ΕΡΤopen – Εθνοσυνέλευση ΤΩΡΑ!

Αρχείο Εκπομπών

 

ERTOPEN-58η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 19/07/2017.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Η συσπείρωση των Εκτός Βουλής Πολιτικών Κομμάτων & Κοινωνικών Οργανώσεων «ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ».
 2. Το ζήτημα των ενεργειακών πόρων Ελλάδας και Κύπρου σε σχέση με εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
 3. Το ζήτημα των αδειών τηλεοπτικών σταθμών και της λειτουργίας της ΕΡΤ από πλευράς κοινωνικού ελέγχου της και διαδικασία επιλογής του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου αυτής.
 4. Τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και οι «λαϊκές» αντιδράσεις σε δικαστικές αποφάσεις.

 

ERTOPEN-56η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 04/07/2017.

Η 5η Ιουλίου 2017 είναι η 2η επέτειος του Δημοψηφίσματος 2015, με το οποίο ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε να μην κυβερνιέται από εξωχώριες δυνάμεις.

Η 4η Ιουλίου, ημερομηνία που διεθνώς συνδέεται με το Σύνταγμα της Φιλαδέλφεια για ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής από τις ίδιες Ευρωπαϊκές Δυνάμεις που καταδυναστεύουν σήμερα τον Ελληνικό Λαό, η τακτική μας εβδομαδιαία εκπομπή “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΩΡΑ!” από την ERTOPEN, στους 106,7 fm χιλιόκυκλους ή διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του αγωνιστικού ραδιοφωνικού προγράμματος των εργαζόμενων της ΕΡΤ και των αλληλέγγυων συμπολιτών μας http://www.ertopen.com/radio μεταδόθηκε έκτακτα την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 από 12:00 έως 13:00 με καλεσμένο συνομιλητή μας τον συναγωνιστή Γιώργο Βλαχόπουλο από την Κέρκυρα για να συζητήσουμε την ενιαιοποίηση όλων των Ελληνικών Αντιμνημονιακών Δυνάμεων στη Συνομοσπονδία με διακριτικό τίτλο «ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ» που θα εξαγγελθεί επίσημα στις 05/07/2017 από 12:30 έως 13:30 ταυτόχρονα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα μεταδοθεί ζωντανά από την προσωπική σελίδα του Γιώργου Κόκκα (https://www.facebook.com/gkokkas) στο Facebook.

Η σημερινή παρουσία του καλεσμένου μας από Κέρκυρα γίνεται προς τιμήν του Κερκυραίου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ι. Καποδίστρια, που οι ιδέες του για το αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα της Ελβετικής Άμεσης Δημοκρατίας κατευθύνουν και τις δικές μας σκέψεις για την αντικατάσταση του Ελληνικού Συντάγματος από ένα ανάλογο Σύνταγμα, όπως επί ένα και πλέον χρόνο το αναδεικνύει η «Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση» (http://www.s120s.gr/?p=2248).

 

ERTOPEN-55η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 28/06/2017.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Θέματα Συντάγματος.
 2. Αλλαγή νόμου Καλλικράτη για τον αυτοδιοικητικό χάρτη.
 3. Τοπική Δημοκρατία και δυνατότητα θεσμοθέτησης Καποδιστριακού Συντάγματος Ελβετικού τύπου.
 4. Τρέχουσα διεθνή και εσωτερική πολιτική επικαιρότητα.

 

ERTOPEN-52η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 07/06/2017.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή:

Η συνέχιση του Διαλόγου των πολιτών για το Σύνταγμα μετά την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής Διαλόγου.

 

ERTOPEN-51η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 31/05/2017.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Η συνέχιση του Διαλόγου των πολιτών για το Σύνταγμα μετά την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής Διαλόγου.
 2. Τα προβλήματα της κοινωνίας των δικηγόρων και οι προοπτικές επίλυσής τους από νέες πρωτοβουλίες.

 

ERTOPEN-50η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 24/05/2017.

Με τη συμπλήρωση 50 συνεχόμενων εκπομπών μας ο παρουσιαστής της πρωτοποριακής αυτής έκφρασης θεσμικών απόψεων για «ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ» δικηγόρος της ΕΡΤ Α.Ε. Γιώργος Λ. Κόκκας, αφού εκθέτει ένα σύντομο ιστορικό των αμεσοδημοκρατικών αγώνων μας διεθνώς, δέχεται και απαντά ερωτήματα από τον δημοσιογράφο κ. Κώστα Κούρο για τις πρόσφατες εκδηλώσεις μας στη Θεσσαλονίκη :

Α) της Νέας Ελληνικής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης ( 20/5/2017) για μετεξέλιξή της με το πέρας των εργασιών της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και
Β) της πρότασης της Γιορτής Παλιγγενεσίας την 25η Μαρτίου (εκδήλωση 21/5/2017) για συμμετοχή στις προσεχείς ΜΟΝΟ εκλογές μιας Συνομοσπονδίας Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων για Απελευθέρωση της Ελλάδας και εφαρμογή του Δημοψηφίσματος 2015 !

 

ERTOPEN-49η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 17/05/2017.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Επιτροπή Διαλόγου για το Σύνταγμα.
 2. Ο ρόλος της “Νέας Ελληνικής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης” με την ολοκλήρωση των εργασιών δημόσιας διαβούλευσης.
 3. Προσεχείς εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο HYATT):
  ΣΑΒΒΑΤΟ 20/5: Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση- www.s120s.gr , Θέμα: Ο διάλογος για το Νέο Σύνταγμα Πολιτών και η διαχείρισή του μετά τον Ιούνιο 2017, BOARDROOM 20.00-22.00
  KYΡIAKH 21/5: Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας: “Η πρόταση της “Γιορτής Παλιγγενεσίας 2017″ για εκλογικό Συνασπισμό Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων σε Συνομοσπονδιακή Βάση”, BOARDROOM 14.00-16.00

 

ERTOPEN-48η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 10/05/2017.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Επιτροπή Διαλόγου για το Σύνταγμα.
 2. Ο ρόλος της “Νέας Ελληνικής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης” με την ολοκλήρωση των εργασιών δημόσιας διαβούλευσης.
 3. Η παρέμβαση που θα κάνει η “Δημοκρατική Πολιτεία” και η “Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση” στην εκδήλωση “ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ : ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ” το Σάββατο 13 Μαϊου 2017, ώρα 11.00, στην Παλαιά Βουλή.

 

ERTOPEN-43η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 05/04/2017.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή: Η εργασία της συνεργαζόμενης με την Ν.Ελ.Σ.Ε. περιοδικής έκδοσης «Εστία 5Ε», που για περισσότερο από 2 δεκαετίες εκδίδει το ενημερωτικό της δελτίο ειδικής πληροφόρησης και επιμόρφωσης σε θέματα ανάλογα με τη φιλοσοφία των «WikiLeaks» και συζητάμε για την συμπυκνωμένη επεξεργασία που έκανε στα ερωτήματα που τίθενται από την Επιτροπή Διαλόγου για το Σύνταγμα και για την διερεύνηση δυνατοτήτων μαζικής ανταπόκρισής μας σε εστιασμένες απαντήσεις ώστε η όλη προσπάθεια να λάβει σε συγκεκριμένα στοχευμένα θέματα χαρακτήρα οιονεί Δημοψηφίσματος, αν καταφέρουμε μεγίστη ανταπόκριση και με δεδομένη την επίσημη καταγραφή της μοναδικότητας της ψήφου κάθε συμπολίτη μας!

Οι εκπομπές αυτές, που μεταδίδονται κάθε Τετάρτη, ώρα 13-14, από το αγωνιστικό Ραδιόφωνο της ΕΡΤΟΠΕΝ και διαδικτυακά, είναι κατεξοχήν εστιασμένες στον Δημόσιο Διάλογο για το Σύνταγμα, που γίνεται από τους Πολίτες, εκτός Βουλής με κυβερνητική Πρωτοβουλία, που ασπάστηκε τις προτροπές της Νέας Ελληνικής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης ( www.s120s.gr ) μέχρι 30 Ιουνίου 2017. Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν αφορμή για να παραμείνει η διαδικασία αυτή στο Λαό και να αντιστραφούν οι ρόλοι, ώστε η Βουλή να έχει συμβουλευτικό ρόλο στο Νέο Σύνταγμα μιας Εθνοσυνέλευσης και ο Λαός τον αποφασιστικό, εκφράζοντας με επίσημη Εθνοσυνέλευση τη νέα ΜΕΓ-ά(λ)λη Ελλάδα με άλλο αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα Λαϊκής Κυριαρχίας!

 

ERTOPEN-41η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 22/03/2017.

Προσκεκλημένοι σε αυτή την εκπομπή ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Κοσμήτορας και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για το Σύνταγμα, η Λία Λάππα, δημοσιογράφος και η Εβίτα Χρυσολούρη, σκηνοθέτιδα και Διευθύντρια Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Ο διάλογος για το Σύνταγμα και οι δυνατότητες επέκτασής του σε όλη τη χώρα από την «Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση».
 2. Οι δυνατότητες συνεργασίας της «Νέας Ελληνικής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης» (http://www.s120s.gr/?p=2651) με την «Επιτροπή Διαλόγου για το Σύνταγμα».
 3. Η πρόταση της «Ν.Ελ.Σ.Ε» για διοργάνωση σε όλες τις περιφέρειες της χώρας Δημόσιας Διαβούλευσης αξιοποιώντας τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ και με κατάληξη τηλεοπτικές εκπομπές με τα στελέχη που θα αναδειχθούν από τις τοπικές κοινωνίες για τα ζητήματα Αναθεώρησης ή Αλλαγής του Συντάγματος, που θα συνδυαστούν και με πολιτιστικά δρώμενα. Για να παντρέψουμε την πραγματική Πολιτική με τον Ελληνικό Πολιτισμό!

 

ERTOPEN-39η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 08/03/2017.

Προσκεκλημένη σε αυτή την εκπομπή η Έλλη Νικολαΐδου φυσικός.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Παγκόσμιο Συνέδριο Άμεσης Δημοκρατίας που οργανώνεται από το Democracy International και πραγματοποιήθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας τον Νοέμβριο του 2016.
 2. Οι διεθνείς οικονομικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις, το φαινόμενο διοίκησης Τραμπ και οικονομικού προστατευτισμού κάθε χώρας σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης και η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία που θεμελιώθηκε το Σαββατοκύριακο 3-5 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.

 

ERTOPEN-38η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 01/03/2017.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Βασίλης Βιλιάρδος, οικονομολόγος.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Οικονομική ανάλυση της κρίσης και το ζήτημα του διλήμματος Ευρώ ή εθνικό νόμισμα.
 2. Η ανάγκη για Συνταγματική αλλαγή σε Αμεσοδημοκρατική Καποδιστριακή κατεύθυνση για την Ελλάδα άμεσα.
 3. Οι διεθνείς οικονομικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις, το φαινόμενο διοίκησης Τραμπ και οικονομικού προστατευτισμού κάθε χώρας σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης και η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία που θα θεμελιωθεί το προσεχές σαββατοκύριακο 3-5 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.

 

ERTOPEN-36η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 08/02/2017.

Προσκεκλημένοι σε αυτή την εκπομπή οι Σταύρος Βιτάλης, διεθνολόγος και συναγωνιστής στην Άμεση Δημοκρατία και Γιάννης Αργυρόπουλος, μηχανικός και μέλος των συντονιστών της “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ”.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
 2. Ομογένεια στις ΗΠΑ, δράσεις της, σχέση με την Ελλάδα και την “Διαρκή Εθνοσυνέλευση Ελληνισμού”.
 3. Η κρίση στην Ελλάδα (αίτια, τωρινή κατάσταση και τρόποι εξόδου).
 4. Δημοκρατική Πολιτεία (γιατί και πώς ξεκίνησε, ποιοι είμαστε, ποιοι είναι οι στόχοι μας, πώς θα τους πετύχουμε).

 

ERTOPEN-31η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 04/01/2017.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Χρήστος Αναγνώστου, δικηγόρος, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή: 2017, νέα χρονιά, νέες προκλήσεις, νέες δραστικές επιλογές για τη σωτηρία της πατρίδας μας, Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

 

ERTOPEN-28η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 14/12/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Γιάννης Αυγουστάτος, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
 2. Το Ιταλικό Δημοψήφισμα.

 

ERTOPEN-27η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 30/11/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Γιάννης Πάντζος (Αέρας), παλαιός μαχητικός blogger στον ιστοχώρο http://www.alithinapsemata.gr.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
 2. Θέματα ερευνητικής δημοσιογραφίας.
 3. Το Δημοψήφισμα στην Ιταλία και τα διδάγματα αυτού για το Νέο Σύνταγμα των Ελλήνων.
 4. Διεθνή και γεωστρατηγικά θέματα.

 

ERTOPEN-26η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 23/11/2016.

Προσκεκλημένοι σε αυτή την εκπομπή ο Παντελής Γεωργογιάννης, επίτιμος καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας και Διαπολιτισμικών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πάτρας και εμπνευστής του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα “Δημοκρατία: Μύθος ή πραγματικότητα;” και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, μέχρι πρόσφατα Αντιδήμαρχος Αθηναίων.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Το Συνέδριο με θέμα “Δημοκρατία: Μύθος ή Πραγματικότητα;” που διεξήχθη την 19/11/2016 στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.
 2. Ζητήματα που προκύπτουν από την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και την ανάγκη για ένα Νέο Σύνταγμα Ελλήνων Πολιτών από τη “Ν.Ελ.Σ.Ε”.
 3. Η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
 4. Δημοτικά και Αμεσοδημοκρατικά θέματα.

 

ERTOPEN-25η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 16/11/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Γιώργος Ιεροδιάκονος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ..

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Πολιτική επικαιρότητα σε σχέση με το ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και την συνεργασία “Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας” με “ΕΠΑΜ”.
 2. Οι τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα και την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
 3. Τα ζητήματα που προκύπτουν από την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και την ανάγκη για ένα Νέο Σύνταγμα Ελλήνων Πολιτών από τη “Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση (Ν.Ελ.Σ.Ε)”.

 

ERTOPEN-24η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 09/11/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Νάσος Ζαγγογιάννης, ακτιβιστής και blogger στο http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Αποτέλεσμα αμερικανικών εκλογών.
 2. Νέο Σύνταγμα (Ν.Ελ.Σ.Ε).
 3. Η σημερινή Δίκη του Δημοψηφίσματος στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.
 4. Εορτασμός “5 χρόνια από τη δημιουργία του ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ”, Παρασκευή 11.11.2016 στην Πνύκα και ώρα 15:30-17:00.

 

ERTOPEN-23η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 02/11/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Δημήτρης Καραμήτσας, δικηγόρος, πρόεδρος του Λαϊκού Κινήματος.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Το μαύρο στην ΕΡΤopen και ο ρόλος των Ανεξαρτήτων Αρχών.
 2. Το BREXIT ως σημείο καμπής της νέας τάξης πραγμάτων όπως εξελίσσεται τώρα.
 3. Το πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία και οι γεωπολιτικές προεκτάσεις του στις σημερινές παγκόσμιες εξελίξεις.

 

ERTOPEN-22η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 26/10/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος δημοσιογράφος, δημοσιολόγος.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Ανάλυση γεωστρατηγικών θεμάτων για το Νέο Σύνταγμα των Ελλήνων πολιτών.
 2. Το πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία.

 

ERTOPEN-21η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 19/10/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Μιχάλης Γριβέας, χωροτάκτης μηχανικός και αξιόλογος συγγραφέας, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Αγ. Παρασκευής αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, ο οποίος στο τελευταίο 8λεπτο της εκπομπής εμφανίζεται ζωντανά.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Η εκκίνηση της ενεργοποίησης των πολιτών μέσα από τη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσα από την ίδια τη γειτονιά τους αμεσοδημοκρατικά στην πράξη.
 2. Ποιά θα πρέπει να είναι η νέα “αρχιτεκτονική” της Ελλάδας που θα την απαλλάξει οριστικά από τα δεινά των μνημονίων και του εγκλωβισμού των πολιτών της από τις αναποτελεσματικές πολιτικές των πολιτικών.

 

ERTOPEN-20η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 12/10/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Κώστας Κιουπκιολής, φιλόλογος και αξιόλογος συγγραφέας.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Το πρόσφατο διήμερο Συνέδριο “Η Αναθεώρηση του Συντάγματος” το οποίο έγινε στις 10 & 11 Οκτωβρίου 2016 στο Ινστιτούτο Goethe Αθηνών με διοργάνωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.
 2. Η εκδίκαση στον Άρειο Πάγο, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, της Αναγνωριστικής Προσφυγής του δικηγόρου Γιώργου Λ. Κόκκα (παρουσιαστή της εκπομπής) στην οποία ζητείται από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 100 του Συντάγματος να αναγνωρίσει ότι όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν στη Βουλή και ταυτίζονται με τα προαπαιτούμενα του Δημοψηφίσματος της 05/07/2015 και του ΟΧΙ του 61,3% του Ελληνικού Λαού θα πρέπει να ακυρωθούν.

 

ERTOPEN-19η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 05/10/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Σπύρος Λαβδιώτης, οικονομολόγος καθηγητής, πρώην στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Ο ζωογόνος ρόλος της Κεντρικής Τράπεζας στην ανεξαρτησία ενός Έθνους ιστορικά και σήμερα.
 2. Η άμεση ενεργοποίηση της αναζωογόνησης της Ελληνικής Οικονομίας μέσα από νέους ξεκάθαρους κανόνες στο Νέο Σύνταγμα από την Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση (Ν.Ελ.Σ.Ε.).

 

ERTOPEN-18η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 28/09/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Σταύρος Μηλιώνης συντονιστής του έργου του Κυττάρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (Κ.Ε.Α.Ν.) και πρόεδρος των εργαζομένων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των υπαλλήλων του Ο.Τ.Ε..

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Η επόμενη μέρα από τη ψήφιση του νομοσχεδίου το οποίο εκχωρεί στην ουσία στους δανειστές τις βασικότερες υποδομές της χώρας μας.
 2. Διεθνής περίγυρος, ισλαμισμός και γεωστρατηγική της χώρας μας.
 3. Η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση δημόσιου οργανισμού, αυτή του ΟΤΕ και η εξέλιξή της μέχρι σήμερα τόσο για την εταιρεία όσο και για τους 9.000 εργαζομένους της.

 

ERTOPEN-17η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 25/09/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Όθων Ιακωβίδης ενεργός αγωνιστής της Άμεσης Δημοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή: Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη Βόρειο Ελλάδα ως προς τις ενέργειες της Νέας Ελληνικής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για νέο Σύνταγμα από τους πολίτες για τους πολίτες.

 

ERTOPEN-16η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 21/09/2016.

Προσκεκλημένοι σε αυτή την εκπομπή ο Σπύρος Μερκούρης νομικός και συμπαραστάτης των οραμάτων και πραγματώσεων της αδελφής του Μελίνας Μερκούρη και ο Σταμάτης Γεωργούλης, δικηγόρος, διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου των Παρισίων.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την ιδιαίτερη εκπομπή: Ο Πολιτισμός ως οδηγός του κάθε ανθρώπου να προχωρεί πάντα εμπρός ανεξάρτητα από πολιτικές και οικονομικές αρνητικές καταστάσεις και αντίστοιχα εμπόδια.

 

ERTOPEN-15η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 14/09/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο καθηγητής Φώτης Νανόπουλος, πρώην διευθυντής της Eurostat.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Το πολύ επίκαιρο θέμα της διερεύνησης σε δικαστικό επίπεδο, που εξελίσσεται σχετικά με την πιθανή διόγκωση του ελλείμματος του Ελληνικού Χρέους, το οποίο έβαλε την Πατρίδα μας στα μνημόνια.
 2. Ο σκοπός και η σημασία των φετινών Η΄ Κλεισθενείων που διοργανώνονται όπως κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας κατά τον Ο.Η.Ε.

 

ERTOPEN-14η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 07/09/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Βασίλης Τακτικός, οικονομολόγος, συγγραφέας βιβλίων για την κοινωνική οικονομία.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή: Η επικαιροποίηση του ζητήματος της κοινωνικής οικονομίας σήμερα σε μια εποχή ύφεσης και ανατροπών.

 

ERTOPEN-13η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 31/08/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Γιάννης-Ευρύμαχος Σερέτης, πολιτικός μηχανικός, με συστηματικές συνεργασίες στα κινήματα Άμεσης Δημοκρατίας, αλλά και με δικές του αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή: Πολιτική ανάλυση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 24 Ιουλίου για νέο Σύνταγμα πέραν από την κλασική διαδικασία των αναθεωρήσεων του ισχύοντος Συντάγματος.

 

ERTOPEN-12η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 24/08/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Πέτρος Ανδρικόπουλος, πολιτικός μηχανικός, ενεργό μέλος της σύμπραξης “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή: Η άμεση ανάγκη εφικτής προοπτικής, ελπίδας και ανάπτυξης του τόπου μας.

 

ERTOPEN-11η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 17/08/2016.

Προσκεκλημένοι σε αυτή την εκπομπή ο Φώτης Μπαμπάνης, δικηγόρος και ο Σταμάτης Γεωργούλης, δικηγόρος, διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου των Παρισίων.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Η δημοσιότητα που δόθηκε στην Αναγνωριστική Προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου που έγινε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας για να ακυρωθούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν και αντίκεινται στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015.
 2. Η δυνατότητα μέσω του νομικού ακτιβισμού να ξεπεραστεί η σκληρή πραγματικότητα που μας περιμένει από τον Σεπτέμβριο, όπως μας δίνει ουσιαστικό και νομικό πάτημα το ίδιο το Δημοψήφισμα του Ελληνικού Λαού τον Ιούλιο του 2015.

 

ERTOPEN-10η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 10/08/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Αλέξανδρος Χάχαλης, μουσικός και συνθέτης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της “ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ν.Ελ.Σ.Ε.)”.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή: Η προσπάθεια των σκεπτόμενων Ελλήνων με την ιδιαίτερη αγάπη τους για τον τόπο μας ενάντια στην απάθεια που συναντάμε σήμερα.

 

ERTOPEN-9η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 03/08/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Πέτρος Χασάπης, δικηγόρος και οικονομολόγος, ιδρυτικό μέλος και εκπρόσωπος της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ”.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή:
Οι τελευταίες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για νέο Σύνταγμα όπως έγραψε από πίσω του στο περιστύλιο της Βουλής ή αναθεώρησή του όπως λένε τα ειωθότα του συνταγματικού εκλωβισμού μας με το Άρθρο 110 του Συντάγματος.

 

ERTOPEN-8η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 30/07/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Γιώργος Βράιλας, ακτιβιστής, εκπρόσωπος του συλλόγου “ΜΥΘΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ”.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή:
Η Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση (Ν.Ελ.Σ.Ε.) ως η σύγχρονη πρωτοποριακή αμεσοδημοκρατική πολιτική έκφραση των Ελλήνων Πολιτών και όχι των πολιτικών για ένα δίκαιο και λειτουργικό Νέο Σύνταγμα.

 

ERTOPEN-7η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 26/07/2016.

Προσκεκλημένοι σε αυτή την εκπομπή ο Σταμάτης Χρυσαφίτης, εκπρόσωπος της “Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή”, ο Σταμάτης Γεωργούλης, δικηγόρος, διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου των Παρισίων και ο Δημήτρης Κυπριώτης πρώην στρατιωτικός και αξιόλογος αγωνιστής στο Ε.Π.Α.Μ.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή:
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, χθες 25/07/2016, για ένα νέο Σύνταγμα είτε με Αναθεώρηση είτε με Δημοψηφίσματα.

 

ERTOPEN-6η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 22/07/2016.

Προσκεκλημένοι σε αυτή την εκπομπή ο Πάνος Τότσικας, ακτιβιστής και γνωστός αγωνιστής ο οποίος μεταξύ άλλων πρωτοστατεί και συντονίζει θέματα που αφορούν στην υπόθεση πώλησης του Ελληνικού τα τελευταία χρόνια και o Θανάσης Γούναρης, εκπρόσωπος του κόμματος των Πειρατών.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Η επαναφορά των διαδικασιών στο Ελεγκτικό Συνέδριο σε σχέση με τη βελτίωση της αρχικής Σύμβασης πώλησης του Ελληνικού, η οποία νέα διαδικασία που εισήχθη δικάζεται στις 28/07/2016, κατόπιν προσφυγών από διάφορες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και μεμονωμένους Πολίτες τον Οκτώβριο του 2014.
 2. Ποιά πρέπει να είναι η συνέχεια της ελεύθερης ραδιοφωνίας σήμερα;

 

ERTOPEN-5η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 20/07/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Σταμάτης Γεωργούλης, δικηγόρος, διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου των Παρισίων.

Τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτήν την εκπομπή:

 1. Το γεγονός της επίθεσης στη Νίκαια στις 15/07/2016.
 2. Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15/07/2016.
 3. Η αναμενόμενη εξαγγελία της Κυβέρνησης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος στις 24/07/2016, επέτειο επιστροφής της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

 

ERTOPEN-4η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 11/07/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο Κωνσταντίνος Κατσίμπρας, εκπρόσωπος της ομάδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ”.

 

ERTOPEN-3η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 08/07/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή ο δικηγόρος Ιωάννης Μαλταμπές εκπρόσωπος του κόμματος “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ” και μιας ευρύτερης συσπείρωσης πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων η οποία λέγεται “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”.

 

ERTOPEN-2η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ” 07/07/2016.

Προσκεκλημένος σε αυτή την εκπομπή o Θανάσης Γούναρης, εκπρόσωπος του κόμματος των Πειρατών.

 

ERTOPEN-1η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!” 06/07/2016.