Ψήφισμα Κλεισθενείων 2014.

Από τον διάλογο μεταξύ των παρακάτω προσώπων, Κινήσεων, Κινημάτων και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων που πήραμε μέρος στην διημερίδα των “Κλεισθενείων 2014” στη Θεσσαλονίκη και υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, προέκυψε πως, έχουμε κοινή εκτίμηση ότι:

 1. Η σημερινή κατάσταση της Χώρας, μετά την, με τα “Μνημόνια”, παράδοση “άνευ όρων” της Αυτοδιάθεσης στη διαχείριση της Εθνικής Οικονομίας, είναι εξόχως δραματική και κρίσιμη .
 1. Αυτή η παράδοση σε χέρια εξωχώριων δυνάμεων (που εκπροσωπούνται από την Τρόϊκα), με συμφέροντα αντίθετα και εχθρικά με τα συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας, είναι η αιτία που έφερε την καταστροφή στην Ελληνική κοινωνία.
 1. Υπεύθυνος, τόσο για τη δημιουργία των προϋποθέσεων αυτής της παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας, (καθ’ όλο το διάστημα της “μεταπολίτευσης”), όσο και για την πράξη της νομιμοποίησης της παράδοσης (με υπογραφές της πολιτικής ηγεσίας του Κράτους), αλλά και για την εφαρμογή των όρων της παράδοσης αυτής, που Ασκείται από το Κράτος, είναι το καθεστώς πολιτικό σύστημα που έχει διολισθήσει σε μια υποδειγματική Ολιγαρχία (πολιτική και Οικονομική), έχοντας αφαιρέσει, ύπουλα, την Λαϊκή Κυριαρχία που αποτελεί το θεμέλιο της Δημοκρατίας, αλλά και του Συντάγματος.
 1. Την Αλήθεια αυτή την κρύβει, δεν τη λέει και δεν την στηρίζει εμπράκτως κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Το γεγονός αυτό, καθιστά όλα τα κόμματα που κρύβουν την Αλήθεια, ένοχα της άγραφης και άτυπης συνομωσίας εις βάρος της Ελληνικής κοινωνίας και της Χώρας.
 1. Έτσι, το πρώτο (και μόνο) που έχει άμεση ανάγκη η Ελληνική κοινωνία, είναι να επιστρέψει στον Λαό, η χαμένη κυριαρχία του επί του Κράτους του και της Χώρας του, δηλαδή να αποκατασταθεί η Δημοκρατία την οποία σφετερίζεται η πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία για να κυβερνά τη Χώρα υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας.
 1. Την ανάγκη αυτή δεν μπορεί να την ικανοποιήσει όποιος αρνείται αυτή την πραγματικότητα. Και την αρνούνται όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
 1. Αυτό θα γίνει μόνον όταν η διακυβέρνηση της Χώρας περιέλθει στις δυνάμεις που αποκαλύπτουν και δείχνουν αυτή τη Αλήθεια.
 1. Τέτοιες δυνάμεις είμαστε και εμείς που συνθέτουμε την παρούσα ΕΝΩΣΗ.

Μετά από τη διαπίστωση της κοινής μας εκτίμησης στα παραπάνω, είμαστε σύμφωνοι στα εξής:

 1. Στη δημιουργία μίας ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ με κοινά χαρακτηριστικά αυτά της Δημοκρατίας, του Πατριωτισμού και της Αντι-Μνημονιακής θέσης (όπως αυτά ορίζονται παρακάτω).

* Πατριωτισμός ορίζεται εδώ (εννοιολογικά) η Αξία που περιλαμβάνει την αγάπη για τον Χώρο που ορίζεται (από τα σύνορά της) ως “Ελλάδα”, για την κοινωνία ελευθέρων πολιτών που ζει σε αυτό τον Χώρο με ήθη και έθιμα που κληροδοτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια η κάθε γενιά στην επόμενη και για την ιστορία του Ελληνικού έθνους, που αποτελεί την “ψυχή” του. Σημειώνεται ότι (εδώ) δεν νοείται ως Πατριωτισμός η αντίληψη επιθετικής ανωτερότητας της φυλής του Πατριώτη, νοοτροπία που ανήκει στον Εθνικισμό.

** Δημοκρατία ορίζεται εδώ (εννοιολογικά) το πολίτευμα στο οποίο, οι πολίτες (μέσα από κατάλληλες διαδικασίες, όπως το δημοψήφισμα) αποφασίζουν για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία τους και δεν αποφασίζουν για το ποιός θα αποφασίζει “αντ’ αυτών”, εξουσιοδοτώντας τον για μεγάλο χρονικό διάστημα (τριών-τεσσάρων ετών), χωρίς δυνατότητα ανάκλησής του στο εν τω μεταξύ, αν δεν εκτελεί τις αποφάσεις του κυρίαρχου Λαού, ή αν απόσπασε το αξίωμα με δόλο ή ψεύδη.

*** Αντιμνημονιακή θέση ορίζεται εδώ (εννοιολογικά) η θέση που είναι αντίθετη με την αποδοχή των “Μνημονίων”, νοουμένων ως συνθηκών ταπεινωτικής εκχώρησης της Αυτοδιάθεσης και της Εθνικής κυριαρχίας (όπως, όντως, είναι).

 1. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αυτή, (με όποιο όνομα της δοθεί, τελικά) θα έχει ένα σκοπό: Την αποκατάστασης της (χαμένης σήμερα) Λαϊκής κυριαρχίας.
 2. Ο σκοπός αυτός μπορεί να πραγματωθεί μόνο με την ανάληψη της Διακυβέρνησης της Χώρας μας από τον Λαό.
 3. Το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα είναι ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και θα περιέχει τα εξής σημεία , που όλοι αποδεχόμαστε:
 • (α) Αποκατάσταση της (φιμωμένης από το καθεστώς) Ισηγορίας με ξήλωμα της “Μιντιοκρατίας” (τουτέστιν της χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την Ολιγαρχία των ιδιοκτητών των ΜΜΕ) και ενδελεχή και εντατική ενημέρωση της κοινωνίας για την Αλήθεια της κατάστασης, αυτήν που κρύβει επιμελώς η επικρατούσα έντονη, χυδαία και επιστημονικά στημένη προπαγάνδα του Συστήματος που κρατά την κοινωνία στο σκοτάδι του ψεύδους, της παραπλάνησης και της ημιμάθειας και στον φόβο που γεννά η αμάθεια.
 • (β) Άμεση μέριμνα για την (πάση θυσία) εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, κατά το μεταβατικό στάδιο στα νέα δεδομένα της Οικονομίας, μετά την απαγκίστρωσή της από τα Μνημόνια και τις κατοχικές δυνάμεις.
 • (γ) Άμεση διενέργεια Δημοψηφίσματος Λαϊκής πρωτοβουλίας, με το ερώτημα αν ο λαός συμφωνεί ή όχι με τη συγκρότηση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης Λαϊκής Βάσης, για τη σύνταξη νέου Συντάγματος.
 • (δ) Άμεση διενέργεια Δημοψηφίσματος, με το ερώτημα αν ο λαός συμφωνεί ή όχι με την παραχώρηση “άνευ όρων” της διαχείρισης της Εθνικής Οικονομίας σε εξωχώριες δυνάμεις, πράξη που ταυτίζεται με πλήρη απώλεια της Αυτοδιάθεσης της Χώρας.
 • (ε) Συγκρότηση “Επιτροπής αναγνωρισμένων ειδικών” για την εκπόνηση 5ετούς προγράμματος αναδιάταξης της Εθνικής Οικονομίας, με έμφαση στα σημεία:

– Μελέτη και μέτρα για μία “Σεισάχθεια”, προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία της Χώρας.
– Μελέτη και μέτρα για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ή παραμονή στο Ευρώ.
– Μελέτη για την εφαρμογή μίας εταιρικής σχέσης του συνόλου του Δημόσιου πλούτου, με κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.
– Άλλο Τραπεζικό σύστημα (υπό κοινωνικό έλεγχο, που η αποστολή του θα είναι η αρωγή κάθε παραγωγικής προσπάθειας και όχι ο πλουτισμός του Τραπεζίτη).
– Άλλο μοντέλο Ανάπτυξης (που θα στοχεύει στην πραγματική ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών και όχι στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομικής φούσκας).
– Άλλο μοντέλο Δημόσιας Διοίκησης (που αποστολή της θα είναι η ενημέρωση και η διευκόλυνση του Πολίτη και όχι η καταπίεσή του, όπως συμβαίνει τώρα).

 • (στ) Συγκρότηση “Επιτροπής αναγνωρισμένων ειδικών” για την εκπόνηση 5ετούς προγράμματος αναδιάταξης της Υγείας.
 • (ζ) Συγκρότηση “Επιτροπής αναγνωρισμένων ειδικών” για την εκπόνηση 5ετούς προγράμματος αναδιάταξης της Παιδείας. Άλλο μοντέλο Παιδείας, που θα καλλιεργεί την “Ελληνική βιωσιμότητα”* και θα διαπλάθει Δημοκρατικούς Πολίτες/οπλίτες με κριτική σκέψη , αντί “παπαγάλους”, ιδιώτες/idiots, καθοδηγούμενους καταναλωτές και ψηφοφόρους, όπως κάνει τώρα.
 • (η) Αυξημένη ετοιμότητα του Στρατού και της Αστυνομίας, για την πρόληψη πιθανών επίβουλων σχεδίων, εναντίον της Χώρας και της κοινωνίας της, οποθενδήποτε, εξ αιτίας αυτών των ριζοσπαστικών αλλαγών.
 • (θ) Γενική εγρήγορση της διπλωματίας :

1ον) για την κατοχύρωση των απαραίτητων διεθνών ισορροπιών, προς αποφυγή τριβών και θερμών επεισοδίων.
2ον) για τον καθησυχασμό της διεθνούς κοινότητας ότι η Χώρα αποκαθιστά στο εσωτερικό της την διασαλεμένη Δημοκρατική νομιμότητα, προκειμένου, ο μέχρι σήμερα δολίως παραγκωνισμένος από τις αποφάσεις, κυρίαρχος λαός, να αναλάβει τις υποχρεώσεις του προς τους “εταίρους” της Χώρας, τους “συμμάχους” και τους δανειστές του.
3ον) Μελέτη “επιτροπής σοφών” για την διεθνή ουδετεροποίηση της Ελλάδας, ως κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού. (πρόταση Μίκη Θεοδωράκη για μία “Ελβετία του πολιτισμού”).

 • (ι) Έλεγχο της Συνταγματικής νομιμότητας όλων των πράξεων που έγιναν για τη νομιμοποίηση των “Μνημονίων” και των “Δανειστικών Συμβάσεων”.
 • (ια) Έλεγχο (από Διεθνή Επιτροπή εμπειρογνωμόνων) του Δημόσιου Χρέους για τον καθορισμό του απεχθούς και επαχθούς μέρους του.
 • (ιβ) Απογραφή της αξίας κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής, περιουσιακού στοιχείου και απαιτήσεων του κράτους (όπως οι Γερμανικές αποζημιώσεις), ώστε να ξέρει ο κυρίαρχος λαός, αλλά και οι “δανειστές” μας, τί έχουμε να αντιτάξουμε απέναντι στα οφειλόμενα (όπως αυτά θα προκύψουν μετά τους ελέγχους της νομιμότητάς τους).
 • (ιγ) Δικαστική δίωξη όλων των πράξεων και των προσώπων (ιδίως των πολιτικών, των δικαστών και των ενστόλων) που έβλαψαν (παντοιοτρόπως) την Ελληνική κοινωνία και Οικονομία, κατά την τελευταία 30ετία, αφού προηγουμένως τα αδικήματα αυτά νομοθετηθούν ως ιδιάζοντα εγκλήματα.
 • (ιδ) Αναστολή κάθε οικονομικής υποχρέωσης της Χώρας προς τρίτους, μέχρι το πέρας των ελέγχων αυτών.
 • (ιε) Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανάκληση κάθε πράξης του. Περιέλευση της περιουσίας του στους Έλληνες πολίτες.
 • (ιστ) Αναστολή της εκτέλεσης κάθε πράξης οικονομικού περιεχομένου που δεσμεύει τη Χώρα, μέχρι τον έλεγχο της νομιμότητάς της, σύμφωνα με το Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Δίκαιο.
 1. Η επίτευξη του σκοπού αυτού (της ανάληψης της Διακυβέρνησης της Χώρας για την εφαρμογή του Προγράμματος αυτού) μπορεί (αναλόγως της εκτίμησης της εκάστοτε συγκυρίας) να επιχειρηθεί από τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, είτε “μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες” (δηλαδή τις εκλογές), είτε “έξω από τις προβλεπόμενες εκλογικές διαδικασίες”, σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος (δηλαδή με συντεταγμένη ανατροπή τού – παρανόμως κυβερνώντος, δια σφετερισμού της κυβερνητικής εξουσίας – καθεστώτος πολιτικού συστήματος).
 2. Ήδη, η εφαρμογή του αντι-Συνταγματικού, αντι-Κοινωνικού και απάνθρωπου ΕΝΦΙΑ, αποτελεί το πιο κατάλληλο πεδίο ανάπτυξης της απαιτούμενης Λαϊκής Συσπείρωσης για την εφαρμογή εκτεταμένης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, στα πλαίσια των υποχρεώσεών μας, ως Ελλήνων πολιτών, που πηγάζουν από το άρθρο 120 του Συντάγματος. Μίας ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, ικανής να γίνει το εφαλτήριο για την κατάκτηση της Διακυβέρνησης της Χώρας από τις Δημοκρατικές / Πατριωτικές / ΑντιΜνημονιακές δυνάμεις. Ο ΕΝΦΙΑ , στη σημερινή συγκυρία, αποτελεί τον δρόμο για την ανατροπή “από έξω” , κάνοντας χρήση του άρθρου 120 του Σ. Όσοι, λοιπόν, δεν θέλουν την ανάμιξη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην εκλογική διαδικασία, δεν έχουν παρά να εργασθούν δυναμικά για την επιτυχή ανάπτυξη της κίνησης για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ και κάθε φόρου που δεν αναφέρεται σε αποκτηθέντα εισοδήματα.
 3. Καλούμε και κάθε Έλληνα και Ελληνίδα πολίτη και άλλη συλλογικότητα, που για τον Α ή Β λόγο δεν προσήλθε στον διάλογό μας αυτό, και συμφωνεί στην ανάγκη αποκατάστασης της Λαϊκής κυριαρχίας και με το παρόν Ψήφισμα, να δηλώσει “παρών”.

Η ιστορία στις μέρες μας τρέχει γρήγορα. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε τα ιστορικά γεγονότα του μέλλοντός μας και όχι απλώς να τα καταγράφουμε, πρέπει να δράσουμε. Τώρα. Μετά την ολοκλήρωση της καταστροφής, θα είναι πολύ αργά.

____________________________________

* Ελληνική βιωσιμότητα : Οι αξίες της βιωσιμότητας που διαμόρφωσαν τον εκπληκτικό πολιτισμό, την κληρονομιά και την παράδοση του λαού του Ελληνικού έθνους και τις οποίες έχουμε χρέος να παραδώσουμε στα παιδιά μας σαν ιερό καταπίστευμα, είναι οι κάτωθι, απέναντι στις αξίες του ατομοκεντρικού νεωτερισμού.

Θείον – Ιερότης – Αγιότης ++++++++++ Υπεράνθρωπος – κυριαρχία
Τάξις Τύχη
Ήθος – Παιδεία Πλούτος
Δικαιοσύνη Ισχύς
Λιτότης Κατανάλωση
Μέτρο Μεγιστοποίηση
Κοινόν πόλεως αγαθόν Ατομικό συμφέρον
Λόγος – Επιστήμη Πειθώ – Τεχνολογία
Ζωή – Φύση Ιδιοκτησία
Υγεία/Κάλλος Κάλλος/Υγεία
Έθνος Κοινωνική τάξη
Αξιοκρατία/Αριστοκρατία Πλουτοκρατία/Δημοτικότητα
Οικογένεια/πρόσωπο Άτομο
Αλληλεγγύη Ανταγωνισμός

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ “ΕΝΩΣΗΣ” (κατ’ Αλφαβητική σειρά)

 • Αδαμόπουλος Μιλτιάδης
 • Γιοβανόπουλος Φώτιος
 • Ζηκοπούλου Ντιάνα
 • Ιακωβίδης Όθων (μέλος του Δικτύου Σπιθών ΕΛΛΑΔΑ)
 • Ιακωβίδης Σέργιος
 • Κακός Αναστάσιος
 • Κεχρή Ελένη (εκπρόσωπος της Κίνησης ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ)
 • Κεχρής Μιχάλης
 • Κόκκας Γεώργιος (Πρόεδρος του “Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας”)
 • Κουρής Χάρης
 • Λεονάρδου Ειρήνη (εκπρόσωπος της Πανελ. Κίνησης Γυναικών ΗΛΕΚΤΡΑ)
 • Μακρίδης Ιωάννης-Πέτρος
 • Μανταδάκης Αλέξανδρος
 • Μιχαλόπουλος Κυριάκος
 • Οικονομόπουλος Χαράλαμπος
 • Πάτρας Αλέξανδρος
 • Πατσίκας Μιχαήλ (μέλος του Δικτύου Σπιθών ΕΛΛΑΔΑ)
 • Σφέτκου Άννα
 • Τσοπανάς Δημήτρης (μέλος των “Δυνάμεων Κοινωνίας για την Αθήνα)
 • Χορευταρης Ηλίας