σου με τις τεχνητές “παρωπίδες” των Προτεσταντών – Τεχνητά “παραπετάσματα” της πλάκας είναι οι “αριστερές” και “δεξιές” πολιτικές …Δεν μπορεί ένας Έλληνας να δηλώνει ως πολιτική του θέση την προτίμηση σε έναν τύπο βαρβαρότητας, είτε αυτός είναι αριστερόστροφος είτε δεξιόστροφος …Οι βάρβαροι είναι αυτοί που πρέπει να δηλώνουν δεξιοί ή αριστεροί, γιατί η βαρβαρότητα είναι “διαμερισματοποιημένη” …Οι βάρβαροι είναι ναζιστές, καπιταλιστές, σοσιαλιστές ή κομμουνιστές …γιατί η βαρβαρότητα είναι σχετική.

Περί αυτού πρόκειται. Αυτό είναι το μυστικό της προτεσταντικής «πατέντας». Οι Προτεστάντες δημιούργησαν μόνοι τους τις δύο ακραίες ιδεολογίες-«σκουπίδια», για να φτιάξουν τις βάσεις των κομμάτων του διπολισμού, τα οποία μονοπωλούν παγκοσμίως την εξουσία στην Democracy. Μόνοι τους δημιούργησαν τις ιδεολογίες του παγκόσμιου δικομματισμού. Δημιούργησαν τα κυρίαρχα κόμματα των «χριστιανοδημοκρατών» και των «σοσιαλοδημοκρατών» με την τεχνική του «μαργαριταριού». Τι είναι αυτή η τεχνική; Πάνω σε ένα βασικό «σκουπίδι», το οποίο το κρύβεις επιμελώς, χτίζεις κάτι νέο, που να φαίνεται εντυπωσιακό και βέβαια να μπορεί κρύβει τον αρχικό του πυρήνα. Πάνω σε ένα «σκουπίδι» κολλάς διάφορα «γυαλιστερά» αντικείμενα, για να φτιάξεις κάτι «εντυπωσιακό», το οποίο όμως δεν παύει να είναι άχρηστο, εφόσον είναι χτισμένο πάνω σε ένα «σκουπίδι».

Με αυτόν τον τρόπο είναι φτιαγμένα τα κόμματα του δικομματισμού. Οι ρεπουμπλικάνοι και οι εργατικοί …Οι Τόρυς και οι Εργατικοί …Οι χριστιανοδημοκράτες και οι σοσιαλοδημοκράτες. Όπως και να τους λένε στον Δυτικό Κόσμο, όλοι αυτοί είναι όψεις του ιδίου νομίσματος. Η σύγχρονη «Δεξιά» είναι χτισμένη πάνω στον προτεσταντικό ναζισμό. Αυτός είναι ο βασικός της πυρήνας. Ο βάρβαρος, που είναι δεξιός, είναι κατά βάση ναζιστής, και εκεί τείνει στο όριο. Στον αντίποδα αυτής της κατάστασης συμβαίνει το ανάλογο. Ο βάρβαρος, που είναι αριστερός, είναι κατά βάση κομμουνιστής, και εκεί τείνει στο όριο. Όταν υπάρχει οικονομική «άνεση», όλοι είναι «δημοκράτες». Όταν υπάρχει ένα εύκολο «dream», όλοι είναι άνετοι. Όταν αρχίζουν τα δύσκολα, όλοι τείνουν στο βασικό δομικό «σκουπίδι» τού κόμματος. Όταν τα χαλαρά μέρη των κομμάτων τα διαλύει η κρίση, εμφανίζονται οι βασικοί τους «πυρήνες». Όταν οι πολλοί αφελείς – οι οποίοι απλά νομίζουν πως είναι «αριστεροί» ή «δεξιοί» – εγκαταλείπουν τα κόμματα, παραμένουν εκεί οι φασίστες για να αγωνιστούν. Με αυτά τα οπλισμένα και απάνθρωπα άκρα οι φασίστες μονοπωλούν την εξουσία, παριστάνοντας τους δημοκράτες.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-20Τι σχέση έχει ο ελληνισμός με αυτήν την απάνθρωπη και «στημένη» κατάσταση; Ο ελληνισμός είναι απόλυτα ορισμένος και ενιαίος από τη φύση του …Είτε είσαι “εντός” αυτού είτε βρίσκεσαι “εκτός” …Είτε σκέφτεσαι με βάση το “μέτρο” του ανθρώπου είτε όχι. Απλά πράγματα …Η Δημοκρατία είναι ιδεολογία από μόνη της …Ξεχωριστή ιδεολογία …Η Δημοκρατία δεν είναι η δημόσια «τουαλέτα» όπου μπαίνουν οι φασίστες αριστεροί και δεξιοί για να «αποπατήσουν» και να μοιράσουν μεταξύ τους εξουσίες και βολέματα με «άλλοθι» το «όνομα» του λαού.

Όταν είσαι Έλληνας, είσαι απλά δημοκράτης και αυτό σε καθιστά αυτόματα μη βάρβαρο …Σκέφτεσαι ως δημοκράτης και όταν το κάνεις αυτό είσαι σίγουρος ότι τα πάντα θα λειτουργήσουν τέλεια, εφόσον θα βασιστούν στην έννοια της ισότητας και της δικαιοσύνης, την οποία εξασφαλίζει η Δημοκρατία …Σκέφτεσαι με “άξονα” τον άνθρωπο και σε μια τέτοια περίπτωση το κεφάλαιο θα ακολουθήσει …Αναγκαστικά θα πρέπει να “υποταχθεί” στις ανάγκες τού ανθρώπου. Στη Δημοκρατία οι αγορές είναι αυτές οι οποίες υποτάσσονται στους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι στις αγορές.

Όταν είσαι Έλληνας δεν σκέφτεσαι σαν βάρβαρος με “άξονα” το κεφάλαιο, προσπαθώντας ως σύγχρονος “Προκρούστης” να προσαρμόσεις τον άνθρωπο στις ανάγκες τής λειτουργίας τού κεφαλαίου …Δεν σκέφτεσαι σαν “χασάπης”, που προσπαθείς να “ακρωτηριάσεις” ανθρώπους, δημιουργώντας μικρούς προλετάριους ή ναζιστές, οι οποίοι “χωράνε” να μπουν στα “κουτιά” των αγορών …Στα ιδιόκτητα κομματικά «κουτιά» των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Δημιουργήματα του Σάξονα “Προκρούστη” είναι οι “αριστεροί” και οι “δεξιοί” και τα φασιστικά “δείγματά” τους …Ως Έλληνας δεν γίνεσαι λεία αυτού του βάρβαρου “χασάπικου” …Παίρνεις τα καλύτερα από όλους τους χώρους και δεν παγιδεύεσαι στα “μερικά”, που δημιουργούν οι πονηροί, για να προκαλούν τεχνητές αντιπαλότητες για αφελείς.

Όλα αυτά, δηλαδή, τα οποία βλέπουμε σήμερα, δεν είναι τυχαία. Αυτά επιβάλει το προτεσταντικό διευθυντήριο των Βρυξελών, που είναι και ο ιδιοκτήτης του ναζισμού και του σταλινισμού. Αυτοί οι εγκληματίες, με πρόσχημα την ειρήνη και την ευημερία τής Ευρώπης, δημιούργησαν το “σφαγείο” της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το φοβερό “γιαταγάνι” τού ευρώ. Έχοντας το πλεονέκτημα να ελέγχουν τις “αριστερές” και “δεξιές” ηγεσίες των δικών τους χαφιέδων, τόλμησαν να “επιτεθούν” στα κράτη, χωρίς να φοβούνται τις αντιδράσεις. Αυτοί φόρτωσαν τους λαούς με ψεύτικα τοκογλυφικά χρέη, για να τους βάλουν στα Μνημόνια των “κατασχέσεων” των κρατών τους. Αυτοί επιτέθηκαν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με στόχο να τις κατακτήσουν και να λεηλατήσουν τους λαούς τους …Να ολοκληρώσουν το σχέδιο που είχαν καταστρώσει με τον Χίτλερ. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες ήταν και η Ελλάδα.

Όμως, αυτή η επίθεση κατά της Ελλάδας αποτελεί ύβριν για τους προτεστάντες. Γιατί; …Γιατί αυτοί ήταν οι απόλυτα ευεργετημένοι από τον ελληνικό πολιτισμό. Κανένας άλλος δεν πήρε τόσα πολλά και τόσο τζάμπα από τον ελληνικό πολιτισμό όσο αυτοί. Ό,τι έχουν και δεν έχουν είναι ελληνικό. Από τη δήθεν “φιλοσοφία”, την οποία πουλάνε με συσκευασία Χάρβαρντ, μέχρι την ίδια τη γλώσσα που μιλάνε, τα πάντα είναι βασισμένα στον ελληνικό πολιτισμό. Τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία διατηρούν στα μουσεία τους, είναι απλά μια “αναπαράσταση” της σχέσης τους με τον ελληνισμό …Αυτοί βάζουν τη φτηνή “συσκευασία” και ο ελληνισμός βάζει το πολύτιμο “έκθεμα” …Ούτε την Democracy, η οποία αποτέλεσε τη μέγιστη “πατέντα” τους, δεν τόλμησαν να την παρουσιάσουν με ένα δικό τους όνομα, γιατί απλούστατα φοβούνταν πως ήταν θέμα χρόνου η σύγκρουσή της και άρα και ήττα της από την ελληνική Δημοκρατία.

Ενώ δηλαδή η Democracy, ως τύπος πολιτεύματος, είναι παντελώς διαφορετική στη λειτουργία της από τη Δημοκρατία, δεν τόλμησαν οι Αγγλοσάξονες να τη “βαπτίσουν” με δικό τους όνομα, γιατί δεν ρίσκαραν να αφήσουν την ελληνική Δημοκρατία “διαθέσιμη” στους λαούς και άρα σε κάποια στιγμή βρεθούν “απέναντί” της. Οι εφευρέτες τού ναζισμού και του κομμουνισμού δεν τόλμησαν να δώσουν δικό τους όνομα στην “κορωνίδα” υποτίθεται της πολιτικής τους επιστήμης. Προτίμησαν να την “μεταμφιέσουν” με το ελληνοπρεπές όνομα, ώστε να βάλουν τους λαούς να αναζητούν τις λύσεις στις διάφορες εκδοχές της και στην πραγματικότητα να κυνηγάνε τη “σκιά” τους. Γιατί είναι διαφορετικό πολίτευμα η Democracy από τη Δημοκρατία; …Γιατί δεν αρκούν μόνον οι φαινομενικές ομοιότητες, για να τα κάνουν ίδια…

…Ούτε ο διαχωρισμός των εξουσιών ούτε ένα κτίριο μιας Βουλής είναι απόδειξη της ύπαρξης της Δημοκρατίας. Ένα βασιλικό ή φασιστικό πολίτευμα, δηλαδή, δεν έχει εκτελεστική ή δικαστική ή νομοθετική εξουσία; Είναι δημοκρατικό, επειδή απλά έχει διαχωρισμένες τις εξουσίες; Το θέμα είναι ποιος τις ελέγχει και ποιος διορίζει τις ηγεσίες αυτών των εξουσιών …και όχι το αν υπάρχουν, που πάντα υπάρχουν. Επειδή υπάρχει Κοινοβούλιο στην Democracy, είναι αυτό δημοκρατικό; Το θέμα είναι ποιος τοποθετεί τους Βουλευτές μέσα σε ένα Κοινοβούλιο και όχι αν υπάρχει τέτοιο. Αν κάποιος ελέγχει την ταυτότητα αυτών που γίνονται βουλευτές, όπως για παράδειγμα ένας κομματάρχης, πώς μπορεί να είναι δημοκρατικό το πολίτευμα, όταν υπάρχει κάποιος άνθρωπος, που υποτάσσει τη Βουλή στη θέλησή του; …Ο Χίτλερ αρχηγός κόμματος δεν ήταν;

Πέρασαν παραπάνω από δύο χιλιάδες χρόνια από τότε που υπάρχει η Δημοκρατία και ακόμα οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει πώς αυτή λειτουργεί, τη στιγμή που υποτίθεται ασχολούνται με αυτήν και τα προβλήματά της …κάθε μέρα. Φτάσαμε στο σημείο να δηλώνουν δημοκράτες ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί σταλινικοί και να μην φοβούνται μην τους πάρουν με τις ντομάτες για τη βλακεία τους. Μέχρι και ο Ερντογάν, όταν χτυπούσε τους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί, μας έκανε αναλύσεις για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία και εκεί έπαιζε ρόλο η μεταβλητή έννοια της Democracy. Η Democracy ήταν χρήσιμη για τους φασίστες, γιατί τους επέτρεπε να ελέγχουν τα πάντα, χωρίς να προκαλούν …Τους επέτρεπε να μπαίνουν στα κράτη σαν “ευεργέτες”, ενώ αυτοί έμπαιναν ως “νταβατζήδες” …Τους επέτρεπε να βαπτίζουν το “ψάρι” “κρέας” και να ελέγχουν τα πάντα.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-21Δεν είχαν πλέον την ανάγκη να “σπρώχνουν” Δικτάτορες και Βασιλείς, για να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν χρειαζόταν να συναντιούνται κρυφά στα υπόγεια με μυστικούς προδότες …Τους προδότες τούς έκαναν “ήρωες” …Έβγαιναν στα μπαλκόνια μαζί τους, παριστάνοντας από κοινού τους “σωτήρες” του τόπου και της “δημοκρατίας”. Παντού “πουλούσαν” Democracy και απαιτούσαν από τους λαούς να υποτάσσονται σ’ αυτούς με την ταπεινότητα του ευεργετούμενου απέναντι στον ευεργέτη. Τα “αφεντικά” του Δυτικού Κόσμου. Οι “πρώτοι” του “πρώτου” κόσμου.

Σαν παγκόσμιοι προστάτες της “Δημοκρατίας”, ήταν οι ειδικοί στο να ανακαλύπτουν – όταν βέβαια δεν μπορούσαν μόνοι τους, τους βοηθούσαν οι κομμουνιστές σαν τον Μίκη Θεοδωράκη – “σωτήρες” την λαών και να τους “σπρώχνουν” στην εξουσία. Υποστήριζαν δεξιούς “Εθνάρχες” και αριστερούς “Σοσιαλοπατέρες” ανάλογα με τα σχέδιά τους. Στη συνέχεια τους βοηθούσαν να γίνουν από κοινού “μονοπωλιακοί” κομματάρχες, για να στηθεί ο τοπικός «καραγκιόζ μπερντέ» της Democracy. Τους βοηθούσαν με όλα τα μέσα, ακόμα κι αν έπρεπε να “ξεφορτωθούν” κάποιους ενοχλητικούς Παναγούληδες ή Αθανασιάδηδες καί των δύο πλευρών. Ακόμα και οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ήταν «άνωθεν» επιβεβλημένες …Υποχρεωτικές για όλους …Διαφορετικά δεν λειτουργεί ο κομματισμός όπως τους βολεύει.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-22Απλά πράγματα …Ίδρυαν τα κυρίαρχα κόμματα με το γνωστό αριστεροδεξιό «πατρόν» και τα παρέδιδαν στους δικούς τους ανθρώπους …Τα κόμματα, τα οποία στην πραγματικότητα τα θεωρούσαν δικές τους ιδιοκτησίες και τα χειρίζονταν ως τέτοιες. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, ανήκουν στους ιδρυτές τους. Στην πραγματικότητα αυτά τα κόμματα, μαζί και οι ιδρυτές τους, ανήκουν στα αφεντικά τους. Τα κόμματα δεν παραδίδονται εκεί όπου θέλουν οι «σύνεδροι», οι οποίοι ψηφίζουν σε δήθεν κομματικά συνέδρια …Τα κόμματα παραδίδονται από τις Πρεσβείες των Προτεσταντών στους εκλεκτούς τους. Στους εκλεκτούς αναγνωρίζονται ως ικανή «προϋπηρεσία» για τη λήψη της εξουσίας μακροχρόνιες περίοδοι εκμάθησης γκολφ, «γκομενοκυνηγίου», ταβερνοεξόδων, ποδηλατάδων ή απλής «ταβανοθεραπείας». Με «δακτυλίδια» ορίζονται οι ιδιοκτήτες και με «δακτυλίδια» γίνονται οι διαδοχές. Αυτό γινόταν πάντα και αυτό γίνεται και σήμερα.

Απλά πράγματα …Megalo kolpo, όπως θα έλεγε και η Μαργαρίτα. Όλα γινόταν με την ψήφο και άρα την «υπογραφή» του «κυρίαρχου» λαού. Τοποθετούσαν στις ηγετικές θέσεις – θεωρητικά ανεξάρτητων κρατών – “σωτήρες” των μυστικών υπηρεσιών και είχαν κέρδη αποικιών, χωρίς να προκαλούν τους λαούς. Τοποθετούσαν την κορυφή των κρατών ανώμαλους, προδότες, δολοφόνους, μοιχούς και κλέφτες και μπορούσαν να τους εκβιάζουν όποτε τους βόλευε. Ελέγχοντας τα κόμματα των «Εθναρχών», δεν είχαν φόβο για ανεπιθύμητες εξελίξεις. Έχτιζαν άφοβα “Ναούς” της Δημοκρατίας, γνωρίζοντας ότι αυτοί δεν επρόκειτο ποτέ να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε, γιατί απλούστατα δεν συνέφερε πρώτα απ’ όλους τους δικούς τους “Εθνάρχες” …Τους ανώμαλους και διεφθαρμένους «Εθνάρχες», οι οποίοι βολεύονταν στη μονιμότητα της εξουσίας και της ασυλίας.

Δεν υπάρχει φασίστας στον κόσμο που να μην έχει και μία Βουλή να «συνυπογράφει» τις αθλιότητές του. Μέχρι και ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε μια Βουλή από πίσω του, για να δίνει νομοθετικό «κύρος» στις αποφάσεις του. Αυτό ήταν το μεγάλο κόλπο των «κηδεμόνων» του κόσμου. Όλα τα φασιστικά πολιτεύματα τα έκαναν να μοιάζουν φαινομενικά μεταξύ τους και τα “βάπτιζαν” Democracy. Από εκεί και πέρα αρκούνταν στο να ελέγχουν ακόμα και εξ’ αποστάσεως τα λειτουργικά τους χαρακτηριστικά. Γιατί; …Για να σταματάνε την κάθε Democracy κάθε φορά που “προσέγγιζε” τη λειτουργία της ελληνικής Δημοκρατίας. Για να σταματάνε εν τη γενέση της κάθε συνταγματική αλλαγή – είτε συνειδητή είτε κατά λάθος—, η οποία θα την οδηγούσε προς το ελληνικό άκρο.

Η πολυτέλεια, την οποία απολάμβαναν οι ιδιοκτήτες της ήταν ότι, γνωρίζοντας πώς λειτουργεί η αμετάβλητη Δημοκρατία, γνώριζαν πότε να επεμβαίνουν, ώστε να ωθούν τα πράγματα μακριά από τη λύση που θα τους απειλούσε. Γνώριζαν εξ’ αρχής ποιες δομικές αλλαγές της Democracy τούς απειλούν και τις σταματούσαν πριν αυτές γίνουν επικίνδυνες. Κανείς δηλαδή δεν πρέπει να έχει την αφέλεια να πιστεύει ότι οι λαοί μπορούσαν να φτιάξουν τους συνταγματικούς νόμους της αρεσκείας τους. Τα όσα προτείνουμε, για παράδειγμα, σε αυτό το κείμενο, είναι βέβαιον ότι θα “χτυπήσουν” κάποιους “συναγερμούς” στο αγγλοσαξονικό “διευθυντήριο”. Αν δεν το αντιληφθούν οι ίδιοι, θα τους ενημερώσουν οι ντόπιοι πιστοί τους χαφιέδες …Οι γνωστοί κομματάρχες, οι οποίοι διορίστηκαν τέτοιοι από την αμερικανική πρεσβεία.

…Και όμως, αυτοί οι Προτεστάντες επικυρίαρχοι, οι οποίοι χρωστάνε τα πάντα στους αρχαίους Έλληνες, ήταν αυτοί που επιχείρησαν να τους αφανίσουν ως λαό. Αυτοί, οι οποίοι δεν δημιούργησαν ποτέ τίποτε και “σκαρφάλωσαν” στην κορυφή του κόσμου με το ελληνικό “ασανσέρ” της γνώσης, επιχείρησαν να κάνουν κακό στη μεγαλύτερη πνευματική δύναμη που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Σε αυτήν τους την αθλιότητα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τους βοηθήσαμε και εμείς ως λαός με τη στάση μας. Με την περίπτωσή μας αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι, όποιος δεν διδάσκεται από την ιστορία του, θα κληθεί να την ξαναζήσει με ακόμα χειρότερο τρόπο.

Ποτέ δεν πιστεύεις τη “συγνώμη” των Αγγλοσαξόνων. Αυτό δεν είναι θέμα ρατσισμού …Είναι θέμα γνώσης. Η έννοια της συγνώμης συνδέεται με τον πολιτισμό και αυτοί έχουν ένα «θέμα» με τον πολιτισμό. Δεν είναι απολίτιστοι οι ίδιοι, αλλά έχουν μάθει τον πολιτισμό των άλλων να τον εκμεταλλεύονται σαν αδυναμία των άλλων. Έχουν μάθει τον πολιτισμό των άλλων να τον εκλαμβάνουν σαν αφέλεια των άλλων. Δεν σέβονται τους κανόνες του πολιτισμού, γιατί εξασφαλίζουν μεγάλα κέρδη, φερόμενοι όπου τους βολεύει ως απολίτιστοι …Έχουν μάθει να τον χειρίζονται ως “όργανο” εις βάρος των άλλων.

Ως εκ τούτου, ο λόγος τους – και άρα και η “συγνώμη” γι′ αυτούς – δεν είναι ποτέ ειλικρινής …Δεν έχεις κανέναν λόγο να πιστεύεις τον λαό εκείνο, ο οποίος τη συγνώμη του δεν την εμπιστεύεται ούτε ο ίδιος και γι′ αυτόν τον λόγο βέβαια πρόσφερε στον ανθρώπινο πολιτισμό και τα «προγαμιαία» συμβόλαια. Δεν έχεις λόγο να πιστεύεις ανθρώπους, που, λίγες στιγμές πριν τη μεγάλη χαρά της ζωής τους, μαλώνουν σαν τα σκυλιά για την υποθετική περίπτωση του διαζυγίου. Δεν έχεις λόγο να πιστεύεις ανθρώπους, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται κανέναν και βάζουν τους υποτίθεται αγαπημένους τους να υπογράφουν συμφωνίες οικονομικού χαρακτήρα.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-23Αυτούς πάντα πρέπει να τους βάζεις να υπογράφουν αυτά τα οποία συμφωνείς μαζί τους, γιατί η συγνώμη τους, όπως και ο λόγος τους, απλά δεν έχει καμία αξία. Πρέπει να τους τιμωρείς όταν πρέπει να τιμωρηθούν και να τους ανταμείβεις όταν πρέπει να ανταμειφθούν. Δεν στηρίζεσαι ποτέ στον λόγο τους. Καμία συγνώμη δεν τους αναγνωρίζεις, γιατί η «αυτοτιμωρία» της αυτοκριτικής είναι γι′ αυτούς άγνωστη έννοια. Η συγνώμη γι′ αυτούς είναι ένα επιπλέον “εργαλείο”, για να αποκτήσουν πλεονέκτημα ή να αποκομίσουν κέρδος …Ένα ακόμα «εργαλείο» για να αποφύγουν να πληρώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους ή να κερδίσουν χρόνο, όταν για τον οποιονδήποτε λόγο έχουν ανάγκη τον χρόνο. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν οι Έλληνες, εφόσον τους είχαν δει τους «πολιτισμένους» πώς αντιδρούσαν, όταν έφευγαν από την Ελλάδα ως ηττημένοι.

…Με “μέσον” τους Άγγλους γλίτωσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Οι Άγγλοι ήταν αυτοί οι οποίοι ανάγκασαν τους Έλληνες να δεχθούν την «κάλπικη» γερμανική συγνώμη. Οι Έλληνες είδαν με τα ίδια τους τα μάτια πώς οι σκληροί τύραννοι και ανηλεείς βασανιστές της προηγούμενης ημέρας μετατρέπονταν σε χρόνο μηδέν σε ασπόνδυλους κλαίοντες ικέτες …Με λερωμένα εσώρουχα έφευγαν από την Ελλάδα οι πρόγονοι των σημερινών “σκληρών” Σόιμπλε …Με “συγνώμες” και συνεννοήσεις με τους δωσίλογους και τους Εγγλέζους γλίτωσαν τα θλιβερά τομάρια τους οι Ούννοι, οι οποίοι καθημερινά αιματοκυλούσαν γυναικόπαιδα στην ελληνική ύπαιθρο …

Παντού και πάντα την ίδια μέθοδο ακολουθούν οι επαγγελματίες της συγνώμης. Με τις ίδιες κάλπικες “συγνώμες” οι σημερινοί ανηλεείς δανειστές δεν πλήρωσαν τα χρέη τους και εξασφάλισαν τη σωτηρία τής κατεστραμμένης μεταπολεμικής γερμανικής οικονομίας …Με τις ίδιες “συγνώμες” διατήρησαν τη βιομηχανική τους παραγωγή στη μεταπολεμική περίοδο όταν η γερμανική τεχνογνωσία έπρεπε να μοιραστεί στους νικητές ως λεία πολέμου. Με τις ίδιες “συγνώμες” οι “μακελάρηδες” της Γιουγκοσλαβίας πέτυχαν την επανένωση της Γερμανίας …Με “μέσον” επιβιώνουν και πετυχαίνουν πάντα τους στόχους τους οι “θεματοφύλακες” του ελεύθερου ανταγωνισμού.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-24Όλα αυτά ένα έμπειρο έθνος, όπως το ελληνικό, έπρεπε να τα γνωρίζει και, όπως αποδείχθηκε, ήμασταν αδιάβαστοι. Όποιος μεταμορφώνεται τόσο εύκολα για το συμφέρον του, δεν είναι αξιόπιστος. Όποιος μεταμορφώνεται τόσο εύκολα σε γλοιώδες «σκουλήκι», για να γλιτώσει την τιμωρία του και να μην υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, είναι βέβαιον ότι θα μεταμορφωθεί ξανά σε «φίδι» μόλις ισχυροποιηθεί …και τέτοιοι ήταν οι Γερμανοί Προτεστάντες. Την “πάτησαν” οι Έλληνες, αλλά μαζί μ’ αυτούς την “πάτησαν” και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

Δεν είναι δηλαδή μόνον οι Έλληνες θύματα της προτεσταντικής υποκρισίας και της σαξονικής σκληρότητας …Οι πάντες είναι θύματά τους …Όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί την “πάτησαν”. Έπρεπε από την αρχή να γνωρίζουν πού οδηγούνται τα πράγματα και να τα σταματήσουν τα γεγονότα πριν αυτά γίνουν επικίνδυνα. Ένα τέτοιο επικίνδυνο γεγονός ήταν η ενοποίηση της Γερμανίας. Δεν έπρεπε οι ευρωπαϊκοί λαοί να επιτρέψουν την επανένωση της Γερμανίας. Για την ασφάλεια της Ευρώπης και των λαών όχι μόνον δεν έπρεπε να επιτραπεί η ένωσή της, αλλά θα έπρεπε εξ’ αρχής να διαχωριστεί και η Καθολική Βαυαρία από την Προτεσταντική Πρωσία, που μετατρέπει τον γερμανικό κόσμο σε μια μόνιμα οπλισμένη “ωρολογιακή βόμβα”, η οποία επιτρέπει στους Προτεστάντες να απειλούν μονίμως ολόκληρη την ήπειρο.

Όμως, οι Ευρωπαίοι, παρασυρόμενοι από τα χαμηλότερα ένστικτά τους – και από τα “πακέτα” Ντελόρ—, δεν σκέφτονταν με βάση τη λογική και ήταν θέμα χρόνου να την “πατήσουν”. Έπρεπε όλοι τους να γνωρίζουν τις συνέπειες αυτής τους της επιλογής. Ήταν υποχρεωμένοι να τις γνωρίζουν, γιατί λίγες δεκαετίες πριν τις είχαν πληρώσει πανάκριβα σε αίμα και χρήμα. Έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν έπρεπε να επιτρέψουν ποτέ να “απελευθερωθεί” το πιο ανεγκέφαλο και αιμοβόρο “θηρίο” τής σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. Έπρεπε να γνωρίζουν και να σέβονται τον πιο απλό κανόνα …Έναν κανόνα απολύτως εμπειρικό, ο οποίος είναι στα μέτρα και του πιο αφελή να καταλάβει. Ποιος είναι αυτός ο κανόνας; …Όταν αρχίζουν να ακούγονται γερμανικά στην Ευρώπη, είναι θέμα χρόνου ο “θρήνος” …Όταν αρχίζουν να ακούγονται γερμανικά εκτός Γερμανίας, τα ακολουθεί το σκότος και το Έρεβος.

Άκουγαν τους Γερμανούς να τους ζητάνε “συγνώμη” και να τους “κολακεύουν” και δεν καταλάβαιναν την παγίδα. Δεν καταλάβαιναν ότι, μόλις οι Γερμανοί κατορθώσουν να σε “γοητεύσουν”, το επόμενο που κάνουν είναι να σε “διατάξουν”. Δεν το κατάλαβαν όταν “μάτωνε” η Γιουγκοσλαβία. Δεν το καταλαβαίνουν ούτε τώρα, που “ματώνει” η Ουκρανία. Δεν το καταλαβαίνουν ούτε καν όταν “ματώνουν” οι ίδιοι. Διαλύθηκαν γίγαντες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, γιατί δεν κατάλαβαν ότι δεν μπορείς να γίνεις “συνέταιρος” με τη Γερμανία, χωρίς να σου επιτεθεί ύπουλα. Με “μέσον” περνάνε αυτά τα κράτη τους προϋπολογισμούς τους από τις Βρυξέλλες …Με την “αλληλεγγύη” του – μισάνθρωπου, σύμφωνα με τον Χέλμουτ Κολ – σακάτη τα λεηλάτησαν οι Γερμανοί. Η Ενοποίηση της Ευρώπης έγινε τελικά Φτωχοποίησή της και έφερε τον πλούτο που ονειρεύονταν οι Ναζί στη Γερμανία. Τώρα, ως πλούσιοι και ισχυροί, εκδικούνται όσους τους είχαν αντισταθεί στην προηγούμενη προσπάθειά τους …Σέρβους, Έλληνες, Ρώσους κλπ..

Η ιστορία “τρέχει” πλέον με εκπληκτικές ταχύτητες και είναι βέβαιον ότι η γενιά μας θα δει τρομερές εξελίξεις. Το παγκόσμιο σύστημα “τρέχει” σαν ανεξέλεγκτο “τραίνο”, που όλοι το περιμένουν πλέον να “καρφωθεί”. Οι σημερινοί επικυρίαρχοι του κόσμου είναι βέβαιον ότι δεν θα αντέξουν την πίεση της παγκόσμιας κοινωνίας και θα ηττηθούν στην αναπόφευκτη πλέον σύγκρουση μαζί της. Δεν είναι δυνατόν μια συμμορία ιδιωτών να φιλοδοξεί ότι θα πάρει στα χέρια της τον έλεγχο του Πλανήτη και να θεωρεί βέβαιο ότι – ακόμα κι αν το καταφέρει – θα μπορέσει να τον κρατήσει.

Οι προτάσεις του ΕΑΜ. Β΄εν συντομία:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από τη Βουλή και επιλέγεται ανάμεσα στους ΑΡΙΣΤΟΥΣ της κοινωνίας.
 • Απαραιτήτως Επιφανής Έλληνας και όχι απλά ένας κοινός πολίτης.
 • Υποχρεωτικά ένας από τους διακριθέντες της κοινωνίας στον οποιονδήποτε επιστημονικό, καλλιτεχνικό ή κοινωνικό “στίβο” …εκτός του πολιτικού.

Εκτελεστική Εξουσία.

Πρόεδρος της Κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ απευθείας από τον λαό με απόλυτη πλειοψηφία, ακόμα κι αν απαιτείται γι′ αυτό διπλή εκλογική διαδικασία.

Νομοθετική Εξουσία.

Βουλή και Βουλευτής.

 • Ο Βουλευτής ΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ επί του συνόλου των πολιτών, οι οποίοι δεν στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα.
 • Το Σώμα των Βουλευτών να συντίθεται από 700 κληρωτούς βουλευτές τετραετούς θητείας. Η βουλευτική “αποζημίωση” ποτέ δεν θα ξεπερνά το μισθολογικό “μέτρο” της κοινωνίας και το οποίο είναι ο βασικός μισθός του ιδιωτικού τομέα, όπως αυτός καθορίζεται από τις ετήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η ανανέωση του δυναμικού της Βουλής θα γίνεται κάθε χρόνο σε ένα ποσοστό περίπου 25%.
 • Το Προεδρείο της Βουλής, το οποίο θα έχει συντονιστικό-γραφειοκρατικό και όχι ηγετικό ρόλο, πρέπει να συντίθεται από επαγγελματίες νομομαθείς – αποσπασμένους και άρα εν ενεργεία Ανώτατους Δικαστικούς για μία και μοναδική θητεία—, οι οποίοι όμως δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου.
 • Αξιώματα εντός της Βουλής οι Βουλευτές δεν θα πρέπει να λαμβάνουν και ιεραρχίες δεν θα υπάρχουν. Οι πάντες ίσοι μεταξύ τους για το σύνολο της θητείας τους. Καμία εσωτερική ομαδοποίησή τους δεν πρέπει να επιτρέπεται για κανέναν λόγο και για κανέναν σκοπό. Θα πρέπει να είναι πάντα απομονωμένες “μονάδες” και να στέκονται ως άτομα “απέναντι” απ’ αυτό που κάθε φορά θα καλούνται να κρίνουν και να ψηφίσουν …Τόσο “σημαντικοί” όσο το απαιτεί ο ρόλος τους και τόσο “ασήμαντοι” όσο το απαιτεί η ασφάλεια της Δημοκρατίας.
 • Καμία βουλευτική θητεία δεν θα πρέπει να γίνεται “εφαλτήριο” για καμία ειδική “καριέρα” …Ιδανικοί “Ανώνυμοι” …Ο μισθός τους αυτό θα το “υπογραμμίζει” και θα τους το “υπενθυμίζει” πάντα.

Δικαστική Εξουσία.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Δικαστές απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Δικαστών – εισαγωγή της στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ως ξεχωριστή σχολή και όχι σαν “συνέχεια” των “βυσμάτων” της Νομικής Σχολής – διορισμένοι στο Σώμα με μόνιμο διορισμό.

Η ηγεσία των Δικαστών θα επιλέγεται από τα εσωτερικά όργανα της Δικαιοσύνης και μέσα από τις διαδικασίες που θα προβλέπει ο αντίστοιχος νόμος.

Η Βουλή με την ψήφο της θα επικυρώνει τον διορισμό της.

ΑΙΡΕΤΟΙ Εισαγγελείς με θητεία ανάλογη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Υποψήφιοι σε εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες θα διεξάγονται ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Απευθείας επιλογή του λαού, που δεν θα χρειάζεται την επικύρωση της Βουλής.

Ας προσπαθήσει κάποιος να σκεφτεί πώς και με ποιον τρόπο ένας ντόπιος ή ξένος παράγοντας θα μπορούσε να ελέγξει ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο θα “παραγόταν” από έναν τέτοιο Συνταγματικό Νόμο.

Προκαλούμε τον οποιονδήποτε Συνταγματολόγο να “ξεκλειδώσει” το σύστημα που προτείνουμε. (Μιλάμε για πραγματικούς Συνταγματολόγους και όχι για αγράμματους σκιτζήδες τύπου Βενιζέλου και Λοβέρδου).

Ας προσπαθήσει ο αναγνώστης να φανταστεί πώς θα ήταν σήμερα η Ελλάδα με έναν τέτοιο Συνταγματικό Νόμο.

peri-syntagmatikis-anatheorisis-25Ας προσπαθήσει να σκεφτεί πού θα ήταν σήμερα τα “τζάκια” και πόσοι θα ήταν στη φυλακή …Οι Κωστάκηδες, οι Γιωργάκηδες, οι Αντωνάκηδες, οι Παπαδήμοι και οι Πικραμένοι, που, ως γνήσιοι δωσίλογοι – παιδιά δωσίλογων – μας κατέστρεψαν και μας παρέδωσαν λεία στους τοκογλύφους.

Ας προσπαθήσει ο αναγνώστης να σκεφτεί πόσο πολύ θα “άρεσε” ένα τέτοιο Σύνταγμα σε κτήνη όπως η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Γιούγκερ, ο Μπαρόζο, ο Σαρκοζί ή ο Τρισέ

…Στους συνωμότες, δηλαδή, οι οποίοι, ελέγχοντας μερικούς προδότες, μας έβαλαν στο Μνημόνιο και μας κατέστρεψαν

…Στους εγκληματίες, οι οποίοι ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους Ελλήνων …Πολλών χιλιάδων, εφόσον, εκτός από τους αυτόχειρες, θα πρέπει να υπολογιστούν κι αυτοί οι οποίοι θα ζούσαν σήμερα, αν τύγχαναν καλύτερης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ένα σύστημα που “ξεχαρβαλώθηκε” εξαιτίας της λεηλασίας των τοκογλύφων.

….Στους σκληρούς δανειστές, που από τη σκληρότητά τους οι μόνοι που απαλλάχθηκαν ως δια «μαγείας» ήταν τα υπερχρεωμένα κόμματα.

…Αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκληματίες της οικονομίας, οι οποίοι καταδίκασαν σε αργό θάνατο ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο και όχι μόνον την Ελλάδα

…Ερασιτέχνες και “μπακάληδες” μακελάρηδες είναι μπροστά τους οι Μιλόσεβιτς και Κάραζιτς.

…Συνειδητή γενοκτονία επιχείρησαν αυτοί οι “Επιστήμονες” εις βάρος όλων των λαών της Μεσογείου.

…Οι ίδιοι είναι αυτοί, οι οποίοι κρύβονται πίσω από την επιθετικότητα της Τουρκίας και του “Χαλιφάτου”, προκειμένου να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν τους λαούς.

…Αυτοί είναι οι χρηματοδότες των “αποκεφαλιστών” της ΙSIS και οι κινηματογραφιστές τους.

…Οι ίδιοι είναι εκείνοι, οι οποίοι προκαλούν τα “κύματα” των λαθρομεταναστών, προκειμένου να ελέγχουν τα κράτη της Μεσογείου, που τα έχουν “αλυσοδεμένα” με συμφωνίες τύπου Δουβλίνου.

…Οι ίδιοι σκληροί και κατά κανόνα άθεοι Προτεστάντες σε αγαστή συνεργασία με το “κατακάθι” τής κοινωνίας του Ισλάμ. Επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα, που βύθισαν την ανθρωπότητα στους παγκόσμιους πολέμους.

Αυτά είναι εγκλήματα, που είναι θέμα χρόνου να πληρωθούν

Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για τα σκουπίδια της ιστορίας.

Περιμένουμε να περάσει και η σειρά του αριστερού «κομμουνιστοδημοκράτη» Τσίπρα, για να ολοκληρωθεί η «παράσταση» της Democracy και θα τα «πούμε» με όλους τους ανθέλληνες φασίστες, όταν έρθει η ώρα.

…Δεν τελειώσαμε ακόμα μαζί τους …λέμε.

Άρθρο του Παναγιώτη Τραϊανού
Πηγή: www.eamb-ydrohoos.blogspot.com

670 έτη από την εγκαθίδρυση της “Δημοκρατίας (Κομμούνας;;) της Θεσσαλονίκης.

thessaloniki-communa

Και όμως! Ελάχιστοι το γνωρίζουν! Φέτος, συμπληρώνονται 670 χρόνια από την πρωτοφανή επανάσταση των ‘Ζηλωτών’ στη Θεσσαλονίκη και την ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης!

Κάποιοι την χαρακτήρισαν και ως “κομμούνα της Θεσσαλονίκης”, αλλά νομίζω πως δεν είναι σωστή μιά τέτοια θεώρηση! Δεν ήταν ‘κομμούνα’. Δήμευσε τις περιουσίες των πολύ πλουσίων γιά να τις μοιράσει στους άκληρους, αλλά δεν εγκατέστησε κάποιο κομμουνιστικού τύπου σύστημα!
Σε κάθε περίπτωση, η επανάσταση των Ζηλωτών ήταν χωρίς ιστορικό προηγούμενο! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

1342 μ.Χ.: Οι Τούρκοι έχουν ολοκληρώσει την κατάκτηση της Βιθυνίας και της Μ.Ασίας από τους Βυζαντινούς και ήδη έχουν αρχίσει τις επιδρομές στη Θράκη, ενώ ο Σέρβος Στέφανος Δουσάν συνέχιζε την επεκτατική πολιτική των προκατόχων του και κατέλαβε την Έδεσσα, και σχεδίαζε να καταλάβει και την Θεσσαλία!

Και οι δικοί μας;
Τα γνωστά! Η Αυτοκρατορία μας βούλιαζε, οι εχθροί αλώνιζαν και εμείς αλληλοεξωντονόμασταν. Εμφύλιοι πόλεμοι, ο πρώτος (1321-1328), μεταξύ του Αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β´ Παλαιολόγου και του εγγονού του, Ανδρόνικου Γ´ (που φαίνεται να είχε και την υποστήριξη των λαϊκών στρωμάτων, υποσχόμενος μείωση της βαριάς φορολογίας), και ο δεύτερος εμφύλιος (1341-1347+), μεταξύ των υποστηρικτών του Ιωάννη Ε’ (του ανήλικου υιού του Ανδρόνικου Γ´), και του πανίσχυρου Ιωάννη Καντακουζηνού (που θεωρείτο ‘αντιβασιλέας’ και ‘σφετεριστής’ του θρόνου) και που είχε κέντρο της εξουσίας του το Διδυμότειχο.

Αυτό το χάος και οι συνεχείς πόλεμοι επέτειναν τη φτώχια και την λαϊκή δυσφορία απέναντι στους πλούσιους. Ο διανοούμενος Αλέξανδρος Μακρεμβολίτης το 1343 έγραφε στην Κωνσταντινούπολη, πως “αν μπορούσαν οι πλούσιοι θα άρπαζαν και τον ήλιο και θα στερούσαν από τους φτωχούς την απόλαυσή του”! (“χάρις δε θεώ, ότι και τον ήλιον εί κατασχείν ηδυνήθητε, ουδέ της τούτου άν ημάς ηξιώσατε απολαύσεως.”)

Οι αντιπαραθέσεις είχαν επεκταθεί και στις θρησκευτικές δοξασίες!
Ενωτικοί και Ανθενωτικοί, αυτοί δηλαδή που πίστευαν πως μιά επανένωση της Ορθόδοξης και της Καθολικής εξουσίας (με πρωτοκαθεδρία των Καθολικών), θα έδινε ισχυρότερο κίνητρο στους δυτικούς να στηρίξουν το Βυζάντιο απέναντι στην επέλαση των Τούρκων, και σε αυτούς που πίστευαν πως κάτι τέτοιο θα ήταν προδοσία κατά της Ορθοδοξίας.

Αλλά οι αντιπαραθέσεις δεν σταματούν εδώ.
Έχουμε και την αντιπαλότητα μεταξύ Ησυχαστών και Ζηλωτών.
Απ´ τη μία οι Ησυχαστές, γενικά πιο κοντά στους ευγενείς (τον Ιω. Καντακουζηνό), που πίστευαν πως με το πηγούνι κολλημένο στο στέρνο, βλέποντας τον ομφαλό και προσευχόμενοι ασταμάτητα, αυτό από μόνο του αρκούσε για να δούνε το ‘άκτιστον’ Θείον φως! Να αντικρύσουν τον ίδιο τον Θεό! Οι Ησυχαστές δεν έδειχναν να ενδιαφέρονται για κοινωνικές ανατροπές.

Απ´ την άλλη, οι ‘Ζηλωτές’, που εξέφραζαν το ‘δήμο’, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και τους πολυπληθείς πρόσφυγες, με ηγέτη τον άρχοντα Μιχαήλ Παλαιολόγο και μετά (όταν δολοφονήθηκε ο Μιχαήλ) τον Ανδρέα Παλαιολόγο. Βάση της δύναμής τους ήταν η οργανωμένη συντεχνία των ‘Παραθαλασσίων’, δηλαδή των ναυτικών. {Ακριβώς όπως και στην αρχαία Αθήνα, οι ‘Παράλιοι’, δηλ. η τάξη των ναυτικών, ήταν πρωτοπόροι στη διεύρυνση της Δημοκρατίας!}

Το 1343, οι Ζηλωτές επαναστάτησαν, κυρίευσαν την ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, φόνευσαν πολλούς ευγενείς και εγκατέστησαν το δικό τους ιδιότυπο καθεστώς! Δήμευσαν τις περιουσίες των πλουσίων, ίσως και της εκκλησίας (αν και είναι πιθανό, οι χωρικοί που καλλιεργούσαν κτήματα των Μονών, απλά να τα καλλιεργούσαν πλέον χωρίς να αποδίδουν νοίκι στις Μονές ή φόρο, ή και άλλοι χωρικοί να εγκαταστάθηκαν σε αυτά χωρίς να πληρώνουν κάποιο νοίκι ή τέλος), επεδίωξαν διοικητική αυτονομία (κάτι που μάλλον οδήγησε σε κάποια απομόνωση το καθεστώς), ενώ φαίνεται πως ασκούσαν κάποιου είδους δημοκρατική/συλλογική διοίκηση.

(Γράφω ‘φαίνεται’ γιατί δεν είναι σαφείς και απόλυτα αξιόπιστες οι πηγές)

Αλλά η φθορά και η παρακμή δεν άργησαν. Διώξεις αντιπάλων, απομόνωση, αυθαιρεσίες, κακοδιαχείριση, πολυφωνία, οι συνεχείς πόλεμοι στην ενδοχώρα με την επακόλουθη φτώχεια, η αντίδραση των πλουσιοτέρων και της μεσαίας τάξης που εθίγετο από το κανονιστικό και διοικητικό αλαλούμ, είχαν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια, είχαν αποδυναμώσει τους Ζηλωτές και έδωσαν την ευκαιρία, το 1349, στο νέο αυτοκρατορικό διοικητή, τον Θεόδωρο Μετοχίτη, σε σύμπραξη μάλιστα με τους ναυτικούς, τους πρώην συμμάχους των Ζηλωτών, να ανατρέψει το καθεστώς. Ακολούθησαν φυσικά, φυλακίσεις, διώξεις και εξορίες των Ζηλωτών και των συνοδοιπόρων τους!

Είναι η πρώτη φορά που στο Βυζάντιο και ίσως σε όλη την μεσαιωνική Δύση, που εγκαθιδρύθηκε τέτοιο επαναστατικό, αλλά κάπως συλλογικό και ‘δημοκρατικό’ καθεστώς. (Κάτι παραπλήσιο είχε πάει να γίνει στην Γένουα=Τζένοβα, λίγα χρόνια πιο πριν, αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση.)

Αξίζει, οι λόγιοί μας να το μελετήσουν εκτενέστερα. Ίσως και με κάποιο διεθνές συμπόσιο στην Συμπρωτεύουσα!

του Πέτρου Δούκα
Πηγή: www.newsit.gr

«Καταπέλτης» το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του Ελληνικού Δημοσίου: Πάρτε πίσω τα 15 εκατ. από την Ελληνικός Χρυσός!

europaiko-dikastirio-ellinikos-xrysos

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του, διατάσσει την ελληνική κυβέρνηση να εισπράξει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός που συμμετέχει στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, 15,34 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους!

Με την απόφασή του αυτή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχε κάνει η Ελλάδα κατά… του εαυτού της, ζητώντας να μην εισπράξει τα 15,34 εκατομμύρια, όπως απέρριψε και την προσφυγή που είχε καταθέσει η Ελληνικός Χρυσός για να μην τα επιστρέψει στο Δημόσιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από το οποίο προκύπτουν και τα επιχειρήματα που ανέπτυξε το ελληνικό Δημόσιο για να μην εισπράξει τα χρήματα.

Συγκεκριμένα το Δημόσιο υποστήριξε ότι δεν πρέπει να πάρει από την Ελληνικός Χρυσός τα 15,4 εκατομμύρια γιατί κινδυνεύει η επένδυση!

Η γνώμη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι κόλαφος, όμως, αφού συγκεκριμένα αναφέρει:

 • η Ελλάδα εσφαλμένα υπογραμμίζει ότι η απαίτηση ανάκτησης 15.34 εκ. ευρώ κινδυνεύει να αναστείλει μια άμεση επένδυση αξίας 850 εκ. ευρώ, περιορίζοντας έτσι, αντί να τονώσει, την οικονομική ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό, σε μια περίοδο μείζονος οικονομικής κρίσης για τη χώρα καθώς η ενίσχυση δεν χορηγήθηκε ούτε για τις επενδύσεις περιφερειακού χαρακτήρα, μήτε για την προστασία του περιβάλλοντος, μήτε για την απασχόληση.

Με τη σημερινή του απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ακόμα ότι:

 • η Ελλάδα χορήγησε πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός από μεταφορά κρατικών πόρων καθώς η μεταπώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός σε τιμή χαμηλότερης της αγοραίας τιμής, συνεπάγεται μείωση των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου σε σχέση προς τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει αποκομίσει, και συνεπώς, απώλεια πόρων,
 • η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής φόρου για τη μεταβίβαση της κυριότητας των μεταλλείων συνιστά κρατική ενίσχυση καθώς συνεπάγεται τόσο πλεονέκτημα για την Ελληνικός Χρυσός όσο και απώλεια πόρων για τον κρατικό προϋπολογισμό,
 • η κρατική ενίσχυση παρείχε πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός έναντι των ανταγωνιστών της, και αυτό συνεπαγόταν κίνδυνο στρέβλωσης του ανταγωνισμού και επηρεασμού του μεταξύ κρατών μελών εμπορίου.

της Βάλιας Μπάζου
Πηγή: www.topontiki.gr

Αρχίζει το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων του Ιονίου.

dimopsifisma-aerodromia-ioniou

Αρχίζει το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων του Ιονίου.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, την έναρξη του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των τοπικών αεροδρομίων, ενώ με δηλώσεις του παρακινεί τους “πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους σε αυτό το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα”.

“Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη. Διασφαλίσαμε ότι από τεχνικής πλευράς είμαστε πλήρως έτοιμοι, προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα έγκυρα και αξιόπιστα» επεσήμανε ο κ. Γαλιατσάτος, ενώ τόνισε ότι «στις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους αναμένεται η συνεκδίκαση της προσφυγής της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κοινού με άλλες παρόμοιου περιεχομένου προσφυγές φορέων και ΟΤΑ”.

Από σήμερα στη σελίδα της περιφέρειας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pin.gov.gr/poll μπορεί όποιος/α είναι εγγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να ψηφίσει, καταθέτοντας τη συμφωνία ή τη διαφωνία του/της με το κείμενο που έχει ως εξής:

“Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ. Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ” είπε ο κ. Γαλιατσάτος.

“Η εξαγγελία μας, αλλά και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, γίνεται από σήμερα πράξη”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Η διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων θα αφορά τα τέσσερα αεροδρόμια που είναι στην περιοχή του Ιονίου, δηλ. της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καζάκης και ΕΠΑΜ κατά αποστράτων σε αντεπίθεση με βαριές κατηγορίες!

kazakis-antepithesi-onalert

Αντεπίθεση Δημήτρη Καζάκη στον “πόλεμο” που ξεκίνησε με τους απόστρατους αλλά και τους εν ενεργεία στρατιωτικούς. Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ επικεντρώνει την κριτική της στις ηγεσίες των Ενώσεων Αποστράτων ,υπενθυμίζοντας ότι με κείμενό τους καλούσαν τους πολίτες να ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

“Αν το να ψηφίζουν «ΝΑΙ» θεωρείται πατριωτικό καθήκον στην υπεράσπιση της ακεραιότητας της εθνικής κυριαρχίας, τότε η ηγεσία των Ενώσεων αυτών τελεί  τουλάχιστον  υπό σύγχυση”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ.

Όλη η ανακοίνωση:

Μετά την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΠΑΜ κ. Δημήτρη Καζάκη για την στάση των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων  και την ακόλουθη απάντηση του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων  τους (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.), στα όσα ειπώθηκαν, η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ δηλώνει:

Το ΕΠΑΜ συγκροτήθηκε προτάσσοντας την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας προς όφελος του ελληνικού λαού, την κοινωνική απελευθέρωση, την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Συγκροτήθηκε για να γίνει καταλυτικός ενωτικός παράγοντας του ελληνικού λαού χωρίς διχαστικούς ιδεολογικούς ή άλλους διαχωρισμούς, σύμφωνα με τους αγώνες και τα ιδανικά όσων τίμησαν στο παρελθόν τις  έννοιες της Ελευθερίας και της Πατρίδας. Όσων μένουν πιστοί στις Συνταγματικές επιταγές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Δημοκρατίας, που σήμερα ευτελίζονται από τους συνεχείς εκβιασμούς των «θεσμών» των δυνάμεων της οικονομικής κατοχής και της χρεοκρατίας και τον δωσιλογισμό των όποιων κυβερνώντων! Γι’ αυτό και εναντιώνεται σε κάθε ηγεσία, πολιτική ή συνδικαλιστική, που θέλει να στέκεται ουδέτερη, αμέτοχη και αδρανής. Που δε στέργει ενεργητικά στην ενότητα, στην πορεία του λαού μας να ξανακερδίσει την Πατρίδα και την Δημοκρατία.

Η δραματική μείωση των απολαβών (μισθών και συντάξεων) των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν είναι απόρροια μόνο της οικονομικής κρίσης και των κατάπτυστων μνημονιακών πολιτικών που  επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό. Είναι ταυτόχρονα και φυσική συνέπεια της μετατροπής του υπερήφανου «ΟΧΙ» του λαού μας σε «ΝΑΙ» στους εκβιασμούς και την καταλήστευση της Ελληνικής κοινωνίας. Ασχέτως με το ότι η απόφαση του ΣτΕ δικαίωσε τους στρατιωτικούς, η ακολουθούμενη πολιτική είναι παράνομη και αντισυνταγματική, και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό την συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων και συνταξιούχων τόσο του Δημόσιου όσο και του Ιδιωτικού τομέα.

Το κυριότερο όμως δεν είναι αυτό. Οι μειώσεις των μισθών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στοχεύουν πριν απ’ όλα στην καταρράκωση του ηθικού τους, στην ακόμα μεγαλύτερη αποδυνάμωση της  χώρας. Εξωθεί ένα σημαντικό μέρος από τα πλέον ικανά και καταρτισμένα εν ενεργεία στελέχη του στρατεύματος, ν’ αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην ελεύθερη αγορά εργασίας, ακόμη και εκτός επικράτειας.

Συνεπώς,  το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της αντίστασης είναι απόλυτα θεμιτό, ακόμα και αν οδηγεί στο μέτρο της κοινωνικής και πολιτικής ανυπακοής, απέναντι σε νόμους και μέτρα που είναι αποτέλεσμα δόλου, απάτης και εκβιασμού (δανειακές συμβάσεις, επονείδιστο χρέος), τόσο αλλότριων δυνάμεων του εξωτερικού, όσο και της διαπλοκής και συνεργασίας τους με τις εντόπιες δωσίλογες πολιτικές  δυνάμεις και τα έκνομα και αντιλαϊκά επιχειρηματικά – τραπεζικά  συμφέροντα.

Μακριά από εμάς λοιπόν, η μη υιοθέτηση και η μη ενίσχυση κάθε πράξης διεκδίκησης αναφαίρετων ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε εργαζόμενου, κάθε συλλογικότητας που αγωνίζεται απέναντι στη νέα κατοχή, με κάθε μέσο.  Πολύ περισσότερο, που οι οικονομικές διεκδικήσεις των στρατιωτικών  συνδέονται άμεσα με την άμυνα της χώρας, σε μια εποχή που η κυβέρνηση εκχωρεί την φύλαξη των συνόρων μας στην Frontex και η κ. Μέρκελ στο καθεστώς Ερντογκάν!

Πρέπει λοιπόν να επισημάνουμε, ότι σε μία Ελλάδα που τελεί υπό αποικιοκρατική κηδεμονία και κατοχή, η υπεράσπιση του μισθού και της σύνταξης, δεν μπορεί να είναι σήμερα η μόνη, η κορυφαία  διεκδίκηση των εργαζομένων, το Α και το Ω του αγώνα τους.   Αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους και πρωτίστως τους δημόσιους υπάλληλους: Να  κατανοηθεί, να διεκδικηθεί και ν’ ανυψωθεί ταυτόχρονα το περιεχόμενο του λειτουργήματός τους, η ανάληψη της ευθύνης  του ίδιου του σκοπού, της ύπαρξης και της αναγκαιότητας της εργασίας τους! Πόσο μάλλον για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, και τον καθοριστικό τους ρόλο και ευθύνη στην υπεράσπιση της Πατρίδας, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Οι ηγεσίες των Ενώσεων των αποστράτων, με τα συνθήματα και τα αιτήματα των κινητοποιήσεών τους, δείχνουν να ενδιαφέρονται μόνο για την εξασφάλιση και την απρόσκοπτη απολαβή μισθού και σύνταξης, αφού δεν σηκώνουν τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Έτσι ο απλός Έλληνας πολίτης διερωτάται: Που ακριβώς βρίσκεται η ευθύνη για το λειτούργημά τους; Για την εθνική άμυνα που ορκίστηκαν να υπερασπίσουν ακόμα και με την ίδια την ζωή τους;

Διότι αν η Ανακοίνωση υπ’αριθ. 7/15 της 2 Ιουλίου 2015 του Συντονιστικού Συμβουλίου των  τριών  Ενώσεων των αποστράτων αξιωματικών που εκδόθηκε εν’ όψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, και η οποία προτρέπει τα Μέλη των Ενώσεων να ψηφίσουν «υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη», με κάθε κόστος, τότε ας «δώσουν το καλό παράδειγμα» θυσιάζοντας πρώτοι οι ίδιοι, ότι απαιτούν από τους άλλους!  Ας μη κρύβονται πίσω από την Απόφαση του ΣτΕ! Αν το να ψηφίζουν «ΝΑΙ» θεωρείται πατριωτικό καθήκον στην υπεράσπιση της ακεραιότητας της εθνικής κυριαρχίας, τότε η ηγεσία των Ενώσεων αυτών τελεί  τουλάχιστον  υπό σύγχυση.

Κατά συνέπεια, όσο ευγενικά και να θέλουμε να το διατυπώσουμε, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστούν ως αναξιόπιστοι! Ο κάθε Έλληνας έχει το δικαίωμα να διερωτάται:  Αλήθεια,  δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς το ευρώ; Δεν υπάρχει  Ελλάδα  έξω  από  την  Ευρωπαϊκή Ένωση;
Το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να  σταματήσει να ασκεί κριτική και να στηλιτεύει πρακτικές και συμπεριφορές όποιων ηγεσιών δεν θέτουν πάνω απ’ όλα τον ειρηνικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που έχει ανάγκη ο τόπος, πριν βρεθούμε ολοκληρωτικά χωρίς πατρίδα, μετανάστες στον ίδιο μας τον τόπο.

H Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Πηγή: www.onalert.gr

Τα πραγματικά αίτια της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής κρίσης.

paraskinio-politikoi

Ο Εθνικός ορίζοντας βαραίνει επικίνδυνα και οι Έλληνες πολίτες καλούνται να επωμιστούν το βάρος αποφάσεων τεράστιας σημασίας, χωρίς να γνωρίζουν ή να θυμούνται όσα χρειάζονται για να κρίνουν σωστά για το μέλλον της Πατρίδας αλλά και των πολιτών της.

Το επόμενο κείμενο ίσως φανεί μεγάλο και βαρετό από πολλούς, παραθέτει όμως ΜΟΝΟ γεγονότα (με τις αντίστοιχες πηγές) που ξεχάσαμε ή αγνοούμε, προκειμένου ο κάθε ένας από εμάς, χωρίς τις γνωστές καθοδηγήσεις, να καταλήξει σε ώριμες προσωπικές αποφάσεις την ώρα των μεγάλων επιλογών.

Διανύοντας μια κρίσιμη για το Έθνος μας περίοδο, όλο και περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι, παρόλο που όλοι προσπαθούν να προσανατολίσουν την προσοχή των πολιτών στο τεράστιο οικονομικό μας πρόβλημα, κάτι συμβαίνει, πίσω από όλα αυτά, που κάποιοι γνωρίζουν και σιωπούν, αλλά οι πολίτες αγνοούν ή δεν ενθυμούνται.

Άσχετα με το αν συμφωνούμε η όχι, είναι πλέον φανερό ότι οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν αντιπαλεύουν μόνο τα φριχτά οικονομικά μας δεδομένα, αλλά και κάποιους διεθνείς σχεδιασμούς οι οποίοι απλά χρησιμοποιούν ως μέσον πίεσης την οικονομική δυσπραγία μας, την οποία έντεχνα και σκόπιμα δημιούργησαν με πολλούς τρόπους τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτό βέβαια που δεν πρέπει να αγνοούμε είναι ότι:

 1. Tα ισχυρά κράτη έχουν πάντα ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την επίτευξη των μεγαλοϊδεατικών στόχων τους. Τους σχεδιασμούς αυτούς, ενίοτε, τους ονομάζουμε συνομωσιολογίες, όπως πχ τη συμφωνία της «Γιάλτας» με βάση την οποία, όπως μάθαμε μετά δεκαετίες, η ΗΠΑ, η Σοβιετική Ένωση και η Αγγλία μοίρασαν σε σφαίρες επιρροής τον κόσμο των οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων τους.
 2. H πραγμάτωση αυτών των στόχων γίνεται συνήθως σε βάρος κάποιων λαών ευνοώντας κάποιους άλλους, ανάλογα των τοπικών συμφερόντων των σχεδιαστών
 3. Οι σχεδιασμοί αυτοί αποτελούν το περιεχόμενο μιας μυστικής απόρρητης διπλωματίας η οποία απαγορεύει στις Εθνικές Κυβερνήσεις να αναφέρονται δημοσίως σ’ αυτούς,, αν δεν θέλουν τα Έθνη τους να υποστούν δραματικές συνέπειες..

Για να γίνουμε όσο το δυνατόν κατανοητοί παραθέτουμε το τι έγραψε ο Γ. Καψής στο βιβλίο του «Στρατηγέ μου ιδού η φρεγάτα σας»

«…Το 1950 0 Άγγλος πρεσβευτής Πάλερετ προειδοποίησε την Ελληνική κυβέρνηση (παρασκηνιακά) ότι αν υποστήριζε τις διεκδικήσεις των Κυπρίων θα αντιμετώπιζε τη δημιουργία Μακεδονικού προβλήματος». Η στήριξη των Κυπρίων συνεχίστηκε και το «Μακεδονικό πρόβλημα», δημιουργήθηκε.

 1. Όταν υπάρχουν μυστικές ή φανερές συμφωνίες μεταξύ των υπερδυνάμεων, τελικά τηρούνται στο ακέραιο, βέβαια μέσα στο πλαίσιο μικροπαραβιάσεων, μικρής χρονικής και τοπικής εμβέλειας. Μην ξεχνάμε την μη ουσιαστική πρακτική παρέμβαση της «αδελφής» Μόσχας στο πρόβλημα διάλυσης της «αδελφής» Γιουγκοσλαβίας, και την μη παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής στην «αδελφή» Κύπρο πατρίδα του θερμού φίλου τους εθνάρχη Μακαρίου.

Σημαντικό είναι να θυμηθούμε τα γεγονότα του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου. Αν και η Μόσχα είχε παραχωρήσει την Ελλάδα στη Αγγλική σφαίρα επιρροής με την συμφωνία της Γιάλτας, υποκίνησε έναν εμφύλιο προκειμένου να υποβοηθήσει την εφαρμογή της συμφωνίας της Γιάλτας στα Βαλκάνια, χωρίς την ενοχλητική παρουσία της συμμάχου Ελλάδας. Μόλις ορίστηκαν τα νέα συμφωνηθέντα στη Γιάλτα σύνορα, τα σύνορα της τότε Γιουγκοσλαβίας έκλεισαν οδηγώντας το Λαϊκό στρατό σε αφανισμό.

Με βάση όλα τα προηγούμενα και μόνο από την προσεκτική ανάγνωση του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, οι μελετητές της Πολιτικής Ιστορίας, γνωρίζουν ότι η βάση των οποιονδήποτε σημερινών κοινωνικοπολιτικών Ευρωπαϊκών προβλημάτων (και όχι μόνο…) ανάγονται σε μια νέα συμφωνία την οποία συνήψαν στις 2-3 Δεκεμβρίου 1989 οι, Τζ. Μπους ο πρεσβύτερος εκ μέρους των ΗΠΑ και Μ. Γκορμπατσόφ εκ μέρους της τότε Σοβιετική Ένωση στο κρουαζιερόπλοιο «Μαξίμ Γκόρκι» ανοικτά της Μάλτας.

Bush-Gormpatsof

Ο Γ. Ρωμαίος αντιπρόεδρος τότε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει σε άρθρο του στο «Βήμα» στις 2 Ιουνίου 2002

«Οταν ο πρόεδρος Μπους (πατήρ) από την Ουάσιγκτον και ο σοβιετικός ηγέτης Γκορμπατσόφ από τη Μόσχα έκλειναν το «ραντεβού» για τις 2 Δεκεμβρίου 1989 σε ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό ανοιχτά της Μάλτας*, σίγουρα δεν είχαν προβλέψει ότι θα ήταν το «ραντεβού με την Ιστορία»…Αρχικός τους στόχος ήταν να δώσουν τέλος στη συμφωνία της Γιάλτας και να προσδιορίσουν το νέο πλαίσιο συνεργασίας για την από κοινού κηδεμονία της Ευρώπης…»

*Τελικά η συνάντηση δεν έγινε στο αντιτορπιλικό, αλλά λόγω θαλασσοταραχής στο κρουαζιερόπλοιο Μαξίμ Γκόρκυ

Η συμφωνία αυτή αντικατέστησε τη συμφωνία της «Γιάλτας» και βάση αυτής, οι ΗΠΑ και η τότε Σοβιετική Ένωση ξαναμοίρασαν τον κόσμο σε νέες σφαίρες επιρροής ερήμην των Ευρωπαϊκών Κρατών.

Όπως αναφέρει ο Γ. Ρωμαίος στο προηγούμενο άρθρο του

«Στη Μάλτα το 1989 και στην Ουάσιγκτον το 1990 Μπους (πατήρ) και Γκορμπατσόφ, ερήμην και εν αγνοία όλων των άλλων Ευρωπαίων, έχουν «γράψει» την ιστορία της Ευρώπης για τις επόμενες δεκαετίες»

Για την μη συμμετοχή των Ευρωπαϊκών κρατών στη συμφωνία της Μάλτας αναφέρεται στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στις 19 Νοεμβρίου 1989

«…5 ημέρες πριν την συνάντηση της Μάλτας έγινε προσπάθεια παρέμβασης στις συνομιλίες της Μάλτας από τους Ευρωπαίους ηγέτες με την λογική ότι η Ευρώπη δεν θα ήταν αμέτοχη στην νέα χάραξη των σφαιρών επιρροής όπως στη Γιάλτα»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον μόνο που επισκέφτηκε ο Μ. Γκορμπατσώφ λίγο πριν την συνάντηση της Μάλτας ήταν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β. από τον οποίο ζήτησε την βοήθεια και συμβουλή …για πολλά θέματα (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 2 Δεκεμβρίου 1989 και εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ 3 Δεκεμβρίου 1989 )

Με τον τρόπο αυτό γίνεται κατανοητή η παρασκηνιακή συμμετοχή της παπικής εκκλησίας στις πολιτικές ανακατατάξεις στην Α. Ευρώπη όπως π.χ. στην Πολωνία.

Όμως για να γίνει κατανοητό ότι η εμβέλεια της συμφωνίας της Μάλτας δεν οριοθετείτε μόνο στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών συνόρων, ας δούμε, μέσω δημοσιευμάτων, τη σχέση της με γεγονότα της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Αμερικής.

Στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στις 27 Ιανουαρίου 1991 σε άρθρο του ο Γ Ρωμαίος αναφέρει:

«…Με τη συμφωνία της Μάλτας το Δεκέμβριο του 1989, οι Μπους και Γκορμπατσώφ συνέταξαν τον χάρτη της «Νέας διαδρομής». Το Ιράκ δεν χρειαζόταν πλέον ως εξισσοροπιστικός παράγων… Στόχος ο έλεγχος όλων των πετρελαίων της περιοχής ώστε να μπορούν να επηρεάζουν την πορεία της οικονομίας των χωρών που εξαρτώνται απόλυτα από τα Αραβικά πετρέλαια…»

Ομοίως στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 4 Δεκεμβρίου 1989 ο Δ. Κωνσταντακόπουλος ανταποκριτής της εφημερίδας στη Μόσχα μεταδίδει

«…Μετά τη συνάντηση της Μάλτας ο Σοβιετικός πρόεδρος επιβεβαίωσε την ήδη διακηρυχθείσα θέση της χώρας του, ότι δηλαδή τερματίστηκαν οι αποστολές όπλων στην Κεντρική Αμερική, θέση που υφίστατο από την προηγούμενη σοβιετική θέση για «συμμετρική διακοπή της αποστολής όπλων στην περιοχή και κατά συνέπεια συνεπαγόταν εκ των πραγμάτων την αναγνώριση μεγαλύτερων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ για την ενίσχυση των φιλικών προς αυτές καθεστώτων και δυνάμεων»

Το πρόβλημα της ενοποίησης των δύο Γερμανιών

Όπως αναφέρει ο Γ Ρωμαίος σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στις 2 Ιουνίου 2002: «…Οταν ο πρόεδρος Μπους (πατήρ) από την Ουάσιγκτον και ο σοβιετικός ηγέτης Γκορμπατσώφ από τη Μόσχα …έφθασαν στη Μάλτα είχε ήδη γίνει η μεγάλη, η ιστορική ανατροπή. Το Τείχος του Βερολίνου, που χώριζε τους δύο κόσμους, το σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, είχε γκρεμιστεί και είχε διαλυθεί σε μικρά τεμάχια-ενθύμια …Οι κοινοτικοί εταίροι επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους για την επανενοποίηση της Γερμανίας και τις διαδικασίες ένταξης της Ανατολικής Γερμανίας στην ΕΟΚ» .

Το θέμα όμως της επανένωσης των δύο Γερμανιών αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό και άρνηση από μέρους των νικητών του Β Παγκοσμίου πολέμου. Έτσι διαβάζουμε στο «ΒΗΜΑ» της 3ης Δεκεμβρίου 1989 σε ένα άρθρο του Henry Kissinger, τα ακόλουθα :

…Οι υπέρμαχοι της ύφεσης εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους απέναντι στην διαδικασία ενοποίησης της Γερμανίας»

Η διατήρηση της διαίρεσης της Γερμανίας για τον HenryKissinger «…αργά ή γρήγορα θα πυροδοτούσε ένα νέο Γερμανικό εθνικισμό» (εκ μέρους των Ανατολικογερμανών).. Αναφέρει ειδικότερα:

«…οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι του αιώνα ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας της Γερμανίας να αναπτύξει μια αμιγώς εθνική πολιτική στην καρδιά της Ηπείρου…. Η Γερμανία απείλησε έναν προς έναν όλους τους γείτονές της προκαλώντας τους να δημιουργήσουν συμπαγείς στρατιωτικές δομές που συνέβαλαν στο ξέσπασμα του πολέμου… Σήμερα ένα Έθνος 80 εκατομμυρίων κατοίκων ολομόναχο στο κέντρο της Ηπείρου θα απειλούσε εκ νέου την Ευρωπαϊκή σταθερότητα»

Στην ιστοσελίδα http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/492387/pos-bike-i-ellada-sto-euro στις 21 Φεβρουαρίου 2013 διαβάζουμε:

«…Η μελέτη αποχαρακτηρισμένων απόρρητων εγγράφων της εποχής μας ενημερώνει ότι καταλύτης των εξελίξεων στάθηκε το αίτημα της Δυτικής Γερμανίας για επανένωσή της με την Ανατολική, κάτι που για πολλούς ευρωπαίους ηγέτες και ιδιαίτερα για τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Μάργκαρετ Θάτσερ, και το γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Μιτεράν ήγειρε το «γερμανικό ερώτημα» που μετουσιώνονταν στο φόβο της δημιουργίας μιας Μεγάλης Γερμανίας στην καρδιά της Ευρώπης, η οποία θα είχε εθνικοσοσιαλιστiκη ταυτότητα, που σε συνδυασμό με το μέγεθος, την εμπορική, οικονομική και νομισματική της δύναμη θα της επέτρεπε να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή υπερδύναμη.

Η Θάτσερ πίστευε ότι η Γερμανία βάδιζε προσεκτικά στο δρόμο ενός σχεδίου που θα τη βοηθούσε μέσα σε δύο δεκαετίες να γίνει μια διεθνής νομισματική υπερδύναμη και τότε θα προσπαθούσε να επιβάλει το δικό της οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο σε ολόκληρη την Ευρώπη, με απώτερο στόχο την πολιτική ενοποίησή της κάτω από την ηγεμονία της.

«Στόχος της Γερμανίας είναι ένα διαρκώς υποτιμημένο μάρκο, που θα επιτευχθεί μέσω της σύνδεσής της σ’ ένα ενιαίο νόμισμα και θα της επιτρέπει να ξεφορτώνει προϊόντα σε όλους μας», αναφέρει η Θάτσερ σε απόρρητα έγγραφα

Σε έναν αποκαλυπτικό διάλογό του με τη Θάτσερ, ο Μιτεράν εξέθεσε τον τρόπο με τον οποίο πίστευε ότι θα έπρεπε Βρετανία και Γαλλία να κινηθούν: «Εφόσον κανένας από τους δύο (Βρετανία-Γαλλία) δεν πρόκειται να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Γερμανίας, η λύση στον περιορισμό της δύναμής της θα μπορούσε να δοθεί μέσα από την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, και συγκεκριμένα μέσα από ένα κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Αυτή είναι μία πιθανή λύση στο «“γερμανικό ερώτημα”».

Για να προλάβει τις εξελίξεις, ο Μιτεράν πρότεινε στο Γερμανό καγκελάριο μια μυστική συμφωνία: Η Γαλλία θα στήριζε την προοπτική της επανένωσης και σε αντάλλαγμα η Γερμανία θα προχωρούσε στην εγκατάλειψη του μάρκου και στην υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, με τη δέσμευση για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Η μόνη ελπίδα της Γερμανίας για επανένωση είναι να δεσμευτεί σε μια ισχυρή Ένωση», είπε ο Μιτεράν στον Κολ, απειλώντας ότι θα ασκούσε βέτο στην απόφαση της επανένωσης.

Μετά την αλλαγή στάσης και από τη Γαλλία, η Θάτσερ θεώρησε πως, εφόσον δεν μπορούσε να αποτρέψει το αναπόφευκτο, μια πιθανή λύση στο πρόβλημα θα ήταν η «διαπλάτυνση» της Ευρώπης, με την είσοδο όσο το δυνατόν περισσότερων κρατών για να γίνει «κάτι πολύ πιο χαλαρό», προκειμένου η υπεροχή της Γερμανίας να εξισορροπηθεί. Αυτός ήταν ο λόγος που άλλαξε την πολιτική της ως προς την ένταξη πολλών χωρών στην ΕΕ και άνοιξε το θέμα της εισόδου κρατών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία- οι τέσσερις φτωχές χώρες, όπως αναφέρονται σε διάφορες εκθέσεις της εποχής- αλλά και κρατών του πρώην ανατολικού μπλοκ, βλέποντας στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερη «διαπλάτυνση» με χώρες-αντίβαρα στη Γερμανία.

Στην ιστοσελίδα http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/492387/pos-bike-i-ellada-sto-euro διαβάζουμε:

Ο Μιτεράν υποχώρησε τόσο, ώστε να δεχτεί ταυτόχρονη εμβάθυνση και διαπλάτυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άσκησε πιέσεις στη Γερμανία προκειμένου να αποδεχτεί όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη στο ευρώ. Το μήνυμα αυτό της προοπτικής ένταξής τους στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά στις «φτωχές χώρες» το 1989, την ώρα που γίνονταν οι μυστικές διαπραγματεύσεις της Γαλλίας με τη Γερμανία και τη Βρετανία»

Ας θυμηθούμε τι συνέβη την περίοδο του 1989 στην Ελλάδα…

Όμως η ανεξέλεγκτη ένωση των δύο Γερμανιών βρήκε αντίθετους και τους Γερμανούς Σοσιαλιστές. Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο «ΒΗΜΑ» ο Γ. Ρωμαίος στις 11 Νοεμβρίου 1989: «…Η πρόταση του Βίλυ Μπράντ με δυσκολία υιοθετήθηκε από τους Γερμανούς Σοσιαλιστές για αναγνώριση του δικαιώματος της αυτοδιαχείρισης των Ανατολικογερμανών.

…Η πρόταση εγκρίθηκε με την προσθήκη ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να εννοηθεί μόνο μέσα στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης…»

Ομοίως στο ίδιο τεύχος της εφημερίδας αναφέρεται ότι: «… ο βετεράνος διπλωμάτης και σχολιαστής . G. Kennan σε άρθρο του αναφέρει ότι οι «περισσότεροι από εμάς όταν πριν σαράντα χρόνια αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα της Γερμανίας πιστεύαμε ότι στο μέλλον δεν πρέπει ξανά να υπάρξει μια ενωμένη Γερμανία και ειδικότερα στρατιωτικοποιημένη, που να στέκει μόνη στην Ευρώπη».

Αντίθετη με κάθε σκέψη μιας αυτόνομης ένωσης των δύο Γερμανιών ήταν και η Μόσχα (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 4 Δεκεμβρίου 1989 και 29 Νοεμβρίου 1989, εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ 10 Δεκεμβρίου 1989)

Όπως γίνεται φανερό η ενοποίηση των δύο Γερμανιών προϋπέθετε την ισχυρή δέσμευση των γερμανικών πολιτικών κύκλων ότι ουδέποτε στο μέλλον δεν θα προσπαθούσε να δημιουργούσε μια νέα Γερμανική αυτοκρατορία η οποία, κατά το πρότυπο του Γερμανικού μεγαλοιδεατισμού θα προσπαθούσε να δημιουργήσει, με οποιονδήποτε τρόπο, τις προϋποθέσεις ενός νέου Ράιχ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ήταν προειδοποιημένη η γερμανική πολιτική, ότι θα συναντούσε την μετωπική αντίδραση των παλαιών συμμαχικών δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα.

Μετά όλα τα προηγούμενα γίνεται φανερό ότι οι νικητές του πολέμου θέλησαν την νέα ενωμένη Γερμανική οντότητα ενωμένη με άλλα κράτη στην ΕΕ ως αναγκαία προϋπόθεση ενοποίησης των δύο Γερμανιών

Το γεγονός αυτό αποτελεί το αίτιο για το οποίο οι νικήτριες δυνάμεις του Β Παγκόσμιου Πολέμου δεν θα επιτρέψουν την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρόπο ώστε να ενισχύεται το Γερμανικό Imperium.

Τα πραγματικά αίτια της διαχρονικής Γερμανικής επιθετικότητας

Ήταν όμως μόνο ο Εθνικιστικός μεγαλοϊδεατισμός της Γερμανίας που την οδήγησε σε δύο παγκοσμίους πολέμους και τον οποίον φοβόντουσαν οι σύμμαχοι , όταν αντιδρούσαν στην επανένωση των δύο Γερμανιών; Ασφαλώς και όχι.

Η τεράστια βιομηχανική (οικονομική) ανάπτυξη της Γερμανίας απαιτούσε, και συνεχίζει να απαιτεί, τεράστια αποθέματα ενέργειας και πρώτων υλών, τα οποία δεν διαθέτει ούτε κατ΄ ελάχιστο. Ως εκ τούτου επιδίωξή της ήταν και είναι πάντα η βίαια κατάληψη και κατοχή περιοχών πλούσιων σε ενέργεια και πρώτες ύλες.

Την πρόσβαση αυτή πέτυχαν οι συμμαχικές δυνάμεις να κλείσουν (συμφωνία της Γιάλτας) με απώτατο στόχο τον μηδενισμό της γερμανικής βιομηχανικής και οικονομικής ισχύος προς όφελος των δικών τους εμπορικών και βιομηχανικών συμφερόντων.

middle-east-1939

Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι δηλαδή, αλλά και οι πόλεμοι των τελευταίων ετών, υπήρξαν στην ουσία «Πόλεμοι Πετρελαίου και Πρώτων Υλών».

Για να μην μακρηγορήσουμε αναλύοντας αυτό το τόσο ενδιαφέρον αλλά πολύπλοκο θέμα προτείνουμε την μελέτη δύο άκρως ενημερωτικών άρθρων που μπορούμε να βρούμε στις ιστοσελίδες:

http://iakovosal.blogspot.gr/2014/10/1914-1918-2014.html

http://iakovosal.blogspot.gr/2015/05/blog-post_21.html

Οι ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας Γερμανίας

Η επανένωση των δύο Γερμανιών βρήκε το νέο ενιαίο Γερμανικό κράτος σε μια δεινή θέση.

Ενώ συνεχιζόταν η ανάγκη της συνεχώς αναπτυσσόμενης βιομηχανικής δομής του για ενέργεια και πρώτες ύλες, οι πηγές ελέγχονταν από συμμαχικές δυνάμεις .

Το ενιαίο Γερμανικό κράτος με βάση διεθνείς συμφωνίες ποτέ δεν θα διέθετε πλέον την στρατιωτική ισχύ να καταλάβει μιλιταριστικά περιοχές πλούσιες σε πρώτες ύλες και ενέργεια.

Για το λόγο αυτό η πρώτη κίνηση της Γερμανίας (και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών) ήταν να προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε πλουτοπαραγωγικές πηγές χωρών εχθρικών (;) προς τις ΗΠΑ, μέσω προνομιακών εμπορικών σχέσεων (βλέπε Ιράν, Ιράκ, Λιβύη).

Γνώριζε η Γερμανία ότι η τροφοδοσίας της μέσω Μόσχας σε ενέργεια ήταν πρόσκαιρη και απέβλεπε στην εξάρτηση και τον έλεγχο της ευρύτερης πολιτικής της από την Ρωσία.

Εξ άλλου η συμφωνία της Μάλτας, αλλά και οι ευρύτερες γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στις περιοχές των πηγών ενέργειας , όπως στο Ιράκ, το Ιράν και τη Λιβύη της στέρησαν τις προαναφερθείσες δυνατότητες. πρόσβασης, έστω μέσω εμπορικών σχέσεων, στις πλουτοπαραγωγικές περιοχές του πλανήτη.

Η μόνη λύση πλέον ήταν οι ενεργειακοί πόροι της Ελλάδας, την οποία άρον- άρον ενσωμάτωσαν, δίχως προετοιμασία στην ΕΕ. Και στη συνέχεια στην ΟΝΕ (http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/492387/pos-bike-i-ellada-sto-euro)

Ellada-Kipros-Israil-petrelea

Η Γερμανία είχε να επιλέξει μεταξύ δύο δρόμων:

 1. Το δημοκρατικό δρόμο της ρύθμιση της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης ώστε αυτή να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των ενδιαφερομένων πετρελαιοπαραγωγών κρατών και των χωρών καταναλωτών προκειμένου το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο να μην αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας και πράξεων βίας εκ μέρους των μεν και των δε…» ή
 2. Το δρόμο της βιαίας κοινωνικής, γεωστρατηγικής και οικονομικής υποδούλωσης της Ελλάδας με στόχο την οικειοποίηση των πηγών ενέργειας και πρώτων υλών της

Στο σημείο αυτό υπεισέρχεται ο γερμανικός εθνικιστικός μεγαλοϊδεατισμός. Αντί η Γερμανία να επιλέξει τον πρώτο δρόμο, το γερμανικό DNA επέλεξε τον δεύτερο δρόμο.

Το σημαντικό όμως είναι ότι την μέθοδο της κοινωνικής, γεωστρατηγικής και οικονομικής υποδούλωσης την εφήρμοσε και στις υπόλοιπες χώρες της ΟΝΕ (και όχι μόνο)

Επειδή όμως δεν είναι στις προθέσεις μας να αναλύσουμε τις μεθόδους που επέλεξε η Γερμανία προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της (είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής , αν όχι κομματικής σκοπιμότητας) αρκεί να σημειώσουμε ότι: «Η Γερμανική αυτή επιλογή επιβεβαίωσε τους αρχικούς δυτικούς φόβους περί της προσπάθειας γερμανικών κύκλων συγκρότησης ενός νέου Ράϊχ στο οποίο θα συμμετείχαν οι υποδουλωμένες οικονομικά Ευρωπαϊκές χώρες και θα αμφισβητούσε την Αμερικανική και Ρωσική παγκόσμια κυριαρχία»

Η αρχή του τέλους ήταν προδιαγεγραμμένη για τις Γερμανικές επιδιώξεις, αν και αργή, εφόσον η ΗΠΑ χρειάζονταν (και χρειάζονται ακόμα ) τη Γερμανία προκειμένου να επιτύχουν άμεσους μελλοντικούς παγκόσμιους σχεδιασμούς τους.

Ήταν ζήτημα χρόνου η συσπείρωση των πρώην συμμαχικών δυνάμεων (+Ιταλία) ενάντια στον Γερμανικό μεγαλοϊδεατισμό και τους συμμάχους του. Την συσπείρωση αυτή την παρατηρήσαμε υπό τον μανδύα μιας ανεξήγητης στήριξης της Ελλάδας από χώρες οι οποίες πριν λίγες ημέρες στήριζαν τις πλέον ακραίες θέσεις γερμανών πολιτικών παραγόντων.

Η Ελλάδα στο γεωπολιτικό σύστημα της Μάλτας

Αν όμως η συμφωνία της Μάλτας υπήρξε, όπως είδαμε προηγουμένως, το αίτιο των γεωστρατιωτικών ισορροπιών όχι μόνο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (βλέπε Βαλκανικές ανακατατάξεις, ανακατατάξεις στο χώρο των ανατολικών χωρών και την Αραβική άνοιξη) αλλά και πέραν αυτού σε περιοχές όπως το Ιράκ και η κεντρική Αμερική, άφησε εκτός του νέου σχεδιασμού των υπερδυνάμεων την περιοχή Ελληνικών συμφερόντων;

Δεν τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Μάλτας ζωτικής σημασίας Ρωσικά συμφέροντα, όπως πχ το θέμα των Στενών; του Αιγαίου, των Ελληνικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου (τα κοιτάσματα αυτά ήταν γνωστά από την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου);

Οι πληροφορίες είναι ελάχιστές και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε όσες μπορέσαμε να συλλέξουμε από δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών τα τελευταία 25 χρόνια. Τις πληροφορίες αυτές, έχουμε δημοσιοποιήσει επανειλημμένως και τις επαναλαμβάνουμε με κάθε επιφύλαξη, αλλά και προσοχή λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που διέρχεται (και θα διέλθει) η πατρίδα μας την επόμενη κοντινή μας περίοδο.

Η έκθεση Φιλίπ Πέτερσον

(Βλέπε και άρθρα Μάνου Δανέζη: Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» 1η Απριλίου 1990, Περιοδικό «Λιμάνι», Σεπτέμβριος 1991, Εφημερίδα «Επενδυτής» Σάββατο 28 Απριλίου 2001, Εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», 13 Μαΐου 2001)

Την 1η Απριλίου 1990 στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» (λίγους μήνες μετά την συμφωνία της Μάλτας, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βρισκόταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης) δημοσιεύθηκαν περικοπές μιας μελέτης του Φιλίπ Πέτερσον, ειδικού σοβιετολόγου που υπηρετούσε τότε στο υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ

Η αποτελούμενη από 30 σελίδες μελέτη βασίστηκε σε αποκλειστικές συνομιλίες που είχε ο συντάκτης της με σοβιετικούς αξιωματούχους, αλλά και σε γνώμες και απόψεις που εξέθεσαν σοβιετικοί αξιωματούχοι σε άλλους ξένους επισήμους.

Περιεχόμενο αυτής της έκθεσης ήταν οι επιδιώξεις και σκέψεις τους για το γεωπολιτικό μέλλον της Ευρώπης.

Το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας σήμερα, αλλά και συνολικά για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση Πέτερσον, «Οι σοβιετικοί ηγέτες ήλπιζαν να δουν την Ευρώπη οργανωμένη σε περιφερειακές οικονομικές ομάδες σε στενή συνεργασία με μια νέα πολύ μικρότερη Ρωσική Συνομοσπονδία, η οποία θα διατηρούσε στενούς δεσμούς με μια ευρύτερη Ευρωπαϊκή Κοινότητα»

Οι σοβιετικοί ηγέτες σύμφωνα με τις αποκαλύψεις , πολύ πριν τα όποια γεγονότα φέρονταν αποφασισμένοι να αποδεχθούν την απόσχιση των Βαλτικών Δημοκρατιών και πολλών άλλων μη αμιγώς Ρωσικών περιοχών όπως της Ουκρανίας. Όπως γνωρίζουμε οι διευθετήσεις αυτές έχουν ήδη συντελεστεί.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης της έκθεσης: «…αυτές οι ελπίδες, που υποτίθεται ότι τρέφουν οι Σοβιετικοί, αποτελούν μέρος ευρύτερων σχεδίων της Μόσχας για περιφερειακές ομαδοποιήσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών με σκοπό τη συγκράτηση της Γερμανικής επιρροής».

Ο Φιλίπ Πέτερσον περιγράφει τις ελπίδες αυτές των Σοβιετικών ως εξής: «…να ενωθεί η Αυστρία με την Ουγγαρία και να συμπεριληφθούν ως ενιαίο σύνολο, μαζί με την Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, στην ομάδα των κεντρικοευρωπαϊκών κρατών. Ομοίως τα Σκανδιναβικά κράτη θα αποτελέσουν το σύμπλεγμα των βορειοευρωπαίων που θα περιλαμβάνει και τις δημοκρατίες της Βαλτικής» . (σημ. Οι Βαλτικές Δημοκρατίες όπως αναφέρει η έκθεση ανεξαρτητοποιήθηκαν)

aaPetersen
Εικόνα 1

Η διαφωτιστική για τα αίτια των διεθνών ανακατατάξεων έκθεση, συνοδευόταν από έναν ασχολίαστο χάρτη (εικόνα 1) που θα πρέπει σήμερα να μας δημιουργεί αρκετές σκέψεις εφόσον:

 1. Θέτει την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, (δηλαδή τα ονομαζόμενα αργότερα σαρκαστικά P.I..G), την Ελβετία και την Αγγλία εκτός όλων των Ευρωπαϊκών ομαδοποιήσεων.
 2. Φέρει την Ελλάδα περίεργα ενωμένη με τη Βουλγαρία.
 3. Περίεργες διευθετήσεις παρατηρούνται στην Ευρωπαϊκή περιοχή των Στενών.
 4. Εκτός όλων των ευρωπαϊκών ομαδοποιήσεων βρίσκονται οι συνορεύουσες χώρες, Ρουμανία (συνορεύει με την Ουκρανία), και η Πολωνία (συνορεύει με την Ουκρανία και την Λιθουανία).

Για την Ουκρανία αναφέρει ότι η Μόσχα δεν θα έβλεπε εντελώς αρνητικά τον διαμοιρασμό της (σημ. γεγονός που έγινε πραγματικότητα).

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2001, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής», ο Καρλ Λάμερς, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU-CSUκαι επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικής επιτροπής, διατυπώνοντας μια σειρά «σκέψεών» του, επιβεβαίωσε όλα τα προηγούμενα.

Κατά την άποψη του κ. Λάμερς, μελλοντικά η Ελλάδα τοποθετείται εκτός του πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο μιας νέας Ένωσης, που θα βρίσκεται υπό την ΕΕ και θα περιλαμβάνει όλες τις χώρες των Βαλκανίων και μελλοντικά την Ουκρανία.

Στην αυτή συνέντευξη ο κ. Λαμέρς εκφράζει και άλλες «ενδιαφέρουσες απόψεις», όπως της αλλαγής την συνόρων της περιοχής, με κριτήριο την ύπαρξη αντιδρώντων εθνικών μειονοτήτων.

Αυτή τελευταία «ιδέα» του κ. Λαμέρς θα πρέπει να συνδυαστεί με μιαν άλλη πληροφορία, που είχαμε επισημάνει σε σημείωμά μας στη «Βραδυνή της Κυριακής» στις 13 Μαΐου 2001 και είχε ως πηγή του δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» το 1992.(εικόνα 2) Στο σημείωμα αυτό αναφερόταν ακριβώς: «…Η περίφημη συμφωνία για τη μείωση των συμβατικών δυνάμεων στην Ευρώπη αναμένεται να επικυρωθεί αμέσως μετά τις γιορτές. Να η ευκαιρία να κάνουν αυτοκριτική οι εκπρόσωποι όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, αλλά πρωτίστως ο πρωθυπουργός. Γιατί; Διότι έβαλε την υπογραφή του στο κείμενο της ΔΑΣΕ, που καθορίζει την αρχή του αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων, υποκαθιστώντας, όπως δήλωσε ο κ. Μπέϊκερ (υπουργός εξωτερικών τότε των ΗΠΑ), τη σύμβαση της Λωζάννης, που θέλει τη μειονότητα στη Θράκη μόνο θρησκευτική».

aEthnos
Εικόνα 2

Μετά όλα τα προηγούμενα οδηγούμαστε στα επόμενα συμπεράσματα. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία φοβούμενες ένα νέο Γερμανικό Ράιχ πρότειναν:

 1. H Ρωσία, την διαίρεση της Ευρώπης σε επί μέρους ενότητες ώστε να ελέγχεται ο γερμανικός μεγαλοϊδεατισμός. Για λόγους εθνικού της συμφέροντος η Μόσχα θα ήθελε την Ελλάδα την Πορτογαλία και την Ιρλανδία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 2. Οι ΗΠΑ, όπως είδαμε στα προηγούμενα, πρότειναν την ενοποίηση όλων των Ευρωπαϊκών κρατών σε μία ενότητα, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό ελέγχεται ακόμα καλύτερα η επεκτατική διάθεση γερμανικών κύκλων και οι κίνδυνοι που προκύπτουν για τον κόσμο. Βέβαια και η πρόταση αυτή υπέκρυπτε Αμερικανικά συμφέροντα.

Όπως γνωρίζουμε σήμερα η Αμερικανική Πρόταση έγινε τελικά αποδεκτή από τη Μόσχα και αποτελεί , εμφανώς τουλάχιστον, την συμφωνία μεταξύ των υπερδυνάμεων.

Αυτό όμως που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι οι προτάσεις διαφόρων Γερμανικών κύκλων περί δημιουργίας ενός Euro δύο ή τριών ταχυτήτων δεν αποτελεί παρά μια μασκαρεμένη διαίρεση της Ευρώπης σε ενότητες όπως θα ήθελε, σύμφωνα με την έκθεση Φιλίπ Πέτερσον, η Μόσχα. Ομοίως η προσπάθεια γερμανικών κύκλων, αποβολής της Ελλάδας από τη ζώνη του Euro, και εισαγωγή ενός νέου νομίσματος, ταυτίζεται με την ρωσική πρόταση.

Η επόμενη Εθνική απειλή

Επειδή η περίοδος είναι κρίσιμη για το Εθνικό μας μέλλον, οι μεγάλες αναλύσεις σε σχέση με τα μεγάλα ανοικτά Εθνικά μας θέματα μπορεί να είναι επικίνδυνες . Για το λόγο αυτό θα παραθέσουμε μόνο ένα άρθρο μας το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή» στις 12 Ιουνίου 2011.

Το πρόβλημα του Αιγαίου

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τότε που ο Τούρκος πρωθυπουργός ανήγγειλε διθυραμβικά ένα μεγαλόπνοο σχέδιο διάνοιξης ενός τεράστιου διαύλου ο οποίος θα παρακάμπτει τα Στενά και θα αποτελεί μια εναλλακτική λύση εξόδου από τη Μαύρη Θάλασσα. Η αναγγελία αυτή συνοδεύτηκε από ένα μπαράζ άρθρων που ήθελαν την Τουρκία, μέσω αυτού του διαύλου, να αναδεικνύεται σε τοπική μεγάλη δύναμη.

Βέβαια η απαισιόδοξη αυτή προοπτική, για τα Ελληνικά συμφέροντα, συνοδευόταν στην συνείδηση του μέσου Έλληνα Πολίτη, από απόψεις περί μιας συνολικής ηττοπαθούς εξωτερικής πολιτικής των ελληνικών ηγεσιών. Ως παράδειγμα αυτής της «κακής» και «ηττοπαθούς» πολιτικής, η ελληνική αρθογραφία αναφέρει την αδυναμία μονομερούς εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου, του καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και την μη δυναμική στρατιωτική αντίδραση στις τουρκικές προκλήσεις. Είναι όμως αλήθεια όλα τα προηγούμενα;

Επειδή το μεγάλο ζητούμενο, αυτή την περίοδο, είναι η σύμπνοια και όχι ο διχασμός, η κρίση μας σε τόσο σημαντικά Εθνικά θέματα δεν πρέπει να είναι επιπόλαια αλλά πρέπει να στηρίζεται στην βαθειά γνώση κάποιων γεγονότων που κανένας δεν ενημέρωσε τους πολίτες γι’ αυτά.

Ας υπενθυμίσουμε όμως κάποια θέματα που αφορούν το Αιγαίο και τα προβλήματα του που ίσως δεν μας αρέσουν καθόλου, αλλά αποτελούν μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε ότι αγνοούμε.

 1. Τα όποια άλυτα προβλήματα στην περιοχή του Αιγαίου (υδρογονάνθρακες, ΑΟΖ κλπ) πάνε «πακέτο» με τα καυτά προβλήματα που αφορούν το καθεστώς των Στενών. Τα Στενά, αυτή η ενεργειακή, εμπορική και στρατηγικής σημασίας δίοδος για όλες τις μεγάλες δυνάμεις, αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα και οι οποιεσδήποτε διευθετήσεις στο Αιγαίο θα είναι «αποτέλεσμα» και θα «έπεται» χρονικά της «τελικής» διευθέτησης του καθεστώτος τους.
 2. Άσχετα με την ύπαρξη διεθνών κανόνων δικαίου, τα ισχυρά κράτη έχουν πάντα την παρασκηνιακή δυνατότητα, μέσω εκβιαστικών εθνικών διλλημάτων, να δρουν όπως επιτάσσουν τα συμφέροντα τους.
 3. Η ισχύς της συμφωνίας της «Γιάλτας» που χώριζε τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής των υπερδυνάμεων, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έληξε τον Δεκέμβριο του 1989. Τότε στα ανοιχτά της Μάλτας πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής μεταξύ των τότε προέδρων των ΗΠΑ και της πρώην ΕΣΣΔ, Τζόρτζ Μπους και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ξαναμοιράστηκε ο κόσμος σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (Συμφωνία της Μάλτας). Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε αναφερόταν ότι οι δύο υπερδυνάμεις θα εργαστούν για την επίτευξη μιας “ειρηνικής, δημοκρατικής αλλαγής” στην ανατολική Ευρώπης

Μετά τα προηγούμενα, ας δούμε μερικά ουσιαστικά θέματα που αφορούν το καθεστώς των Στενών.

Stena

Η Θαλάσσια δίοδος που περιλαμβάνει τα Στενά, την Σαμοθράκη, τη Λήμνο την Ίμβρο την Τένεδο και τις Λαγούσες Νήσους με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης ουδετεροποιείτο, επιτρέποντας έτσι στη Σοβιετική τότε Ένωση να βγαίνει ελεύθερα προς τις «θερμές» θάλασσες χωρίς το φόβο ενός στρατιωτικού μπλοκαρίσματος.

Το καθεστώς αυτό ανατράπηκε με τη συνθήκη του Μοντρέ (20 Ιουλίου 1936), η οποία επέτρεπε την επαναστρατικοποίηση όλων των προηγούμενων περιοχών, εγκλωβίζοντας εκ νέου την Σοβιετική τότε Ένωση στη Μαύρη Θάλασσα.

Η διάρκεια ισχύος της συνθήκης του Μοντρέ ήταν 20ετής (έληξε τον Ιούλιο του 1956) και σήμερα διατηρείται σε ισχύ με βάση τον άρθρο 28 που προβλέπει: «…εάν 2 χρόνια μετά την πάροδο της προαναφερθείσης περιόδου (των 20 ετών), καμιά από τις συμβαλλόμενες δυνάμεις δεν καταθέσει μια προειδοποίηση καταγγελίας της σύμβασης στη γαλλική κυβέρνηση, η παρούσα σύμβαση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να περάσουν 2 χρόνια μετά το στάλσιμο μιας προειδοποίησης καταγγελίας της σύμβασης από κάποιο από τις συμβαλλόμενες δυνάμεις (Αγγλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γιουγκοσλαβία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρουμανία, Σοβιετική Ένωση, Ελλάδα, Τουρκία). Εάν η παρούσα καταγγελθεί σύμφωνα με τις διευθετήσεις του άρθρου αυτού, οι συμβαλλόμενες δυνάμεις υποχρεούνται να παραστούν σε μια νέα σύνοδο με σκοπό να συμφωνήσουν τους όρους μιας νέας συμφωνίας».

Μετά όλα τα προηγούμενα μπορούμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις:

 1. Με βάση την συνθήκη του Μοντρέ η στρατικοποίηση από την Τουρκία των Στενών δεν αποτελεί κυριαρχικό της δικαίωμα, αλλά ανάθεση στρατιωτικής φύλαξης όσο είναι σε ισχύ η συνθήκη.
 2. Η αναθεώρηση της συνθήκης του Μοντρέ, με πιθανή αποστρατικοποίηση των Στενών, βασική στρατηγική επιδίωξη της Ρωσίας, δεν είναι δυνατόν να μην απασχόλησε ή να μην περιέχεται στη συμφωνία της Μάλτας
 3. Η Αποστρατικοποίηση των Στενών δεν πρόκειται να γίνει στα πλαίσια του άρθρου 28 της συνθήκης του Μοντρέ, αλλά με άλλες «μεθόδους» εφόσον στα συμβαλλόμενα κράτη δεν περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Παράλληλα η σύνθεση της ομάδας των συμβαλλομένων κρατών δεν εγγυάται ότι η σύνοδος του άρθρου 28 θα καταλήξει στα προσυμφωνηθέντα αποτελέσματα.
 4. Μία αποστρατικοποίηση των Στενών στερεί την Τουρκία από το μεγαλύτερο «ατού» της στο παιχνίδι κυριαρχίας της στην περιοχή και τον βασικό μοχλό πίεσής της απέναντι στους ενδιαφερόμενους «ισχυρούς» παίκτες που καθορίζουν το παιχνίδι της περιοχής.. Παράλληλα αποκόπτει στρατιωτικά την Τουρκία από την Ανατολική Θράκη καθιστώντας την αποκλειστικά Ασιατική χώρα, με ότι άλλο αυτό σημαίνει.

Η γνώση όλων των προηγουμένων θέτει όμως κάποια ερωτήματα και λύνει κάποιες απορίες. Η προαναγγελία ανοίγματος ενός διαύλου από την Τουρκία που θα παρακάμπτει τα Στενά, καθορίζει την ισχύ της ως κράτος ή τον φόβο της ότι η ώρα της αποστρατικοποίησης των Στενών είναι κοντά; Ένα δεύτερο ερώτημα είναι: “Είναι δυνατόν αφού δεν έχει διευθετηθεί το τελικό καθεστώς των Στενών να επιβληθεί μονομερώς από την Ελλάδα μια λύση για τα προβλήματα του Αιγαίου»;

Όλα τα προηγούμενα, καθώς και οι δραματικές ανακατατάξεις, στα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική (Αραβική άνοιξη) μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο επαναχάραξης των ζωνών επιρροής σε ολόκληρη την περιοχή. Την κρίσιμη αυτή περίοδο δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τότε οι μεγάλες δυνάμεις μας παρέσυραν σε έναν εμφύλιο σπαραγμό στερώντας μας το δικαίωμα να συμμετάσχουμε στο παιχνίδι της χάραξης των νέων συνόρων της περιοχής. Θα επαναλάβουμε το μεγάλο λάθος μας και σήμερα;

Μην ξεχνάμε ότι ο θεϊκά ηρωικός, αλλά θερμοκέφαλος Αχιλλέας, ούτε την Τροία εκπόρθησε, ούτε γύρισε ζωντανός στην πατρίδα του. Αντίθετα ο υπομονετικός καςι πολυμήχανος Οδυσσέας, και την Τροία εκπόρθησε και επέστρεψε στην πατρίδα του, ασχέτως των δεινών του, βασιλεύοντας μέχρι το τέλος της ζωής του

Oπως γίνεται φανερό, το παιχνίδι αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, αλλά κρύβει κέρδη και ευκαιρίες για την Eλλάδα, αν επί τέλους η Eλληνική διπλωματία δράσει έξυπνα, και συγχρόνως οι πολίτες και οι πολιτικοί της Xώρας μας ενδιαφερθούν περισσότερο για αυτήν, και όχι για το κομματικό ή προσωπικό τους κέρδος και τις αστείες φιλοδοξίες τους.

Το μέλλον είναι ήδη παρόν

Όπως ίσως πολλοί θα έχουμε αντιληφθεί, η εφαρμογή της συμφωνίας της Μάλτας και η προσπάθεια επιβολή μιας νέας διαίρεσης του Κόσμου σε σφαίρες επιρροής των υπερδυνάμεων έχει οδηγήσει σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο πόλεμος αυτός υπήρξε και συνεχίζει να είναι αιματηρότατος σε πολλές περιοχές του Κόσμου (βλέπε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αραβική άνοιξη, Κουρδικές και Τουρκικές περιοχές, Συρία κλπ).

Σε άλλες περιοχές ο πόλεμος παραμένει οικονομικός (προς το παρόν) , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο κοντινό μέλλον δεν θα γίνει (αν απαιτηθεί) αιματηρός.

Η ανατροπή της παλαιάς χάραξης σφαιρών επιρροής και η χάραξη νέων, μάλλον απαιτεί συνοριακές ανακατατάξεις και επαναπροσδιορισμό κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών και διακρατικών δεδομένων και κεκτημένων.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία , εφόσον μας είχε ενημερώσει για τα επερχόμενα γεγονότα η καλά πληροφορημένη κ. Μπενάκη ως πρόεδρος της Βουλής, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του κ. Παπούλια ότι εξελέγη για δεύτερη φορά ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (https://www.youtube.com/watch?v=AMwpBzdzo_M)

Τα σύννεφα στον Εθνικό ορίζοντα βαραίνουν και μόνο η Εθνική ομοψυχία και σύμπραξη μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα γεγονότα που έρχονται όλο και πιο κοντά μας..

Προς το παρόν και στο άμεσο μέλλον έχουμε να αντιμετωπίσουμε , ως πρόκριμα και προετοιμασία για όσα έρχονται, το σοκ των ραγδαίων οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών που βιώνουμε

Το σοκ όμως αυτό θα σημάνει ίσως το τέλος εκείνων των Εθνών και των Κοινωνιών, οι οποίες μη κατανοώντας τα πραγματικά αίτια της κρίσης, θα πολυδιασπαστούν σε ομάδες διαμαρτυρίας, αμφισβήτησης, ή ακόμα διεκδίκησης και υπεράσπισης ενός καταναλωτικού και αγοραίου τρόπου ζωής, που είναι δεδομένο ότι θα χαθεί μαζί με το επερχόμενο τέλος της κοινωνίας που τον δημιούργησε.

Επειδή, όμως, η κοινωνική πολυδιάσπαση και οι έντονες κοινωνικές αντιδράσεις είναι αναμενόμενο επακόλουθο του ραγδαίου παγκόσμιου κοινωνικού μετασχηματισμού, οι ευθύνες των ηγεσιών είναι τεράστιες. Η κρίση θα πάρει, εν καιρώ, εκρηκτικά έως βίαια χαρακτηριστικά, αν δεν αντιμετωπιστεί από την αρχή με πνεύμα κοινωνικής συναίνεσης και δικαιοσύνης.

Η ιστορία διδάσκει, ότι, αν κατά τη διάρκεια των μεγάλων κοινωνικών μεταλλαγών, οι προνομιούχες οικονομικά και κοινωνικά τάξεις δεν επωμισθούν έγκαιρα και δίκαια το μερίδιο του κόστους που τους αναλογεί, σύντομα θα πληρώσουν ολόκληρο το κόστος κάτω από εξαιρετικά δυσάρεστες συνθήκες.

Άρθρο του Δρ Μάνου Δανέζη, Επίκουρου Καθηγητή Αστροφυσικής ΕΚΠΑ
Πηγή: www.manosdanezis.gr

Μπέρτολτ Μπρέχτ: Άλλαξε τον κόσμο, το’ χει ανάγκη!

marc-fighting

Mε ποιον δε θα καθόταν ο Δίκαιος

αν ήτανε να βοηθήσει έτσι το Δίκιο;

Ποιο γιατρικό θα ‘ταν πολύ πικρό

για τον ετοιμοθάνατο;

Tι βρωμιά δε θα ‘κανες

τη βρωμιά για να τσακίσεις;

Aν επιτέλους μπορούσες τον κόσμο ν’ αλλάξεις, δεν θα

καταδεχόσουν να το κάνεις;

Ποιος είσαι;

Bυθίσου στο βούρκο

αγκάλιασε το φονιά, όμως

άλλαξε τον κόσμο: το ‘χει ανάγκη.

(Στο τέλος του έργου, ο Xορός συμπληρώνει:)

Χρειάζονται πολλά, τον κόσμο για ν’ αλλάξεις:
Οργή κι επιμονή. Γνώση κι αγανάχτηση.
Γρήγορη απόφαση, στόχαση βαθιά.
Ψυχρή υπομονή, κι ατέλειωτη καρτερία.
Κατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου.
Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς
την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε.

(Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης / Από το θεατρικό έργο «H απόφαση» – Die Massnahme -, 1930)
Πηγή: Αντικλείδι

Μπέρτολτ Μπρεχτ: Κουράστηκες.

tiredman

Ακούμε: δε θέλεις πια να δουλέψεις μαζί μας.

Γονάτισες, δε μπορείς άλλο να τρέχεις.

Κουράστηκες, δε μπορείς πια να μαθαίνεις καινούργια.

Ξόφλησες: Κανείς δε μπορεί να σου ζητήσει να κάνεις πια τίποτα.

Μάθε λοιπόν: εμείς το ζητάμε.

Σαν κουραστείς κι αποκοιμηθείς κανείς δε θα σε ξυπνήσει πια να πει:

σήκω το φαΐ είναι έτοιμο.

Γιατί να υπάρχει έτοιμο φαΐ;

Σαν δεν μπορείς άλλο να τρέχεις, θα μείνεις ξαπλωμένος.

Κανείς δε θα σε ψάξει για να πει: “έγινε επανάσταση, τα εργοστάσια σε περιμένουν”.

Γιατί να ’χει γίνει επανάσταση;

Όταν πεθάνεις θα σε θάψουν, είτε φταις που πέθανες, είτε όχι.

Λες: πολύν καιρό αγωνίστηκες. δε μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς.

Άκου λοιπόν: είτε φταις, είτε όχι σαν δεν μπορείς άλλο να παλέψεις θα πεθάνεις.

Λες: πολύν καιρό ήλπιζες, δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Ήλπιζες τι;

Πώς ο αγώνας θαν’ εύκολος;

Δεν ειν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.

Είναι τέτοια που: αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο δεν έχουμε ελπίδα.

Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει θα χαθούμε.

Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.

Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του, οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση.

Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.

Πηγή: Αντικλείδι από whichsideareyouone

91 + 45: Όλα τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 1981 έως σήμερα.

skandala-pasok-nd

Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ

 1. Υπερχρέωση της χώρας και διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%, υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού και χωρίς κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ.
 1. Δάνεια, υπανάπτυξη, πληθωρισμός, την περίοδο 81-89: κατά την είσοδο της χώρας… στην ΕΟΚ, το 1981, ήταν η πρώτη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη με ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών! Παρά την εισροή των μεγαλύτερων οικονομικών πακέτων από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και παρά τη θετική διεθνή συγκυρία(κυρίως της μείωση της τιμής του πετρελαίου):
 • το ΑΕΠ κινήθηκε σε ρυθμούς αισθητά μικρότερους απ’ αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (μέσος όρος για την Ελλάδα 1,7%, για δε την ΕΟΚ 2,7%) …. για πρώτη φορά από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 • οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. από 30% το 1980 ανήλθαν στο 50% το 1990, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διεύρυνσης του Δημοσίου τομέα.
 • ο πληθωρισμός υπερτετραπλασιάστηκε απ’ αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (πληθωρισμός για την Ελλάδα 18,2%, για δε την ΕΟΚ 4,5%).
 • τα δάνεια της δεκαετίας του 80 δεν είχαν ξαναγίνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους.
 • το εθνικό μας νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 30% σε 2 διαδοχικές υποτιμήσεις της τάξεως του 15% εκάστη, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στο εθνικό εισόδημα και στην Ελληνική οικονομία! Κατά την πρώτη πασοκική περίοδο εφαρμόστηκε μια τριτοκοσμική πολιτική, η οποία στήριζε την εγχώρια κατανάλωση στο δανεισμό και διόγκωνε το κράτος με τους άπλετα παρεχόμενους κοινοτικούς πόρους.
 1. «Σκάνδαλο καλαμποκιού»: αφορά τη λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρεία και την εξαγωγή του στη συνέχεια σε χώρες της Ευρώπης ως ελληνικό. Τα κέρδη από την «κομπίνα» υπερέβησαν τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκαν μόνο 1 εκατομμύριο δρχ.!
 1. Σκάνδαλο 1,5 δις εις βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιρειών της με την αγορά πλοίων από δύο άγνωστες κυπριακές εταιρείες φαντάσματα, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.
 1. Το σκάνδαλο της αγροτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Πέραν των παρανομιών που αποκαλύφθηκαν και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, εξασφάλιζε, την δεύτερη τετραετία του Πασόκ, στα διευθυντικά της στελέχη, μισθούς από 25 έως 33 εκατομμύρια δρχ. μηνιαίως, με τη μέθοδο των προμηθειών….. ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αμείβονταν με μισθούς πείνας….
 1. Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κώστας Ζώρας διώχθηκε για πλαστογραφία με σκοπό την παράνομη παράταση δύο νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.
 1. «Υπόθεση Γιώργου Δρέγου» :ο πολυθεσίτης(ένας εκ των πολλών) δικηγόρος του Πασόκ. Ως νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων απαίτησε «λάδωμα» 15 εκατομμυρίων δραχμών από ιδιοκτήτη οικοπέδου για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του, στους σχεδιασμούς του Οργανισμού…..
 1. ΠΡΟΜΕΤ 1:«ο πικρός καφές»: ενώ η επίσημη τιμή του εισαγόμενου καφέ κατά τόνο ήταν 1500 δολάρια, η κρατική ΠΡΟΜΕΤ τον εισήγαγε λαθραία, υπερτιμολογώντας στα 2000 δολάρια τον τόνο.
 1. ΠΡΟΜΕΤ 2: «τα σάπια ξύλα». Η ΠΡΟΜΕΤ αγόρασε από φιλανδική εταιρεία εξαγωγών ξυλείας ποσότητες καυσόξυλων έναντι του εξωφρενικού τότε ποσού των 250 εκατομμυρίων δρχ., η οποία κρίθηκε ακατάλληλη από τους Έλληνες ξυλουργούς και τελικά σάπισε στο λιμάνι της Ελευσίνας
 1. Σκάνδαλο ΑΓΡΕΞ: σειρά από κομπίνες και υπεξαιρέσεις αποκαλύφθηκαν και στις «Αγροτικές Εξαγωγές» (ΑΓΡΕΞ)
 1. Αριστείδης Χρήστου. Ο χρυσοδάκτυλος της Εθνικής Τράπεζας που καταχράστηκε 147 εκατομμύρια δρχ. Στην υπόθεση εμπλέκονταν και η πρώην γραμματέας του Μένιου Κουτσόγιωργα.
 1. Αθανάσιος Πόπωτας:ο φιλόδοξος εκδότης φιλοπασοκικών εφημερίδων, εκ των οποίων όλες αποδείχτηκαν βραχύβιες, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κατάχρηση 57 εκατομ. δρχ. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Εξαφανίστηκε για να μην εκτίσει την ποινή του. Ο Πόπωτας εκφράζει μια ολόκληρη «ρομαντική» νοοτροπία «πανελλήνιου σοσιαλισμού» της πρώτης τετραετίας. Αυτής του μικρομεσαίου «σοσιαλιστή» που ήταν υποταγμένος πλήρως στον λαϊκισμό του προέδρου και έβλεπε διέξοδο οικονομικής ανέλιξης μέσω της κομματικής υποταγής. Αργότερα ήρθαν τα εκδοτικά θηρία που ήθελαν τους πολιτικούς υποταγμένους στα δικά τους συμφέροντα.
 1. Πυρκάλ 1: η Πυρκάλ πουλούσε στο Ιράκ 112$ την οβίδα και στον ελληνικό στρατό 201$ !
 1. Πυρκάλ 2: η αγορά του άχρηστου ναυπηγείου πλαστικών σκαφών στο Λαύριο έναντι του ποσού των 370 εκατομ. δρχ.!
 1. Μαυράκης 1: διοικητής της ΔΕΗ που απηλλάγη δια βουλευμάτων από δύο υποθέσεις που τον βάρυναν. έγραψε ιστορία με το δωράκι που «έδωσε στον εαυτό του», των 500 εκατομμυρίων δρχ.
 1. Μαυράκης 2: ο Μαυράκης βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα μετ η συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, προκαλώντας ζημιά 120 εκατομμυρίων δρχ. στη ΔΕΗ, σύμφωνα και με το απαλλακτικό βούλευμα που αφορούσε την υπόθεση. Κλασσική περίπτωση «απαλλακτικής ατιμωρησίας».
 1. ΚΥΔΕΠ: «το σκάνδαλο του σταριού». Ένα σκάνδαλο που ζημίωσε τους Έλληνες αγρότες με το ποσό των 910 εκατομμυρίων δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της ΚΥΔΕΠ με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι δύο αυτές εταιρείες εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.
 1. Μιχάλης Σταματελάτος. Ο υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Λαϊκής Ιονικής τράπεζας που υπεξαίρεσε 230 εκατομμύρια δρχ. Θεωρείται ότι τμήμα του ποσού δόθηκε για τις προεκλογικές ανάγκες υποψήφιων βουλευτών του Πασόκ.
 1. Σεφτελής. Διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ και μεγαλοστέλεχος του Πασόκ. Είχε κατηγορηθεί ότι ανεμίχθη σε πολλά σκάνδαλα και απάτες.
 1. Τόμπρας: παρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στα σκοτεινά υπόγεια του ΟΤΕ και της ΚΥΠ. Οι καταγραφές πωλούνταν στους «ενδιαφερόμενους» ή «στην Ομόνοια», με ό,τι αυτό συνεπάγεται ….. εξυπηρετήσεις, εκβιασμοί, πολιτική ανωμαλία κ.ά.
 1. «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»: πριν την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ αλλά και μετά η στρατηγική του Πασόκ κινούνταν σε έντονο αντιεοκικό λαϊκισμό! Ήταν η μαγκιά της «σοσιαλιστικής φυλής»! Κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή κοινότητα, το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την ψηφοφορία εκδηλώνοντας τη θορυβώδη αρνητική του στάση και κατά την προεκλογική περίοδο του 1981 κυρίαρχα συνθήματα ήταν «όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων», “Έξω από την ΕΟΚ”,” η Ελλάδα στους Έλληνες”, “ΕΟΚ, ο λάκκος των λεόντων” και «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών»! Χαρακτηριστική θεωρείται η φράση του Α. Παπανδρέου: «Δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης». Έτσι ενώ άλλες μεσογειακές χώρες που εντάχθηκαν την ίδια περίπου εποχή (Ισπανία, Πορτογαλία 1986) αξιοποίησαν στο έπακρο, την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά, η Ελλάδα έμεινε πίσω παρά τα θετικά οικονομικά δεδομένα της ένταξης. Ο δε Σημίτης υπέγραφε σε άρθρα του ότι η “ΕΟΚ θα οδηγήσει σε νέα δικτατορία”! Φυσικά σε όλα αυτά τα βροντερά συνθήματα, το Πασόκ υπαναχώρησε υπό το βάρος των πραγματικών πολιτικών συνθηκών, κάτι που έγινε και στη συνθηματολογία των «βάσεων του θανάτου»!
 1. Η «καμένη γη» γίνεται πραγματικότητα το καλοκαίρι του 1985: ο κ. Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος, διαπιστώνει ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών κλείνει με έλλειμμα 3,5 δισ.! «Χρεοκοπούμε, Πρόεδρε!», αναγγέλλει στον Α. Παπανδρέου, ο οποίος υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων να οδηγήσει τη χώρα σε «ακόμα καλύτερες μέρες», δηλαδή σκληρή λιτότητα, η οποία επονομάσθη από τον υπουργό οικονομίας Κώστα Σημίτη: “σταθεροποιητικό πρόγραμμα της οικονομίας”
 1. «Σκάνδαλο Κοσκωτά»: Το «σκάνδαλο Κοσκωτά» ήταν το σχέδιο για την οικονομική επικράτηση «νέων τζακιών» προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του Πασόκ. Ο πατερναλιστικός παρεμβατισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ο ιδιωτικός τομέας που δημιουργήθηκε πήρε υπό τον έλεγχό του όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, ανέλαβε δηλαδή τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού και σε δεύτερη φάση απαιτούσε όλα τα κονδύλια του κράτους, διαφημιστικά πακέτα και τα δημόσια έργα. «Εκβίαζε» δηλαδή και την κοινή γνώμη και τα κόμματα. Το Πασόκ βοήθησε στην επικράτηση μιας νέας οικονομικής υπερεξουσίας που ναι μεν κινείται πολιτικά στο χώρο του δήθεν σοσιαλισμού, μετατράπηκε όμως σε ελεγκτή της πολιτικής ζωής του τόπου. Η νέα μεγαλοαστική τάξη, έσπασε μεν τους δεσμούς της με τη «Δεξιά», αντί όμως να περάσει στον ανταγωνισμό, στην πραγματική ιδιωτική πρωτοβουλία και στην παραγωγή έγινε κρατικοδίαιτη και απόλυτα εξαρτώμενη από τα κρατικά ταμεία. Ο Κοσκωτάς «κάηκε». Έγινε όμως το όχημα για την πλήρη επικράτηση των «νέων τζακιών», που εμφανίστηκαν αρχικά ως δυνάμεις αντικοσκωτικής «κάθαρσης» ενώ στην πραγματικότητα το βασικό τους κόλπο ήταν να μετατραπούν σε πανίσχυρους «πολιτικούς παράγοντες» του τόπου. Και το πέτυχαν….. [το «σκάνδαλο Κοσκωτά» περιέχει ένα μεγάλο πακέτο παράπλευρων σκανδάλων, φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους].
 1. Σκάνδαλο ΕΒΟ(Ελληνική Βιομηχανία Όπλων):ο Στάθης Γιώτας υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, παραιτούμενος, υπέβαλλε δύο μηνυτήριες αναφορές που έστειλαν στον Κορυδαλλό τον πρώην πρόεδρο της ΕΒΟ, Σταμάτη Καμπάνη (εκλήθη από τον Α. Παπανδρέου να έλθει από τον Καναδά και να αναλάβει εν λευκώ την ΕΒΟ, όπως υποστήριζε ο ίδιος) και τους συγκατηγορούμενούς του, Δημήτρη Κυριακαράκο και Δημήτρη Χαλατσά, για πράξεις και παραλείψεις με τις οποίες ζημιώθηκε η ΕΒΟ. Στη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για μίζες δισεκατομμυρίων μέσω εταιρειών φαντασμάτων. Περιέργως εμπλέκεται και εδώ ο Μένιος Κουτσόγιωργας.
 1. ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ως απόρροια των «συνδικαλιστικών κεκτημένων»: ας δούμε το παράδειγμα της Αχαΐας. Ενώ ο νομός αποβιομηχανιζόταν ταχύτατα τα ποσοστά του κινήματος ανέβαιναν! Όταν π.χ., η PIRELLI αποφάσισε να απολύσει 200 από τους 1000 εργαζόμενους που απασχολούσε, επενέβησαν αποφασιστικά οι «εργατοπατέρες» του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και απαίτησαν την παραμονή όλων των εργατών στις θέσεις τους ή την απόλυση όλων. Φυσικά η Pirelli τους απέλυσε όλους και έφυγε από την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ εν συνεχεία ανέλαβε και διόρισε τους περισσότερους απολυμένους στο δημόσιο τομέα. Αντιλαμβανόμενοι όλα αυτά οι υπόλοιποι εργάτες προσπαθούσαν να κλείσουν και τα υπόλοιπα εργοστάσια με κίνητρο να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Τελικά το κόστος για τη χώρα ήταν τεράστιο αφού κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ερχόταν στην Ελλάδα. Όσο για τις δικλείδες ασφαλείας με τις οποίες ο Α.Π. «στρίμωξε» τους βιομηχάνους είδαμε πως οι τελευταίοι «έχασαν τον ύπνο τους»! Απλώς έκλειναν τα εργοστάσια τους και τα μετέφεραν σε άλλες χώρες, όπου ήταν εξασφαλισμένες οι επενδύσεις τους. Οι επενδύσεις μειώνονταν συνεχώς, οι επιχειρήσεις υπό το βάρος της φορολογικής αφαίμαξης και υπό την πίεση του «ανθρωποφάγου» ΣΔΟΕ (που έκαμε “επιστήμη” τα πρόστιμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο όνομα της φοροδιαφυγής!) μετακινήθηκαν σε άλλες χώρες των Βαλκανίων που έδιναν κίνητρα για επενδύσεις και το πρόβλημα της ανεργίας μειώνονταν με διορισμούς στο δημόσιο, όπου είχαν προτεραιότητα οι φίλοι , οι κολλητοί και οι κάτοχοι «πράσινης κάρτας». Το αποτέλεσμα ήταν η ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και άνω του 10%, μέσα σε κλίμα παγκόσμιας ανάπτυξης.
 1. Ιδεώδες του Έλληνα έγινε ο διορισμός στο δημόσιο. Η νοοτροπία αυτή καθεαυτή είναι ακόμα χειρότερη και από τους ίδιους τους διορισμούς. Οι Έλληνες αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και βλέποντας τα κεκτημένα και τα προνόμια του «δημόσιου υπάλληλου» είναι λογικό να επιλέγουν την ασφάλεια του δημοσίου, «μια θέση στον ήλιο» και μια «πράσινη κάρτα» στην τσέπη που «ξεκλειδώνει» τις πόρτες και ανοίγει τους δρόμους της διαπλοκής στη βάση της κοινωνίας. Οι συνεχείς αυξήσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων, διεύρυνε το χάσμα των αποδοχών μεταξύ Δημοσίου – Ιδιωτικού τομέα, εις βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων. Ενώ το 20% των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας υπάρχουν στελέχη του δημοσίου των οποίων οι ΜΗΝΙΑΙΕΣ αποδοχές αγγίζουν πολλά εκατομμύρια €. Η εργασία στον ιδιωτικό τομέα θεωρείται μαζοχισμός τη στιγμή που μπορείς να μπεις στο δημόσιο και «να κάθεσαι», αμειβόμενος πλουσιοπάροχα! Η εργασία στο δημόσιο υπερτιμήθηκε και εξιδανικεύθηκε ενώ στον ιδιωτικό τομέα οδηγήθηκαν «όσοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα»! Το Πασόκ στην κυβέρνηση έφερε τα δημοσιοϋπαλληλικά συνδικάτα στην εξουσία. Σε κανένα δυτικό κράτος, ο δημόσιος τομέας δεν υπερισχύει του ιδιωτικοϋπαλληλικού. Επί διακυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου απαγορευόταν στους εργοδότες ακόμα και να δίνουν μεγαλύτερο μισθό από τον προβλεπόμενο στους υπαλλήλους τους και όσοι εργοδότες παραβίαζαν αυτό τον νόμο οδηγούνταν στα δικαστήρια.
 1. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους κρατικοδίαιτους «βαρόνους» των κατεστημένων συμφερόντων(έξι οικογένειες). Οι «Πόπωτες» του «κινήματος» παρέδωσαν τη σκυτάλη σε πανίσχυρους εκδότες που εκβιάζουν κυβερνήσεις και χειραγωγούν την κοινή γνώμη με παραπληροφόρηση και σκανδαλοθηρία. Γίνεται πιο κατανοητός ο ρόλος τους αν αποκληθούν «νταβατζήδες» και δεν είναι άλλοι από τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ελληνικών ΜΜΕ.
 1. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνείς εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Ο Economist χαρακτήρισε την ελληνική δεκαετία του 80 χαρακτηρίστηκε ως «την χαμένη δεκαετία» η οποία χαρακτήρισε παράδειγμα προς αποφυγήν για όλα τα νέα υπο-ένταξη κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής κοινότητας. Μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα. Στα πρώτα 4 χρόνια του Γ’ ΚΠΣ η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί. Και όμως η απορροφητικότητα των πόρων σύμφωνα με τα ευρωστατιστικά στοιχεία ήταν 21,5%. Ξέρετε ότι στους πρώτους 20 μήνες διακυβερνήσεως της Ν.Δ.(ΜΑΡ2004-ΝΟΕ2005) η απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων έφτασε στο 41,6% και εν συνεχεία τον Δεκέμβριο του 2006 στο 58%;
 1. Πασόκ και ελεύθερη ραδιοφωνία. Στην οκταετία 1981-1989 ασκήθηκαν οι μεγαλύτερες διώξεις κατά της «ελεύθερης ραδιοφωνίας», και το “δημοκρατικό κράτος” δεν έκανε άλλη δουλειά από το να ασχολείται με τα ραδιογωνιόμετρα και τις διώξεις των ραδιοερασιτεχνών, ώστε να στέλνουν στα δικαστήρια οι “ειδικές δυνάμεις” της ΕΛ.ΑΣ. πιτσιρικάδες με σταθμούς των 5 Watt… Έτσι, για να μην βγαίνουν σήμερα και μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε την ελεύθερη ραδιοφωνία και Τηλεόραση το 1989… Όταν θα έπρεπε να είχε απελευθερώσει τα ερτζιανά από το 1981… Ο αείμνηστος Δημήτρης Μαρούδας (υφυπουργός Τύπου του ΠΑΣΟΚ) απειλούσε ότι «θα καταρρίψει τον δορυφόρο» που θα τολμούσε να εκπέμψει ελληνικό πρόγραμμα. [ 16/02/84: Ο «ραδιοπειρατής» Γιάννης Οικονομίδης, που ήταν τυφλός, καταδικάστηκε σε 25 μέρες φυλάκιση από το Β’ Τριμελές Εφετείο. Ο Γιάννης Οικονομίδης είπε στο δικαστήριο: «Δεν έκανα διαφημίσεις και δεν εμπόδιζα τις επικοινωνίες, έδινα διέξοδο στην επιθυμία μου να γνωρίζω πολλούς φίλους. Παρέες δεν έχω, δεν βλέπω και δεν απολαμβάνω τίποτα. Με το σταθμό έβλεπα τον κόσμο».]
 1. “Κουτσονόμος” : συγκαλύψεις μεγαλοαπατεώνων με ΝΟΜΟ – Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο περίφημος “κουτσονόμος” που, για όσους θυμούνται, είχε ΠΟΥΛΗΣΕΙ ο Μένιος Κουτσόγιωργας στον Κοσκωτά έναντι δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Την περίοδο του «Σκανδάλου Κοσκωτά» (αρχές Αυγούστου 1988), ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Δικαιοσύνης μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας δημοσίευσε ένα νόμο που απαγόρευε το άνοιγμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον “Κουτσονόμο”, ο οποίος ολοφάνερα συγκάλυπτε απατεώνες με σκοπό να καθυστερήσει ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων του μεγαλοαπατεώνα και τότε μεγαλομετόχου της “Τράπεζας Κρήτης”.
 1. Η αγορά των προβληματικών αεροσκαφών MIRAGE. Το αλησμόνητο σκάνδαλο, στο οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε υπεύθυνο για την αγορά των αεροσκαφών τον κ. Λούβαρη, τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Λούβαρης εμφανίστηκε και ως διερμηνέας στις συμφωνίες για την περίφημη «αγορά του αιώνα» μάλλον για να μπορεί έτσι να συμμετέχει στις μίζες που δόθηκαν για την αγορά σε διπλάσιες τιμές από τις τρέχουσες των Μιράζ και των Μάτζικ.
 1. Η εμπλοκή του στελέχους του Πασόκ Χρήστου Παπαδόπουλου στην «Εταιρεία Δολοφόνων». Μάλιστα ο Χρήστος Παπαδόπουλος διετέλεσε ιθύνων νους και πρόεδρος της εταιρείας και παράλληλα ΔΗΜΑΡΧΟΣ της Νέας Χαλκηδόνας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη με ποσοστό που υπερέβαινε το 60%!
 1. Η σημαία στα ελληνικά εμπορικά πλοία: με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση της χώρας το 1981, η πλειοψηφία των Ελλήνων πλοιοκτητών, φοβούμενη τον «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό» και τα «πενταετή προγράμματα» του Παπανδρέου, άλλαξε σημαία (από Ελληνική) στα πλοία της και η Ελλάδα έχασε την πρώτη θέση ναυτικού στόλου στην Ευρώπη που κατείχε ως τότε. Σήμερα είναι και πάλι πρώτη!
 1. “Η διατήρηση των αμοιβών σε χαμηλό επίπεδο αποτέλεσε κύριο εργαλείο διατήρησης του χαμηλού εργασιακού κόστους. Ενδεικτικά την περίοδο 1981-2004 το μοναδιαίο κόστος εργασίας (σε πραγματικούς όρους) μειώθηκε κατά 30% και οι πραγματικοί μισθοί στο σύνολο της οικονομίας κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα το 1998 με εκείνα του 1982, ενώ η εν συνεχεία αύξησή τους ήταν κατά πολύ κάτω από την άνοδο της παραγωγικότητας” : «Κακοπληρωμένη και απορυθμισμένη εργασία» του Αλέκου Καλύβη, στον “κόσμο του Επενδυτή”, 7-8 Μαΐου 2005, Τεύχος ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Σελίδα 2
 1. Οι αποτυχημένες προσπάθειες για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Έμειναν προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Στην πραγματικότητα το «μεγάλο κράτος» και οι χιλιάδες διορισμένοι και βολεμένοι, επαύξαναν πάντα τον κρατισμό, τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.
 1. Η επιλογή αναλογικών εκλογικών συστημάτων ως συνειδητή επιλογή πρόκλησης ακυβερνησίας όποτε το Πασόκ θα έχανε τις εκλογές: Το Πασόκ όποτε επρόκειτο να χάσει τις εκλογές κατέφευγε σε εκλογικά συστήματα δήθεν αναλογικής για τη δημιουργία πολιτικής αστάθειας ώστε να επιστρέψει γρήγορα στην εξουσία με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης και της σκανδαλοθηρίας που εφαρμόζουν, όποτε το Πασόκ βρίσκεται αντιπολίτευση. Αποτέλεσμα η Ν.Δ. να κυβερνά με 150+1 βουλευτές ενώ η Ν.Δ. εξασφάλιζε πάντα πλειοψηφική κυβέρνηση στο Πασόκ.
 1. Το συνταγματικό πραξικόπημα των μπλε και λευκών ψηφοδελτίων, ώστε να εξασφαλιστεί η εκλογή Σαρτζετάκη στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η απόλυτη παραβίαση της μυστικότητας των ψηφοφοριών στη Βουλή και το άκρον άωτον της χειραγώγησης των βουλευτών ενός κόμματος.
 1. Πόλωση, παραπληροφόρηση, προβοκάτσιες του τύπου: «ο Μητσοτάκης είναι συνεργάτης των Ναζί» : Μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989, αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους πράκτορες της Στάζι ότι τα υποτιθέμενα στοιχεία είχαν κατασκευαστεί «κατά παραγγελίαν» από την ανατολικογερμανική μυστική υπηρεσία με στόχο τη σπίλωση του τότε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και την ήττα του στις επερχόμενες εκλογές. Τελικά τον Ιούνιο του 1985, η Νέα Δημοκρατία έχασε με 40,84% έναντι 45,85% του ΠΑΣΟΚ. Αργότερα ο Κουρής ζήτησε συγνώμη για τη δημοσίευση των κατασκευασμένων φωτογραφιών από την εφημερίδα του.
 1. Έγκλημα χρηματιστηρίου (Tο X.A. μητέρα των σκανδάλων): άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη. Το χρηματιστήριο έγινε μέχρι και «κόμμα» στις εκλογές του 2.000 ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ως δείγμα επιβεβαίωσης της “Ισχυρής Ελλάδας” και της “Ισχυρής οικονομίας” των κυβερνήσεων Σημίτη. Διαφημιστικά σποτ προκαλούσαν τους Έλληνες να επενδύσουν τα χρήματά τους στα σίγουρα κέρδη των εισηγμένων και τα παπαγαλάκια των μέσων παραπληροφόρησης, στην ίδια γραμμή ανταγωνίζονταν στην πλέον προσοδοφόρα limit up επένδυση(οι ίδιοι που σήμερα επιδίδονται σε ηθικολογίες και σκανδαλοθηρικούς συμψηφισμούς ….. 100.000€ του Παυλίδη συμψηφίζονται με τα 100 εκατομμύρια της Siemens). Aς πρόσεχαν…
 1. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ(Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.
 1. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με την Eurostat, και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.. παρ’ όλ’ αυτά ο Κώστας Σημίτης δήλωνε κατά την συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2003:Οι Έλληνες σήμερα ευημερούν. Τρανή απόδειξη ο τεράστιος αριθμός συνδρομητών της κινητής τηλεφωνίας”! Το 2002 είχαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ρεκόρ ανεργίας 11,9%! και το 2003 έκλεισαν 143.323 επιχειρήσεις εν Ελλάδι! Όσο για την κοινωνική πολιτική που ασκούσε το Πασόκ στηρίζονταν σε δανεικά και ανεξέλεγκτο δημόσιο χρέος.
 1. Η αξέχαστη νύχτα των Ιμίων και το «ευ χαριστώ τους Αμερικάνους». 31η Ιανουαρίου 1996:Τούρκοι δημοσιογράφοι αποβιβάζονται τις βραχονησίδες Ίμια και υψώνουν την τουρκική σημαία. Ενώ ελληνικό ελικόπτερο συντρίβεται μαζί με τρεις Έλληνες αξιωματικούς και το ηθικό του στρατεύματος από τα πυρά Τούρκων κομάντος που βρίσκονται κοντά – ή πάνω – στην βραχονησίδα, η κυβέρνηση του κ. Σημίτη αποσύρει τον Ελληνικό Στόλο από το Αιγαίο, υποστέλλει την Ελληνική Σημαία από το νησί, και ευχαριστεί δημοσίως τον πρόεδρο Κλίντον. Από εκείνη την ημέρα η Ελλάς βρίσκεται σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και το Αιγαίο σε όλο του το πλάτος – σχεδόν μέχρι την Εύβοια – μια απέραντη γκρίζα ζώνη.
 1. Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρούνται με το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα του προέδρου Γιώργου, ακόμα και στο πεδίο της διπλωματίας για το οποίο επαίρεται.
 1. Η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί. Η τουρκική κυβέρνηση απειλεί την Κύπρο να μην εγκαταστήσει τους ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 στη Λευκωσία. Ο κ. Σημίτης αναγκάζει τον πρόεδρο της Κύπρου, κ. Κληρίδη, να υποκύψει στις τουρκικές απειλές. Οι πύραυλοι αντί να ενισχύσουν την άμυνα του Κυπριακού Ελληνισμού, οδηγούνται προς αποθήκευση στην 115 Π.Μ. στην Κρήτη.
 1. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.
 1. Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής(βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας με απρόβλεπτες συνέπειες για χώρες στα σύνορά μας.
 1. Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις € από Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.
 1. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του Πασόκ).
 1. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς): πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές, 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.
 1. Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους. Μόνο για τα Ολυμπιακά έργα του ΓΕΣ διαβιβάστηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς πενήντα δικογραφίες για περεταίρω ποινική αξιολόγηση!
 1. Οι κακοτεχνίες σε όλα σχεδόν τα δημόσια έργα. Κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες μέχρι ετοιμόρροπες γέφυρες που φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων ‘πράσινων κατασκευαστών’ , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία.
 1. Εθνικό Κτηματολόγιο: «εξαφανίστηκαν» αμέτρητα δις υπό τις οδηγίες του Λαλιώτη με αποτέλεσμα να πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου. Η Ελλάδα παρέμεινε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ολοκληρώσει το έργο παρά τα πακέτα που έχουν δοθεί για την πραγματοποίησή του.
 1. «Δημιουργική Λογιστική»: η κυβέρνηση Σημίτη δημιούργησε μια μακρά περίοδο ψευδούς ευφορίας στην οικονομία. Υπό την πίεση της Eurostat, το 2002, αποδέχτηκε επισήμως τα βάρη της «δημιουργικής λογιστικής» και προχώρησε σε αναθεώρηση των λογαριασμών του κράτους, ομολογώντας εμπράκτως ότι η χώρα παραμένει υπερχρεωμένη. Έπειτα από μακρές διαβουλεύσεις με τους εμπειρογνώμονες της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η κυβέρνηση Σημίτη, προχώρησε σε αναθεώρηση των λογαριασμών του κράτους από το 1998, αποδεχόμενη συγκεκαλυμμένα ελλείμματα και κατ’ επέκτασιν υψηλότερο δημόσιο χρέος. Από την αποδεχθείσα αναθεώρηση μετεβλήθη σημαντικά η βάση των απολογισμών προηγούμενων ετών, τα πλεονάσματα έγιναν ελλείμματα, με αποτέλεσμα οι προϋπολογισμοί από το 2000 και μετά να καταστούν εκ νέου ελλειμματικοί. Το σημαντικότερο είναι ότι η απόκλιση του πραγματικού δημόσιου χρέους από το εικονικό έφθασε το 2001 τις 7,3 ποσοστιαίες μονάδες, από 100% σε 107,3% του AEΠ. Ουσιαστικά πρόκειται για αποδοχή πρόσθετου χρέους, ύψους 3,5 τρις δρχ., η οποία καταδεικνύει το μέγεθος της αλλοίωσης των δημοσιονομικών συνθηκών κατά την κρίσιμη για την ένταξη της χώρας στην ONE αλλά και για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις περίοδο μεταξύ 1998 και 2000.Kατέρρευσε η δημιουργική λογιστική , Ευημερία στηριγμένη στα χρέη , Tρύπα 10,5 δισ. ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου , Επιχείρηση εξαφάνισης χρέους 1,5 δισ. ευρώ για λίγες ημέρες , H Eurostat διαγράφει τα κέρδη από τη μετατροπή δραχμών σε ευρώ , Kαίριο πλήγμα στη αξιοπιστία της οικονομίας οι αλχημείες που αποκάλυψε η Eurostat , Έλλειμμα ρεκόρ το 2003 στο ταμείο του Δημοσίου , Η πολιτική απάτη της τιτλοποίησης , Χολή «Νιούσγουικ» για «ενσωμάτωση Ελλάδας στην Ε.Ε.»
 1. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.
 1. Εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.
 1. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000. Ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα (Φλώρινα,Πέλλα,Κιλκίς κ.α.) το ποσοστό των Αλβανών οι οποίοι ελληνοποιήθηκαν ήταν διψήφιο όσον αφορά το εκλογικό σώμα, δηλαδή ξεπέρασε το 10%. Το κίνημα κέρδισε τις εκλογές του 2000 με διαφορά 1% (70.000 ψήφοι), και στις εκλογές του 2004 διατηρήθηκε στο 40,6%!
 1. Προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του Τούρκους.
 1. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς-διαπλοκής παρά του ότι προκαλούσε συνήθως ‘όποιον έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη’. Με μια λεπτομέρεια. Η δικαιοσύνη έπρεπε να λειτουργεί «αλά καρτ» και ευθυγραμμισμένη με τα πολιτικά συμφέροντα του κινήματος.
 1. Υπόθεση Στέγκου 1 ή «σκάνδαλο Πάχτα»: Αφορά τη (ν)τροπολογία -σκάνδαλο της Σιθωνίας που κατέληξε στην αποπομπή του υφυπουργού Οικονομικών, Χρ. Πάχτα, και των εννέα εμπλεκόμενων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η σκανδαλώδης υπόθεση ξεκίνησε στις 21/01/2004, όταν οι εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο «Ενισχύσεις Ιδιωτικών Επενδύσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας», την οποία αποδέχτηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Πάχτας και έδιναν τη δυνατότητα ανέγερσης στην κατασκευαστική εταιρία «Ολυμπιακή Τεχνική» του μεγαλοεργολάβου Στέγκου, ιδιοκτήτη του «Πόρτο Καρράς», να χτίσει χιλιάδες τουριστικές κατοικίες στην περιοχή.
 1. Υπόθεση Στέγκου 2: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Κώστας Σημίτης, κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.
 1. Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;
 1. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer.
 1. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγγελίζονταν πάντα αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.
 1. Αγροτικό Ζήτημα: τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ’ άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται(χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.
 1. Προμήθειες στα νοσοκομεία: εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% – 1500%.
 1. Ανεργία: το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το 81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%, παρά τη διόγκωση του δημόσιου τομέα και τους διορισμούς των κολλητών, των φίλων και των μελών. Με τα ολυμπιακά έργα σε πλήρη ανάπτυξη οι άνεργοι στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 540.000(11,3%)! Όσο για τις 600.000 θέσεις εργασίας που υπόσχονταν προεκλογικά ο Σημίτης, το 2.000, αποδείχτηκαν φάρσα….
 1. Ολυμπιακή Αεροπορία: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002. Το Πασόκ αρνούνταν σταθερά «το ξεπούλημα των εταιριών στρατηγικής σημασίας». Θεωρούνταν επιβεβλημένες οι οικονομικές ενισχύσεις των προβληματικών ΔΕΚΟ επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους με νέα βάρη και αυτό βαφτίζονταν “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”. Ειδικά η «Ολυμπιακή Αεροπορία» κόστιζε 1,5 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως στους Έλληνες φορολογουμένους, δηλαδή 550 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποκρατικοποιήσουν(σοσιαλιστικός ορισμός της ιδιωτικοποίησης) την «Ολυμπιακή» ή να κοροϊδέψουν τους Ευρωπαίους με διάφορα τερτίπια, προς αποφυγήν ποινών. Ο Χρήστος Βερελής αφού «ξεχρέωσε» για ακόμα μια φορά με παράνομες εισφορές πολλών δις την Ολυμπιακή, την μετονόμασε σε «Ολυμπιακές αερογραμμές». Μέσα σε ένα μήνα το νέο σχήμα ήταν και πάλι ελλειμματικό και καταχρεωμένο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμα πολλών δις για τις παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις στην Ολυμπιακή. Το πρόβλημα επιλύθηκε επί κυβέρνησης Καραμανλή και από τον Κώστα Χατζηδάκη με την πώληση της Ολυμπιακής στην MIG.
 1. ΑΣΕΠ: κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες ‘αποκαταστατικές’ διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκ. ‘πράσινα’ παιδιά….. Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν Πασόκ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το Πασόκ». Προτεραιότητα στους διορισμούς έχουν πάντα τα «πράσινα παιδιά» και γι’ αυτό το Πασόκ και τα ελληνικά ΜΜΕ δημιουργούν με το παραμικρό τον σκανδαλοθηρικό θόρυβο των «γαλάζιων παιδιών». Έτσι ώστε όποιος θέλει να διοριστεί στο δημόσιο να μπορεί μόνο μέσω ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να εμπεδώσουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να διορίζει τους δικούς του και να «μην ανοίγει μύτη», ενώ εάν η ΝΔ προχωρήσει σε κομματικούς διορισμούς (όπως πολύ έξυπνα και ΕΜΜΕΣΑ με πατέντες τύπου ΑΣΕΠ το ΠΑΣΟΚ έκανε), τότε να κατηγορείται η ΝΔ για αναξιοκρατία και έλλειψη διαφάνειας στις προσλήψεις. Το ρεκόρ των διορισμών κατέχει το ΠΑΣΟΚ, που πέτυχε 180.000 (ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) προεκλογικούς διορισμούς στο δημόσιο ΜΟΝΟ την προεκλογική περίοδο του 1989!!!
 1. Το φιάσκο της οδούς Νιόβη στις 23/9/1998: με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΛΑΣ τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
 1. Υπόθεση Πάσσαρης: δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί. Πρέπει να αναφέρουμε και τη μετέπειτα πλήρη αδυναμία σύλληψής του. Γιατί ο αστυνομικός να ριψοκινδυνεύσει τη ζωή του όταν είναι διορισμένος πρασινικαρτούχος;
 1. Διαφθορά: το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% – 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια ‘κέρδισε’ η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοΐδη και όχι σε υπουργούς του.
 1. Ναυάγιο ‘Σάμινα’ και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο Σημίτης ήταν αυτός που ενίσχυσε και υποστήριξε την “Minoan Lines” ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Έτσι η «Μίνοαν» λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και χωρίς τους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο , αναξιόπλοο. Άσχετα από τις απόψεις μελών του πληρώματος δύο είναι οι εκδοχές του ναυαγίου. Ή το πλοίο είχε μηχανική βλάβη και κανείς δεν έδωσε σημασία ή τη βλάβη την παρουσίασε εκείνη τη στιγμή, λόγω της πλημμελούς συντήρησης. Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοΐας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο φιλοδώρημα.
 1. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).
 1. Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ: οι κυβερνήσεις του Πασόκ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!
 1. Το 2001 το Πασόκ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ’ αυτό “παίχτηκαν” 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.
 1. Η λεηλασία των ταμείων από το Πασόκ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται… Το 2002 – 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της “Ακρόπολις” χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν από τα σαΐνια του Πασόκ πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείμματά τους.
 1. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ: το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €. Το Πασόκ υποχρεούται να απαντήσει : …το Πασόκ σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!
 1. Οι αμαρτωλές και ταυτόχρονα «ιερές» μπίζνες Πασόκ με τη Μονή Τοπλού ή πως παρέδωσαν 26.000 στρέμματα στη μονή Τοπλού σα να ήταν δικά τους. Φυσικά οι «ιερές» μπίζνες του «κινήματος» είναι «δημοκρατικές» και εγκεκριμένες από τους «αγωνιστές» της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».
 1. Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» έναντι του «ασήμαντου» ποσού των 11 εκατ. €, όταν τον Ιούνιο του 2004, έξι μήνες μετά τη συναλλαγή, διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλών υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων στα 408 εκατ. €. Δηλαδή τριάντα πέντε φορές μεγαλύτερη της τιμής που τελικά ξεπουλήθηκαν με τις γνωστές μεθόδους Πασόκ και με συνοπτικές διαδικασίες. Ακόμα και η Κομισιόν βλέπει σκανδαλώδης παρατυπίες στη συγκεκριμένη υπόθεση!
 1. Η είσοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1995 επί υπουργίας Σήφη Βαλυράκη στο Δημοσίας Τάξεως. Χρειάστηκαν 20 κλούβες για να μεταφέρουν τους 472 συλληφθέντες εκ των οποίων οι 140 ήταν ανήλικοι. Τα ελληνικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν ελάχιστα. Η είδηση «δεν έκαμε το γύρο του κόσμου»!!!
 1. Εκποίηση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος: Όταν οι σύντροφοι του κινήματος δεν άφησαν ούτε κολυμπηθρόξυλο από τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες, ενώ παράλληλα οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας χτυπούσαν παγκόσμιο πρωταθλητισμό, τα οικονομολογικά σαΐνια της κυβέρνησης Σημίτη σοφίστηκαν νέες πατέντες!* Τον Αύγουστο του 2003, ντάλα κατακαλόκαιρο και μέσα στην δίνη που δημιούργησε η επίθεση στο Ιράκ στις 23 Μαρτίου του ίδιου χρόνου, (όταν οι Έλληνες έβλεπαν το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 1400 μονάδες και τις υπό κατάρρευση σήμερα Morgan Stanley και Lechman να δίνουν τιμές για την Εθνική και την Άλφα γύρω στα 7(!) ευρώ), ο “σύντροφος” Σημίτης και η επιλογή του για την ηγεσία του κορυφαίου οργάνου την εθνικής οικονομίας κ. Γκαργκάνας, αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος. Μεταφέροντας εκτός της χώρας την ανάλογη ποσότητα από τα “χρυσά νομίσματα και τα πλακίδια που αγόραζε από τους ιδιώτες”, -πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή- επειδή -λένε οι κ.κ. του ΠΑΣΟΚ- “ο χρυσός σ΄ αυτήν την μορφή δεν ήταν εμπορεύσιμος(!)”, … έτσι αποφάσισε να “αναβαθμίσει” ποιοτικά αυτά τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια που αγόραζε από το κοινό και να τα μετατρέψει σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών που είναι… εμπορεύσιμες (!) “…Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2 – 4% (!!!!) (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό (!!!!) και δεν τίθεται θέμα εκχώρησης του προϊόντος της ρευστοποίησης σε οποιονδήποτε τρίτο, η οποία άλλωστε αποκλείεται και από την ισχύουσα νομοθεσία…” *Αυτοί οι κύριοι σήμερα, βγαίνουν και μιλάνε για “διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας” και “σκάνδαλα με ομόλογα”!
 1. Σκάνδαλο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο “Mr. Φρουτάκιας”, ο οποίος έπαιζε παράνομο τζόγο στο μαγαζί γνωστού τοκογλύφου των Πατρών, την ίδια στιγμή που ήταν Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής καταπολέμησης του παράνομου τζόγου!!! Όταν τον έπιασαν στα πράσα, προσπάθησε να κάνει αλισβερίσι με τους δημοσιογράφους για να μη βγουν οι προσωπικές του ενασχολήσεις στη φόρα.
 1. Τα άρματα μάχης Λέοπαρντ τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε 7 (ΕΠΤΑ) φορές ακριβότερα απ’ ότι η Τουρκία (2 δις δρχ.).
 1. Τα προβληματικά γερμανικά υποβρύχια κόστους 750.000.000.000 δρχ. (750 δις, τιμή πενταπλάσια του πραγματικού κόστους)! Η Γερμανία ακόμα πιέζει την Ελλάδα για την αποδοχή της αγοράς!
 1. Μόνο για τόκους από τα χρέη του Πασόκ, μία τετραμελής οικογένεια πληρώνει 4.000 ευρώ το χρόνο. Κάθε Έλληνας, μόνο για τόκους πληρώνει 1.000 ευρώ. Συνεπώς, κανένας Έλληνας δεν τολμά να φανταστεί τι θα γινόταν αν η κρίση είχε ξεσπάσει με κυβέρνηση Πασόκ και με τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2004.
 1. Η επιβολή υποχρεωτικής διόρθωσης των δημοσιονομικών στοιχείων, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά πέντε φορές! Η έκτη ήταν τον Απρίλιο του 2004 και αφορούσε φυσικά κυρώσεις στα δημοσιονομικά στοιχεία που παρέδωσε το Πασόκ στην κυβέρνηση της ΝΔ.
 1. Το περίφημο «άρθρο 4» που κήρυξε «παράνομες» τις απεργίες με το πρόσχημα της εργασιακής ειρήνης για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
 1. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης έγιναν μεταξύ Δεκεμβρίου 2000 και Δεκεμβρίου 2003! Ξέρετε ότι το καλοκαίρι του 2003 μόνο τα οπωρολαχανικά αυξήθηκαν κατά 36%;
 1. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών: ένα νομικό κατασκεύασμα που εμπεριέχει ολόκληρη την κουλτούρα ατιμωρησίας και αποφυγής ευθυνών του «πανελλήνιου σοσιαλισμού».
 1. “οι συμβασιούχοι”: Κατά την τριετία 2001-2004 το κίνημα προχώρησε στον διορισμό 250.000 συμβασιούχων στην δημόσια διοίκηση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς να το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Το ΠΑΣΟΚ τους διατήρησε σε καθεστώς ομηρίας, και έβαλε την επόμενη κυβέρνηση να τους μονιμοποιήσει. Πράγμα αδύνατο οπότε το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ, ότι δεν προχώρησε στην μονιμοποίησή τους. Σύμφωνα με το συμβούλιο επικρατείας μονιμότητα εδικαιούντο όσοι υπάλληλοι κάλυπταν “πάγιες και διαρκείς ανάγκες”, δηλαδή πολλοί λιγότεροι από όσους «αφιλοκερδώς» διόρισε η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη».
 1. «Σκάνδαλο Siemens»: Στα πρακτικά της δίκης για την Siemens στο Μόναχο είναι καταγεγραμμένο ότι για τις δουλειές της Siemens στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι ένα εκατομμύριο εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στα ταμεία του Πασόκ, μέσω Τσουκάτου.

 

Σκάνδαλα ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

2004

 1. Χρηματισμός στο υπουργείο Τουρισμού.

Την ιστορία έφερε στο φως ο υφυπουργός Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος. Σε συνέντευξη Τύπου που ο ίδιος συγκάλεσε, δήλωσε ότι παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του και δύο φορές εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στα Ψαχνά Εύβοιας, Ιωάννη Κεραμιδά, λόγω καταγγελίας από επιχειρηματία ότι ο κ. Κεραμιδάς ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα προκειμένου να διευθετήσει υπόθεσή του.

 1. Παράνομη μεταγραφή του γιου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την παραίτησή του, υπέβαλε “για λόγους προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας” στον πρωθυπουργό, o Σάββας Τσιτουρίδης, μετά από ερώτηση της Συλβάνας Ράπτη στη Βουλή για μετεγγραφή “φοιτητή – υιού υπουργού της Κυβερνήσεως, για λόγους ασφαλείας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων”. Ο εν λόγω φοιτητής, του οποίου η πρώτη αίτηση μετεγγραφής είχε απορριφθεί, επανήλθε με ένσταση, στην οποία επικαλείτο λόγους ασφαλείας, εξ αιτίας “της υπουργικής ιδιότητος του πατέρα του και σε συνδυασμό με την επικείμενη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων”.

 1. Η απογραφή που οδήγησε στην επιτήρηση.

Η διενέργεια της δημοσιονομικής απογραφής, δηλαδή της απογραφής της κατάστασης της οικονομίας, ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μόλις ανέλαβε την εξουσία μετά τις εκλογές του Μαρτίου του 2004. Η κίνηση αυτή σημάδεψε την οικονομία της χώρας και αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης των 2 μεγάλων πολιτικών παρατάξεων της χώρας, αλλά και βάση κριτικής για πολλές οικονομικές αποφάσεις από όσες ακολούθησαν.

 1. Η πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ.

Σε έκρηξη οφειλόταν η πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ η οποία στοίχισε τη ζωή στον Αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας Πέτρο και σε άλλα 17 μέλη της συνοδείας του στις 11/9/2004, χωρίς ποτέ να διερευνηθεί ολοκληρωμένα το θέμα και να κατολογισθούν ευθύνες. Το πόρισμα ήταν ελλιπές και αντιφατικό και η κατασκευάστρια εταιρεία BOEING αρνήθηκε να παράσχει τα στοιχεία των πειραματικών στοιχείων του ελικοπτέρου (Crash Tests).

2005

 1. Υπόθεση Βασικού Μετόχου.

Ανετράπη ριζικά η βασική φιλοσοφία του νόμου περί βασικού μετόχου, ότι δηλαδή όποιος έχει ΜΜΕ δεν μπορεί να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις, αλλά και με την αυστηροποίηση των ποινών στην περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν ότι υπήρξε όντως αθέμιτη επιρροή. Αντί να λειτουργεί υπέρ της αξιοκρατίας ο νόμος εξυπηρετούσε συμφέροντα τεραστίων διαστάσεων. Εντέλει ο νόμος καταργήθηκε.

 1. Ο διευθυντής του κ. Δούκα.

Ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας Π. Δούκα, Β. Γούλας, ήταν ο συνταξιούχος (προτού τον επαναφέρει ο κ. Δούκας) που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Ως διευθυντής, παραιτήθηκε από την ένσταση που είχε υποβάλει -κίνηση που σήμαινε ότι η επόμενη δικαστική προσφυγή συνταξιούχου που θα τελεσιδικούσε θα ήταν ύστερα από τρία ως πέντε χρόνια, με κίνδυνο να χαθούν τα αναδρομικά.

 1. Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλου, Α. Χούπης, είχε αναλάβει επ’ αμοιβή μέσω εταιρείας να διαμορφώσει τους όρους προκήρυξης και αξιολόγησης αιτήσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ, και συγκεκριμένα την πρόσληψη 300 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 1. Απαγωγές Πακιστανών.

Οι μαζικές απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, ήταν γεγονός και όχι «προβοκάτσια ή φάρσα», όπως είχε υποστηρίξει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης. Σε αυτό το κεντρικό συμπέρασμα κατατείνει, μετά από πολύμηνη έρευνα, το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Οι απαγωγές Πακιστανών πραγματοποιήθηκαν από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, όπως δήλωσαν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος.

 1. Τα γλυκά και ο κ. Γιακουμάτος.

Στις 21 Οκτωβρίου 2005 οι συνεργάτες του υφυπουργού Απασχόλησης κ. Γ. Γιακουμάτου μπήκαν στο γραφείο του στον 3ο όροφο του υπουργείου και του έδωσαν ένα κουτί γλυκά, λέγοντάς του ότι μέσα έχει μια επιταγή, αξίας 5.000 ευρώ. Το είχε αφήσει στο γραφείο του συνεργάτη τού υφυπουργού, Γ. Ρεμπή, η 60χρονη Ελένη Βουγλάνη, η οποία παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη μετά την καταγγελία του περιστατικού από τον ίδιο τον κ. Γιακουμάτο, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει τον συνεργάτη του προκειμένου να τακτοποιήσει επαγγελματικά τον γιο της.

 1. Οι κουμπάροι και το καρτέλ του γάλακτος.

Οι συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών, σχετικά με το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει και στελέχη της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ. Για να μειωθεί το πρόστιμο των 25 εκατ. ευρώ, έπρεπε η εταιρεία να καταβάλει το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ ως αντίτιμο. Σύμφωνα με την κατάθεση του προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ κ. Παπαδάκη, του υπεδείχθει ότι τα χρήματα θα έπρεπε να κατατεθούν σε θυρίδα, με τραπεζική επιταγή.

 1. Παροχή κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο.

Την παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζα, ανακοίνωσε ο Θ. Ρουσόπουλος. Σύμφωνα με βίντεο που προβλήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα», ο κ. Ρεγκούζας ομολόγησε ότι χορήγησε κρατική διαφήμιση σε περιφερειακό μέσο ενημέρωσης, στον ιδιοκτήτη του οποίου, Βασίλη Χρηστίδη, είχε ασκηθεί δίωξη για σύσταση συμμορίας και απάτη, ενώ είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για κακουργηματικές πράξεις και στη Δικαιοσύνη εκκρεμούν ακόμη υποθέσεις του.

 1. Παραδικαστικό κύκλωμα.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα κάθισαν ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετώπισε τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.

 1. Ο «άνθρωπος του υπουργού».

Η εσπευσμένη αποπομπή του πρώην προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Αγγ. Οικονομόπουλου, από τον Δεκέμβριο του 2005, οφειλόταν σε επιστολή που είχε στείλει στο Μέγαρο Μαξίμου ο επιχειρηματίας Π. Εμφιετζόγλου και στην οποία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, του απέδιδε ότι είχε ζητήσει «μίζα» για να δώσει εντολή εκταμίευσης ποσού που όφειλε ο Οργανισμός.

2006

 1. Υποκλοπές

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγινε γνωστό. Το σκάνδαλο των υποκλοπών έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στις 2 Φεβρουαρίου, όταν τρεις υπουργοί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψαν κύκλωμα υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σε τηλέφωνα πολιτικών -και όχι μόνο προσώπων-ένας εκ των οποίων και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

 1. Ξυλοδαρμοί φοιτητών σε καταλήψεις.

Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο νόμο-πλαίσιο. Οι υπουργοί Γιαννάκου και Πολύδωρας “βαρούσαν” τα τύμπανα του πολέμου και ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση, διατηρούσε το πόστο της προπαγάνδας.

 1. Πυρκαγιές στη Χαλκιδική.

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πολλών καμένων στρεμμάτων. Η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού ήταν για άλλη μια φορά καταστροφική. Η έλλειψη διαθέσιμων πυροσβεστικών αεροσκαφών σε συνδυασμό με τις δεδομένες ακραίες καιρικές συνθήκες και την έλλειψη προληπτικών μέτρων, είχε ως συνέπεια να μετατραπεί σε στάχτη η Κασσάνδρα Χαλκιδικής και να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Για άλλη μια φορά, δεν υπήρξε καμία παραίτηση, καθώς Πρ. Παυλόπουλος (υπουργός Εσωτερικών) και Β. Πολύδωρας (τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης) δήλωσαν ότι έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

 1. Υπόθεση Ζαρντινιέρα.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου, μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο φοιτητής περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης όταν δέχτηκε απρόκλητα την επίθεση αστυνομικών. Αρκετές ώρες πριν, είχε προηγηθεί πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην οποία όμως ο ίδιος δεν είχε συμμετάσχει. Μετά τον ξυλοδαρμό, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι «ο φοιτητής έπεσε και χτύπησε σε παρακείμενη ζαρντινιέρα»…Ευτυχώς ο νέος σώθηκε, αλλά με αρκετά τραύματα, ενώ οι υπεύθυνοι…έπεσαν στα μαλακά.».

 1. Ο «εγκέφαλος» και ο κ. Καλλιώρας.

Η υπόθεση του 38χρονου αποστράτου και πρώην υπευθύνου ασφαλείας του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Η. Καλλιώρα, κ. Α. Λιαρτή, ο οποίος έχει συλληφθεί ως «εγκέφαλος» της ένοπλης ληστείας της χρηματαποστολής του Καζίνου Πάρνηθας με λεία 1,5 εκατ. ευρώ, προκάλεσε ισχυρές δονήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Την άδεια οπλοφορίας, του την είχε εξασφαλίσει ο κ. Καλλιώρας, ως μέλους της προσωπικής του φρουράς. Ακάλυπτες επιταγές και κλοπές συγκαταλέγονται επίσης στο πλούσιο «βιογραφικό» του. Ο κ. Καλλιώρας είχε μεσολαβήσει μάλιστα και για την επαναφορά του στην Πολεμική Αεροπορία, αίτημα που απορρίφθηκε λόγω του παρελθόντος του.

 1. Ο «ψευδομάρτυρας» του κ. Μιχαλολιάκου.

Το 1999 ο τότε υφυπουργός Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα. Ο άνθρωπος που κατέθεσε «αυθορμήτως» ως «αυτόπτης μάρτυρας» υπέρ του υφυπουργού , ο Π. Σαλούφας, αποδείχτηκε ότι ήταν συμπατριώτης και στενός συνεργάτης του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που διορίστηκαν στις 30 Μαρτίου 2004 στο πολιτικό γραφείο του Μιχαλολιάκου. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο διευθυντής του γραφείου του Χ. Λύτρας, ο οποίος φέρεται να ήλθε σε επαφή με τον Σαλούφα, με τον οποίο επίσης γνωρίζονταν από την ΟΝΝΕΔ.

 1. Αυτοκτονία Τσαλικίδη.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Διώτης αποφάνθηκε: ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη, στέλεχος της Vodafone, οφείλεται σε αυτοκτονία η οποία συνδέεται αιτιωδώς με το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο Τσαλικίδης γνώριζε ότι γίνονταν υποκλοπές, στο πλαίσιο των υπαλληλικών του καθηκόντων.

 1. Εξαγορά Γερμανός από

«Η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό». Σε αυτό συνηγορούν, ανάμεσα σε άλλα, οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν – με αφορμή την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote – για τα εξής αδικήματα: Απιστία που στρέφεται κατά υψηλόβαθμων στελεχών της Cosmote, ηθική αυτουργία σε απιστία που στρέφεται κατά του επιχειρηματία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, χειραγώγηση αγοράς από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα και συνήθεια που στρέφεται κατά επτά προσώπων αντικριστών και ατόμων που εμπλέκονται με την επιχείρηση και ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση.

2007

 1. Το σκάνδαλο των ομολόγων.

Μία υπόθεση η οποία έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Βασικός στόχος του Υπουργείου Απασχόλησης ήταν να γίνονται αγορές σύνθετων και μη ομολόγων, χωρίς να υπάρχουν τα κατάλληλα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να ελέγξουν πιθανές έκνομες ενέργειες, οι οποίες σημειώνονταν, σε βάρος των οικονομικών του ελληνικού Δημοσίου. Παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, δεν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση για το ζήτημα των ομολόγων αλλά εξαιτίας της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονταν ο στενός του συνεργάτης Ευγένιος Παπαδόπουλος.

 1. Εμπλοκή συνεργάτη του Τσιτουρίδη με το Χρηματιστήριο.

Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή του συνεργάτη του Ευγένιου Παπαδόπουλου, στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Ο εφέτης ανακριτής ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Παπαδόπουλου στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000, καθώς από στοιχεία που απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προέκυπτε εμπλοκή του Παπαδόπουλου μέσω εταιρείας που είχε σε συγκεκριμένη υπόθεση χειραγώγησης μετοχών. Ο Καραμανλής ζήτησε την παραίτηση Τσιτουρίδη.

 1. Βαρβιτσιώτης και Μύκονος.

Στην υπόθεση της Μυκόνου εμπλέκονται ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ευγένιος Παπαδόπουλος. Η υπόθεση αφορά την αγορά εκτάσεων στην Μύκονο και τη μεταπώλησή τους αργότερα, με τη βοήθεια μιας off shore εταιρίας που έχουν ιδρύσει τα ίδια άτομα, στο εξαπλάσιο της αρχικής τιμής. Οι μεταβιβάσεις γίνονταν με προεκτίμηση της εφορίας.

 1. Πυρκαγιές στην Πάρνηθα.

Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η φωτιά ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Ιουνίου το απόγευμα. Επί μία ημέρα τα ΜΜΕ μιλούσαν είτε για φωτιά στα Δερβενοχώρια είτε ότι οι πυκνοί καπνοί είναι από την φωτιά και τα λάστιχα που καίγονται στο Σχηματάρι. Το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκε για πρώτη φορά η είδηση για την φωτιά στην Πάρνηθα, τότε ξεκίνησε και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του στρατού και των δήμων, αλλά η φωτιά είχε φτάσει στο τέλος της.

 1. Φωτιές στην Πελοπόννησο/Εύβοια.

Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ. Βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Οι φωτιές σε όλη την χώρα μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τις 170. Εντύπωση προκάλεσε στις αρχές το γεγονός ότι μετά τις 20:30 το βράδυ ξέσπασαν 25 νέες πυρκαγιές, με δεδομένο ότι οι φωτιές ξεσπούν συνήθως την ημέρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και οι άνεμοι πιο ισχυροί.

 1. Τα χρέη του Αλογοσκούφη.

Ο επιχειρηματίας Βασίλης Μπρέκος είχε στείλει εξώδικο στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη υποστηρίζοντας ότι στις εκλογές του 2004 η εταιρεία που εκπροσωπεί είχε αναλάβει την ταχυδρομική καμπάνια του υπουργού και ότι η εργασία αυτή στοίχισε 280.000 ευρώ αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ. Ο Μπρέκος παρέθεσε 120 Δελτία Αποστολής στο όνομα του κ. Αλογοσκούφη και με την υπογραφή συνεργατών του που παραλάμβαναν το προεκλογικό υλικό ενώ επικαλέστηκε και τη μαρτυρία του γραμματέα της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη στον οποίο είχε καταφύγει, στην προσπάθειά του να πάρει τα χρήματα. Ο Αλογοσκούφης αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη και γνώση του θέματος.

 1. Αναψυκτήριο ο… Μαγγίνας.

Πρόστιμο-μαμούθ, αλλά με πολλά «παράθυρα», επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκόπουλου στο «αναψυκτήριο» Μαγγίνα στα Χατζήρια Κορωπίου.Το πρόστιμο ανέγερσης επτά τελικά παράνομων κτισμάτων που του επιβλήθηκε φτάνει στα 112.156 ευρώ, ενώ οφείλει και πρόστιμο διατήρησης ύψους 52.782 ευρώ για κάθε χρόνο από την κατασκευή τους. Αν η κατασκευή τους έγινε το 1997, το συνολικό πρόστιμο ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

 1. Ζαχόπουλος: Η πτώση.

Σοκ προκαλεί το απονενοημένο διάβημα του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, προσωπικού φίλου του Πρωθυπουργού. Διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, αποχαρακτηρισμοί διατηρητέων μνημείων, παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές dvd, και άλλα, βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου που προηγήθηκε της απόπειρας αυτοκτονίας Ζαχόπουλου και απασχόλησε την κοινή γνώμη για πολλούς μήνες.

2008

 1. To αυθαίρετο του Σουφλιά.

Χωρίς αναθεωρημένη οικοδομική άδεια έχτιζε εξοχική κατοικία στην περιοχή Θυμάρι Αναβύσσου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Ο Σουφλιάς είχε αγοράσει το 1999 με τη μορφή κάθετης ιδιοκτησίας δύο μερίδια σε ακίνητο που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της Αναβύσσου, καθώς και το δικαίωμα να χτίσει δύο κατοικίες συνολικού εμβαδού 122 τετραγωνικών. Η αρχική οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί το 1989. Την άνοιξη του 2005, λίγο πριν λήξει η οικοδομική άδεια ο μηχανικός υπέβαλε αίτηση για αναθεώρηση στην πολεοδομία Μαρκοπούλου. Η αρμόδια αρχιτεκτονική επιτροπή αρχικά απέρριψε τον φάκελο, αργότερα όμως τον ενέκρινε και στη συνέχεια η άδεια προωθήθηκε για να εγκριθεί για τα υπόλοιπα τμήματά της. Χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση το χτίσιμο συνεχιζόταν. Η πλευρά του υπουργού επέρριψε την ευθύνη στον μηχανικό.

 1. Ο Κουκοδήμος και ο κομιστής.

Κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες που του απέδιδαν ότι διακόμισε πρόταση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπ. Κλαδά, «να κλείσει η υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη» με αντάλλαγμα «να μην αναφερθεί το όνομά του στο θέμα Ζαχόπουλου», ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος, ανεξαρτητοποιείται και προκαλεί επιπλέον «πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση που μένει προσωρινά με 151 βουλευτές.

 1. Ηλιέλαιο – δηλητήριο.

Η υπόθεση της διακίνησης χιλιάδων τόνων επιμολυσμένου με ορυκτέλαια ηλιελαίου αποτέλεσε ακόμη μία απόδειξη για το γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι ανοχύρωτοι σε διατροφικά σκάνδαλα. Στο επίκεντρο τέθηκαν η ετοιμότητα της πολιτείας και δη ο σχεδιασμός του ΕΦΕΤ.

 1. Η εξαγορά του ΟΤΕ από τη Deutsche Telekom.

Χωρίς να έχουν αξιολογηθεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, ο ΟΤΕ «περνάει» στα χέρια της γερμανικής Deutsche Telekom. Εργαζόμενοι και αντιπολίτευση μιλούν για «ξεπούλημα» του κερδοφόρου ΟΤΕ και θέτουν ακόμη και ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

 1. Ο ΟΛΠ και οι Κινέζοι.

Ακόμη μια περίπτωση αμφιλεγόμενης ιδιωτικοποίησης. Η κινεζική εταιρεία Cosco εξαγοράζει τον ιδιαίτερα επικερδή Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού στον Πειραιά και πυροδοτεί τις αντιδράσεις εργαζομένων και αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τις ημέρες των διαπραγματεύσεων η μετοχή του ΟΛΠ εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

 1. Νοθεία σε αναθεώρηση.

Η αλλοίωση των ψηφοδελτίων από βουλευτές της ΝΔ, κατά τη διάρκεια διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ισοδυναμεί με παρατυπία την οποία καταγράφει βίντεο και αξιοποιεί – στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής του τακτικής – το ΠΑΣΟΚ.

 1. Σκάνδαλο Siemens.

H γερμανική εταιρεία Siemens δωροδοκούσε κρατικούς λειτουργούς για να επικρατήσει σε δημόσιους διαγωνισμούς. Ιδιωτικά κέντρα οικονομικής ισχύος, κοινοβουλευτικά κόμματα και παντελής έλλειψη διαφάνειας συνθέτουν το μωσαϊκό της υπόθεσης Siemens.

 1. Λευκίμμη XYTA.

Η αστυνομική καταστολή υπερβαίνει κάθε όριο. Μία έγκυος βρίσκει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στην Κέρκυρα. Οι κάτοικοι επιχειρούσαν να αποτρέψουν την εγκατάσταση χωματερής μόλις 150 μέτρα από τα σπίτια τους. Η πολιτεία «σφυρίζει» αμέτοχα.

 1. Κυριάκος Μητσοτάκης και Siemens.

Η κυβέρνηση καλύπτει το βουλευτή, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρακάμπτοντας τα ερωτήματα τα οποία προκαλούν οι «αγορές» που πραγματοποίησε ο ίδιος από τη Siemens.

 1. Αποπομπή Ζορμπά.

«Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Είναι η χαρακτηριστική αναφορά του Γιώργου Ζορμπά κατά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Ο άνθρωπος που είχε διερευνήσει το σκάνδαλο των ομολόγων, αποχώρησε εξαπολύοντας βολές προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης.

 1. Το ταξίδι Λιάπη με έξοδα της Siemens.

Η γερμανική εταιρεία Siemens, πρωταγωνίστρια του γνωστού σκανδάλου, έκανε κράτηση για τον τότε Υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, για τις 16 Ιουνίου 2005, στο ξενοδοχείο Westin, της Λειψίας. Η Siemens αντιμετώπιζε ως εταιρικό της ταξίδι τη διοργάνωση της επίσκεψης, που εκπόνησε η θυγατρική της από την Αθήνα, σε Λειψία, Ζάλτσμπουργκ και Φρανκφούρτη, από τις 16 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2005, με οργανωτή το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

 1. Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I.

Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος της δευτεροβάθμιας Επιτροπής που παρέλαβε το TETRA και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής για το C41 κατηγορείται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία.

 1. Σκάνδαλο ΟΣΕ.

Υπέρβαρες αμαξοστοιχίες με παραποιημένα παραστατικά επιφέρουν οικονομική ζημία ύψους 1.300.000 ευρώ στον OΣE. H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν πάνω από 200 ευρώ τον τόνο. Η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση καταβάλλει μόλις 57 ευρώ ανά τόνο… Υπάλληλοι του ΟΣΕ πλαστογραφούσαν τις σχετικές συμβάσεις με στόχο το κέρδος από την παράνομη μεταφορά σκραπ.

 1. Υπόθεση Παυλίδη – Χρηματισμός.

Ο εφοπλιστής, Φώτης Μανούσης, καταγγέλλει ότι χρημάτισε το περιβάλλον του Υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, για δρομολόγια της άγονης γραμμής. Ακόμη μια φορά περί πολιτικής ευθύνης ο λόγος, αλλά η κυβέρνηση «κωφεύει».

 1. Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι κρυφές διασυνδέσεις του ηγούμενου Εφραίμ συνιστούν το διαβόητο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Η αποκάλυψη της παραχώρησης πολλών εκτάσεων στη Χαλκιδική «ταράζει τα νερά» στη δημόσια ζωή της χώρας.

 1. Ο εκβιασμός του Εμφιετζόγλου.

Ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου καταγγέλλει ότι ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, ήταν ενήμερος σχετικά με τον εκβιασμό από μέλη του ΔΣ της εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ σε επιχειρηματίες, ωστόσο, εκείνος του καταλόγισε ότι «άργησες να μας ενημερώσεις»…

Πηγή: www.ramnousia.com