Νέο ψυχρό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας θέλει ο Τζ. Σόρος.

george-sorosΤην στήριξη της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας με κάθε κόστος και με την χρήση κάθε μέσου, ακόμη και με πρακτικές που ανήκουν στα χρόνια του «ψυχρού πολέμου», προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρώπη, ζητά ο Τζόρτζ Σόρος.

Μάλιστα, απηχώντας ως ένα βαθμό και την στάση της αμερικανικής κυβέρνησης για την διατήρηση της ενότητας της Ευρωζώνης ως ανάχωμα στα ρωσικά σχέδια, στρέφεται και εναντίον της ευρωπαϊκής ηγεσίας για τους χειρισμούς της στο θέμα της Ελλάδος, η οποία στρέφει το ενδιαφέρον της προς την Ρωσία.

Σε άρθρο του για την γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο αμερικανός χρηματιστής και δισεκατομμυριούχος εκτιμά πως από τις εξελίξεις στην Ουκρανία κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης και το πως θα διαμορφωθεί αυτό στα επόμενα πέντε χρόνια.

Επιτιθέμενος εναντίον του ρώσου προέδρου, τονίζει χαρακτηριστικά: «Η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν – ο επιδρομέας- από τη μία και η υπερασπιζόμενη Ουκρανία, η οποία προστατεύει τις ίδιες αξίες και αρχές, στις οποίες βασίζεται η ΕΕ, από την άλλη».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με τον Σόρος, η Ευρώπη μεταχειρίζεται την Ουκρανία ως την δεύτερη Ελλάδα, αλλά αυτή η πολιτική είναι λάθος και θα οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα. «Ο Πούτιν δεν θέλει απλά μια στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία, ώστε να καταλάβει μέρος της χώρας. Πολύ περισσότερο επιδιώκει την οικονομική και πολιτική της κατάρρευση, η οποία θα αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία».

Επίσης ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει πως ενώ η Ευρώπη δίνει στην Ουκρανία «μικρά κομμάτια» όπως κάνει και στην Ελλάδα, τα οποία ίσα που φτάνουν προκειμένου να επιβιώσει, «ο Πούτιν διεκδικεί όλα τα πλεονεκτήματα, μπαίνοντας μπροστά από όλους και επιλέγοντας ανάμεσα σε έναν υβριδικό πόλεμο και μια υβριδική ειρήνη. Σε αυτήν την κατάσταση, η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της χάνουν χρόνο αντίδρασης και εν τω μεταξύ η πτώση της Ουκρανίας όλο και επιταχύνεται, καθώς τα οικονομικά προβλήματα ήδη έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της αβύσσου».

Ο Σόρος θεωρεί πιθανό ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο «ο Πούτιν θα επιτύχει τον κύριο στόχο του που δεν είναι άλλος από το σπάσιμο της ουκρανικής αντίστασης. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης θα κατακλύσουν την Ευρώπη ροές προσφύγων, – κατά τις πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις, περίπου δύο εκατομμύρια».

Στη συνέχεια, «οι Ευρωπαίοι φίλοι του νικητή Πούτιν θα εξασφαλίσουν την χαλάρωση των αντιρωσικών κυρώσεων, αλλά αυτό θα σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως παγκόσμιας πολιτικής δύναμης».

Για να αποφευχθεί ένα τέτοιο «θλιβερό τέλος», πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την στήριξη της νέας Ουκρανίας «ακόμη και εμπλοκή σε άμεση στρατιωτική αναμέτρηση με τη Ρωσία – Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να φοβάται έναν νέο ψυχρό πόλεμο: Η Ρωσία θα χάσει ακριβώς όπως και στο παρελθόν έχασε η Σοβιετική Ένωση» καταλήγει ο Σόρος.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ