Η Επιτροπή της ΕΕ μπλοκάρει τη δημοκρατική μεταρρύθμιση!

demonstration-sweden

Οι Ελληνικές Κοινότητες για την Εθνοσυνέλευση της 7ης Μαϊου 2016 ( ώρα 10:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 ) σας ενημερώνουν :

Αυτή η αναφορά έχει ξεκινήσει από μια συμμαχία οργανώσεων που αγωνίζονται για ισχυρότερη Δημοκρατία στην Ευρώπη: Democracy International, Mehr Demokratie και The ECI Campaign.

Τον Οκτώβριο του 2015 οι οργανώσεις Democracy International, Mehr Demokratie και WeMove.EU παρέδωσαν τις υπογραφές των 76.397 πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας μια πιο ισχυρή Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών. Η αναφορά είχε εξαιρετική επιτυχία: το Κοινοβούλιο ενέκρινε με πλήρη πλειοψηφία τις περισσότερες από τις προτάσεις μας για βελτίωση.

Τώρα εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει συνέχεια σε αυτό, αλλά έχουν ανοιχτά αρνηθεί να κάνουν οποιεσδήποτε νομικές τροποποιήσεις στον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ECI). Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε. Οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και το μόνο υπαρκτό εργαλείο για την άμεση συμμετοχή τους στην ΕΕ ουσιαστικά δεν έχει καμία ισχύ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα τον κανονισμό, ώστε να βελτιώνεται το πεδίο εφαρμογής και υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ECI). Οι ακόλουθες μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες:

  • Πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική συνέχεια σε μια επιτυχημένη ECI, ειδάλλως η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών θα είναι μόνο ένα απατηλό εργαλείο συμμετοχής των πολιτών.

Ύστατη έκκληση: Σώστε την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών τώρα!

Είναι δημοκρατικό δικαίωμά μας να προτείνουμε νέα νομοθεσία στην ΕΕ, αλλά η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI) είναι σχεδόν ανίσχυρη. Η ECI χρειάζεται επειγόντως βελτίωση –καταφέραμε να πείσουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά τώρα η Επιτροπή αρνείται να κάνει τις αναγκαίες νομικές τροποποιήσεις. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε μια τέτοια φίμωση.

Απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναθεωρήσει άμεσα τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ECI). Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν λόγο σε σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν την Ευρώπη. Μακροπρόθεσμα, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI) πρέπει να αναβαθμιστεί για να επιτραπεί στους πολίτες να ψηφίζουν στα Ευρωπαϊκά δημοψηφίσματα.

Από democracy-international-logo

Τώρα αλλάζουμε την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ταυτόχρονα !

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ & Ευρωπαϊκη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με (ΑΜΕΣΗ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Προϋπόθεση συμμετοχής σας στην Εθνοσυνέλευση για άλλο Σύνταγμα κλ. είναι η συμπλήρωση και αποστολή στο φαξ:2103610882 ή στην ηλ. Διεύθυνση: ekad@dimopolis.gr μέχρι την παραμονή της έναρξης, της σχετικής βούλησης του κάθε ενδιαφερόμενου, που έχει ως εξής :

dilosi-apodoxis-symmetoxis-ethnosyneleusi-07052016-allo-syntagma-efarmogi-dimopsifismatos-2015 Κατεβάστε τη φόρμα πατώντας ΕΔΩ